Ημερολόγιο

Απρίλιος.2024
12
Παρασκευή
20:04
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 59

Εβδομάδα 386

Μήνας 2968

Σύνολο 473728

Το περιοδικό μας...

Αλήθεια; "QUO VADIS". Που πάμε;

POAXIA logoΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικων Ελληνικής Αστυνομιας εκφράζει τη θλίψη της και τον αποτροπιασμό της για τη δολοφονία της 28χρονης συμπολίτισσάς μας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, υποβάλλοντας παράλληλα τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της ζητώντας και εμείς από την πλευρά μας την απόδοση ευθυνών, όπου η έρευνα κρίνει.

Ταυτόχρονα όμως δε μπορεί παρά να εκφράσει και τον προβληματισμό της για την επικοινωνιακή λαίλαπα και το γαϊτανάκι της σπέκουλας γύρω από το Διοικητή και το προσωπικό μιας υπηρεσίας η οποία ,όπως και οι υπόλοιπες της κατηγορίας της (Αστυνομικά Τμήματα, Τμήματα Ασφαλείας), είναι εδώ και πάνω από 25 χρόνια υποστελεχωμένες, απαξιωμένες και παρατημένες στο έλεος της πικρής τους μοίρας. Οι Πολιτικές Ηγεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη(για 5η φορά η παρούσα) ουδέποτε ασχολήθηκαν ουσιαστικά όλο αυτό το διάστημα, καθώς ανέκαθεν τις θεωρούσαν επικοινωνιακά μη ελκυστικές και επομένως τις είχαν εκουσίως υποβαθμίσει σε υποστελεχωμένα ΚΕΠ (κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών). Σε καμία περίπτωση όμως δεν τις αντιλαμβάνονται στην πραγματική τους βάση δηλαδή ως το βασικό κύτταρο αστυνόμευσης των τοπικών κοινωνιών.

Οι πολιτικές ευθύνες είναι ξεκάθαρες, καθώς ουδέποτε δόθηκε βάση στις συνδικαλιστικές προτάσεις που έχουν διατυπωθεί σε συνέδρια και συναντήσεις, ούτε εισακούστηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες με μακροχρόνια εμπειρία, που κατά καιρούς πρότειναν την αναμόρφωση του θεσμού του Αστυνομικού Τμήματος. Όλα αυτά  προσπεράστηκαν, διότι κρίθηκε ότι το επικοινωνιακό όφελος της συγκρότησης νέων ειδικών υπηρεσιών είναι δημοσκοπικά επικερδέστερο και συνεπώς πολιτικά ωφέλιμο, άρα προτιμητέο και συνεπώς επιλέξιμο.

Περισσότερα...

Καταδικαστέα η προσβλητική συμπεριφορά…

Poaxia Poasy1Εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά του Δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη ΔΟΥΚΑ, προς το σύνολο των Αστυνομικών της Χώρας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, όπου χαρακτήρισε τους Αστυνομικούς με την πεζοδρομιακή λέξη «μπάτσοι».

Φαίνεται ότι ο κ. Δήμαρχος, αδυνατεί να αντιληφθεί το ολίσθημα που διαπράττεται, όταν κάποιο δημόσιο πρόσωπο μετέρχεται φράσεις οι οποίες δε συνάδουν με το δημόσιο λόγο και σε κάθε περίπτωση η κοινωνία όχι μόνο τις έχει καταδικάσει, αλλά η ίδια είναι εκείνη που προσβλέπει και επιζητεί καθημερινά την αποτελεσματική προσφορά αστυνομικών υπηρεσιών.

Αντί, λοιπόν, να αναγνωρίζεται η δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή του εργαζόμενου Αστυνομικού, αναγκαζόμαστε για μία ακόμη φορά, να στιγματίσουμε δημοσίως τη συμπεριφορά των λεγόμενων «προοδευτικών» και όχι μόνο.

Υ.Γ.: Ας μην λησμονούμε, όμως, ότι «οι ανώτεροι άνθρωποι αντέχουν τις προσβολές των κατωτέρων»...

Περισσότερα...

Αποσπάσεις Αστυνομικών ΕΛ.ΑΣ. με δαπάνες δημοσίου - Έγγραφο προς τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

POAXIA logoΘΕΜΑ: «Αποσπάσεις Αστυνομικών ΕΛ.ΑΣ. με δαπάνες δημοσίου»

Σχετ.: α)Υπ΄ αριθ. 1647/24/590998 από 21-03-2024 Δ/γή Α.Ε.Α.

