Ημερολόγιο

Νοέμβριος.2023
30
Πέμπτη
07:10
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 4

Εβδομάδα 189

Μήνας 2696

Σύνολο 454608

Το περιοδικό μας...

Τρισάγιο δέηση στη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων

POAXIA6318 1024x683Παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας τελέστηκε σήμερα το τρισάγιο στη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων μας Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ και Γεωργίου ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, οι οποίοι δολοφονήθηκαν άνανδρα, ο πρώτος στις 17 Ιουνίου 2009, από αδίστακτους τρομοκράτες, στην οδό Λάμπρου Πορφύρα στα Πατήσια και ο δεύτερος, στις 17 Ιουνίου 2013, στο Δίστομο Βοιωτίας, σε επιχείρηση σύλληψης αδίστακτων δραπετών.

Ειδικότερα, στον τόπο της θυσίας του Νεκτάριου Σάββα, στην οδό Λάμπρου Πορφύρα, όπου έχει τοποθετηθεί από τις Ομοσπονδίες μας μια μαρμάρινη στήλη για να διατηρείται άσβεστη η μνήμη του, το τρισάγιο τελέστηκε από τον τέως Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχο ε.α. Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Κιούλο και τον εφημέριο της ενορίας Πατέρα Γεώργιο.

Στη συνέχεια, σύντομες αναφορές στην μνήμη των Πεσόντων αστυνομικών έγιναν από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γρηγόρη Γερακαράκο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Τόσκα, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτο  Φιλιππάκο, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρο Φορτσάκη, οι οποίοι στάθηκαν ιδιαίτερα στο διαρκές χρέος της πολιτείας για τη θωράκιση του λειτουργήματος του Αστυνομικού, έτσι ώστε να υπηρετεί αυτός το καθήκον όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα. Οφείλουμε όλοι μας να τιμούμε τη μνήμη των Ηρώων του Αστυνομικού Σώματος, να μη λησμονούμε την προσφορά τους στην κοινωνία και να στεκόμαστε αρωγοί στις οικογένειές τους.

DSCN0612 800x600DSCN0616 800x600POAXIA6291 1024x683

Φόρο τιμής στην μνήμη των δυο Πεσόντων αστυνομικών, έδωσαν με την παρουσία τους επίσης, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Κατσίκης, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, κ. Στέλιος Λάμπρου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγος κ. Αντώνιος Μπάκας, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων κα Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας Υποστράτηγος κ. Εμμανουήλ Πλουμής, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος κ. Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Υποστράτηγος κα Πηνελόπη Μηνιάτη, στελέχη της ΔΑΕΕΒ όπου υπηρετούσε ο εκλιπών συνάδελφός μας, Ανώτεροι Αξιωματικοί των Κλάδων και Διευθύνσεων της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και Προεδρεία των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων Αττικής της ΠΟΑΣΥ και της ΠΟΑΞΙΑ και τέλος, συγγενείς και φίλοι των αδικοχαμένων συναδέλφων μας.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα με αφορμή τη σημερινή σεμνή τελετή, επαναφέρει το αίτημά μας για μετονομασία της οδού Λάμπρου Πορφύρα σε οδό Νεκτάριου Σάββα, το οποίο αν και έχει γίνει αποδεκτό από το Δήμο Αθηναίων, εντούτοις έως και σήμερα δεν έχει τύχει υλοποίησης.

trisagio 1280x654

2015 07 poaxia poasy

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...