  β)Το υπ’ αριθ. 57/2024 από 22.03.2024, έγγραφο της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονία και Θράκης.

 

Κύριε Αρχηγέ,

Σύμφωνα με το ανωτέρω α΄ σχετικό καλούνται Αστυνομικοί από τον βαθμό του Αστυφύλακα μέχρι και τον βαθμό του Υπαστυνόμου (Ν.3686/2008) να υποβάλλουν αιτήσεις για απόσπαση-προσωρινή μετακίνηση με δαπάνες δημοσίου, για μετακινήσεις μέχρι 31/10/2024 προς ενίσχυση Υπηρεσιών αστυνόμευσης αεροδρομίων χώρας, αστυνομικών υπηρεσιών έντονου τουριστικού ενδιαφέροντος και υπηρεσιών παραμεθορίων περιοχών, σημείων εισόδου-εξόδου της χώρας.

Διαπιστώνουμε για ακόμα μία φορά ότι στις εν θέματι μετακινήσεις προτιμώνται, όπως προέκυψε και σε άλλες διαταγές του Αρχηγείου, μόνο οι Αξιωματικοί του Ν.3686/2008 και μάλιστα μέχρι τον βαθμό του Υπαστυνόμου Α’, διαχωρίζοντας τους ομοιόβαθμούς τους αξιωματικούς ΣΑΕΑ-ΤΕΜΑ και αποκλείοντας τους από τις εν λόγω μετακινήσεις με δαπάνες δημοσίου.

Κύριε Αρχηγέ,

Παρακαλούμε όπως άμεσα εξετάσετε το εν λόγω ζήτημα και προβείτε στις δέουσες ενέργειες για την άρση των αποκλεισμών και διαχωρισμών των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. σε κατηγορίες, σύμφωνα και με την συνταγματική αρχή της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων.

Θεωρούμε ότι πρέπει όλο το αστυνομικό προσωπικό να αντιμετωπίζεται κατά τον ίδιο τρόπο χωρίς διαχωρισμούς και έχουμε την βεβαιότητα ότι θα προβείτε άμεσα στην άρση της αδικίας αυτής.

Περισσότερα...

Ομιλία Προέδρου ΠΟΑΞΙΑ στην Ημέρα τιμής και μνήμης των Πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών, 09.03.2024

Ομιλία του Προέδρου της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ανδρέα Γ. Βέλλιου στην Ημέρα τιμής και μνήμης των Πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών που πραγματοποιήθηκε σήμερα 9 Μαρτίου 2024. (Ά Ψυχοσάββατο). 

 
 

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στο καθήκον αστυνομικών

Poaxia Poasy1Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Το Α΄ Ψυχοσάββατο κάθε έτους καθιερώθηκε ως Ημέρα Μνήμης των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών και στις έδρες των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων μας τελείται προς τούτο επιμνημόσυνη δέηση.

Τα Προεδρεία των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας έχουν ιδιαίτερο χρέος για την τέλεση αυτού του μνημόσυνου στις έδρες τους την 09-03-2024.

Σε κεντρικό επίπεδο το μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 09  Μαρτίου 2024 και ώρα 10:00 στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Μεσογείων 96 - Αθήνα (πρώην Σχολές Ελληνικής Αστυνομίας). 

Στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος  Αστυνομικών που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

 Στην εκδήλωση κλήθηκαν να παραστούν πέραν της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, οικογένειες και συγγενείς των εκλιπόντων συναδέλφων μας, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικοί φορείς, εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης κ.λ.π.

Σε αυτή την τελετή μνήμης προσκαλούμε να παρευρεθούν τα Προεδρεία των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας του λεκανοπεδίου Αττικής (Ε.Α.Υ. Αθηνών, Ε.Α.Υ. Β/Α Αττικής, Ε.Α.Υ. Ν/Α Αττικής, Ε.Α.Υ. Δυτικής Αττικής, Ε.Α.Υ. Πειραιά, Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής) και όσοι συνάδελφοι επιθυμούν.

Περισσότερα...

Συνάντηση ΠΟΑΞΙΑ με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο

20240213

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο πραγματοποίησε σήμερα 13 Φεβρουαρίου 2024 ο Πρόεδρος Ανδρέας Βέλλιος     και ο Γενικός Γραμματέας Πέτρος Αθανασάτος της Ομοσπονδίας μας.

Στον κ. Υφυπουργό ευχηθήκαμε καλή επιτυχία και δύναμη στα νέα του καθήκοντα και του θέσαμε τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό, καθώς και το συνολικό θεσμικό και διεκδικητικό πλαίσιο το οποίο έχει θέσει η Ομοσπονδία. Καταστήσαμε δε σαφές, για μία ακόμη φορά, ότι δεν επιδιώκουμε επ’ ουδενί λόγω την συνδιοίκηση, αλλά τη συμβολή μας στην επίλυση των ζητημάτων που αφορούν το αστυνομικό προσωπικό, την καλυτέρευση των προοπτικών του και την ενδυνάμωση της φωνής της λογικής, προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για όλους.

Από πλευράς του, ο κ. Υφυπουργός, αναγνωρίζοντας τη θεσμική λειτουργία της Ομοσπονδίας μας, ζήτησε συνεργασία, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα προς όφελος των συναδέλφων μας αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, γενικότερα.

Εμείς ως Ομοσπονδία στοχεύαμε και στοχεύουμε πάντοτε σε μια ουσιαστική συνεργασία για το καλό των υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία συναδέλφων μας, καθώς και το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, υποστηρίζοντας τις θετικές κινήσεις και πρωτοβουλίες αλλά και ασκώντας εποικοδομητική κριτική όπου αναγκαιοί.

Περισσότερα...

Τελετή παράδοσης και παραλαβής της Ηγεσίας του Σώματος

20240129b 785x96020240129a 775x960Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικων Ελληνικής Αστυνομιας η τελετή παράδοσης και παραλαβής της Ηγεσίας του Σώματος από τον παραδίδοντα Αρχηγό Στρατηγό κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ στον παραλαμβάνοντα Αρχηγό Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ. Όπως κάθε ανάλογη τελετή έτσι και η σημερινή επισφραγίζει το κλείσιμο μιας σελίδας στην ιστορία του Σώματος και σηματοδοτεί το άνοιγμα μιας νέας πορείας για τον αναλαμβάνοντα Αρχηγό. Η Ομοσπονδία μας παρέστη στην τελετή ως θεσμικά όφειλε αλλά και έμπλεη υπερηφάνειας για την ανάρρηση εκάστου Αξιωματικού στο ύπατο αξίωμα του Σώματος ως επιστέγασμα μιας πορείας, η οποία ξεκινάει από την κοιτίδα όλων μας, τη Σχολή Αξιωματικων Ελληνικής Αστυνομιας και καταλήγει στην Ηγεσία.

Ευχόμαστε στο Στρατηγό κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ καλή αφυπηρέτηση με υγεία, οικογενειακή ευτυχία και γαλήνη και τον ευχαριστούμε για την πολύχρονη προσφορά του στο Σώμα, στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομιας και την αρωγή που επέδειξε ως επιτελάρχης και εν συνεχεία ως Αρχηγός για τα θέματα που αφορούσαν όλους μας εν συνόλω.

Στο νέο Αρχηγό Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ ευχόμαστε μια ελπιδοφόρα, καλλίκαρπη, δημιουργική και εποικοδομητική θητεία. Είθε ο προστάτης του Σώματος Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος να τον σκέπει και να τον καθοδηγεί στα νέα του καθήκοντα προς όφελος του προσωπικού του Σώματος και των Ελλήνων πολιτών. Τον διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα του αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο το οποίο επωμίζεται από σήμερα, προκειμένου να οδηγηθεί με πίστη η Ελληνική Αστυνομία στο καθήκον και την αποστολή της, όπως επιτάσσει ο κοινός όρκος όλων μας ενώπιον του Θεού και της Σημαίας του Σώματος.

Περισσότερα...

Πρόταση Ομαδικής Ασφάλισης για τα μέλη της ΠΟΑΞΙΑ

POAXIA FarantourisΗ Ομοσπονδία μας σε συνεργασία με το δίκτυο των ασφαλιστικών συμβούλων της FARANTOURIS Insurance and Financial Advisors εξασφάλισε πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης για τα μέλη των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών της καθώς και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.

Η πρόταση αποτελείται από:

  • Πρόγραμμα Α': «Ασφάλεια Ζωής & Ανικανότητας από Ασθένεια» της εταιρίας EUROLIFE FFH (πατήστε εδώ)
  • Πρόγραμμα Β': «Νοσοκομειακή & Εξωνοσοκομειακή περίθαλψη» της εταιρίας ΜΙΝΕΤΤΑ (πατήστε εδώ)
  • Συνδυασμός των Α και Β προγραμμάτων

Προκειμένου να υλοποιηθούν τα ανωτέρω προγράμματα ο/η ενδιαφερόμενος/-η εισέρχεται στον σύνδεσμο-link: Συμμετοχή σε πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης, όπου δύναται να επιλέξει ένα εκ των ανωτέρω προγραμμάτων που επιθυμεί να συμμετάσχει ή και τα δύο συνδυαστικά.

Η διαδικασία συμμετοχής είναι εξαιρετικά απλή καθώς με την είσοδο στον σύνδεσμο-link συμπληρώνεται η φόρμα αναλόγως με την επιλογή που επιθυμεί.

Στη συνέχεια, όταν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ατόμων για την επιλογή εκάστου προγράμματος, θα προχωρήσει η ενεργοποίησή τους με τις αναφερόμενες παροχές

Θεωρούμε ότι η ανωτέρω πρόταση αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή πρόσθετης κάλυψης για τον καθέναν και την καθεμία από εμάς αυτή την εποχή όπου η κατάσταση των συνθηκών υγειονομικής περίθαλψης στις δημόσιες δομές έχει καταστεί προβληματική καθώς το επιχειρησιακό περιβάλλον στο οποίο δρα το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας μεταβάλλεται καθημερινά προς το δυσμενέστερο.

Περισσότερα...

Συλλυπητήρια ανακοίνωση

Poaxia penthosΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικων Αστυνομιας με την παρούσα ανακοίνωση, εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας Γιώργου Λυγγερίδη, για την μεγάλη αυτή απώλεια.

Η οδύνη, στο άκουσμα της είδησης τις Άγιες μέρες των εορτών, είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς έρχεται να προστεθεί στην απώλεια, πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, του συναδέλφου μας της ομάδας ΔΙΑΣ Χρήστου Κουρουνιώτη.

Αναλογιζόμενοι τα αισθήματα συντριβής και θλίψης των μελών μας και ολόκληρης της αστυνομικής οικογένειας, κρίνουμε απολύτως ακατάλληλη τη δύσκολη αυτή στιγμή, να αναφερθούμε σε οποιαδήποτε πολιτική και κυβερνητική ευθύνη.

Διαβεβαιώνουμε όμως τον οποιονδήποτε και προς πάσα κατεύθυνση, ότι ούτε λησμονούμε, ούτε προσπερνάμε και κυρίως ούτε εγκαταλείπουμε τη προσπάθεια και τον αγώνα. Εκείνον, που θα εξασφαλίσει τις συνθήκες, που επιτέλους θα θωρακίσουν τη ζωή, τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα, αλλά και την αξιοπρέπεια όλων των συναδέλφων μας.

Περισσότερα...

Ομιλία Προέδρου ΠΟΑΞΙΑ στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα (Πλ.Κολοκοτρώνη-Παλιά Βουλή), 18.12.2023

Ομιλία του Προέδρου της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ανδρέα Γ. Βέλλιου στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών Σ.Α. στην Αθήνα (Πλ. Κολοκοτρώνη-Παλιά Βουλή), 18.12.2023
 
 
 

Τοποθέτηση Προέδρου ΠΟΑΞΙΑ στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, 12-12-2023

Τοποθέτηση του Προέδρου της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ανδρέα Γ. Βέλλιου στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την 12-12-2023

#Επικίνδυνο_ΤΩΡΑ

Κινητοποιήσεις για τον άδικο τραυματισμό του συναδέλφου μας στην ΥΑΤ

POAXIA logo
 
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμια Σωματεία Ενώσεων Αξιωματικών

Αγαπητοί Πρόεδροι αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. των Πρωτοβαθμίων Σωματείων της Ομοσπονδίας.

Η σκληρή πραγματικότητα όπως διαμορφώθηκε με το βαρύτατο τραυματισμό του συναδέλφου Γεωργίου Λυγγερίδη, κατόπιν της δολοφονικής επίθεσης την οποία δέχθηκε την ώρα του καθήκοντος, μας αναγκάζει να προβούμε σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας τις επόμενες ημέρες και ώρες.

Προς τούτο καλούμε όλα τα Πρωτοβάθμια σωματεία μας και κατά συνέπεια όλα τα μέλη σας, όπως πυκνώσετε το μέτωπο των κινητοποιήσεων και συμμετάσχετε ενεργά σε κάθε γωνιά της επικράτειας που θα πραγματοποιηθούν αυτές, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 11/12.

Πρέπει όλοι οι συνάδελφοι σε κοινή συμπόρευση να διαμαρτυρηθούμε βροντερά και να φωνάξουμε "ΩΣ ΕΔΩ".

Περισσότερα...

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...