Ημερολόγιο

Ιούνιος.2024
17
Δευτέρα
09:26
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 42

Εβδομάδα 42

Μήνας 7734

Σύνολο 490796

Το περιοδικό μας...

Επιμνημόσυνη δέηση για τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας.

Poaxia Poasy1Συμπληρώνονται φέτος, δεκαπέντε (15) χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του συναδέλφου μας Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ, ενώ εκτελούσε ευόρκως τα καθήκοντά του στην οδό Νεκτάριου Σάββα (πρώην Λάμπρου Πορφύρα) στα Πατήσια, καθώς και έντεκα (11) χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του συναδέλφου μας Γεωργίου ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, που έλαβε χώρα την 17-06-2013 στο Δίστομο Βοιωτίας, σε συμπλοκή με επικίνδυνους κακοποιούς.

Οι Ομοσπονδίες μας στη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων μας θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 15-06-2024 ώρα 10:00 στην οδό Νεκτάριου Σάββα (πρώην Λάμπρου Πορφύρα) στα Πατήσια, τρισάγιο δέηση.

Περισσότερα...

Λήξη συναγερμού.

20240607 me YpoyrgoPtPΣυνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε σήμερα 7 Ιουνίου 2024 το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας, προκειμένου να παραθέσει και δια ζώσης τις αντιρρήσεις του σχετικά με το ζήτημα, το οποίο προέκυψε εσχάτως εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, και αφορούσε υπηρεσιακή εισήγηση επι τω χείρω τροποποίησης του κώδικα μεταθέσεων και ειδικότερα το αμετάθετο στο βαθμό του Α/Υ.

Στον κ. Υπουργό παραθέσαμε στέρεα και λογικά επιχειρήματα για την αναγκαιότητα της διακοπής κάθε σχετικής συζήτησης και του μεταφέραμε την έντονη ανησυχία αλλά και τη δυσαρέσκεια που αναπτύχθηκε στους κόλπους των Αξιωματικών του Σώματος, εξαιτίας αυτής της εν κρυπτώ εισήγησης κάποιων. Τονίσαμε ότι αυτοί προσέφεραν με αυτή τους την κίνηση κάκιστες υπηρεσίες, ανακινώντας ένα ζήτημα το οποίο μόνο δυσμενείς επιπτώσεις θα είχε για όλους.

Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός κατανόησε τις θέσεις και την επιχειρηματολογία μας, αναγνώρισε την ορθότητά τους και μας διαβεβαίωσε ότι ΔΕΝ τίθεται θέμα οποιασδήποτε αλλαγής στο αμετάθετο των Α/Υ.

Η Ομοσπονδία συνεχίζει να εργάζεται προς όφελος του συνόλου των Αξιωματικών του Σώματος και όχι μόνο των μελών της, σε απόλυτη σύμπνοια με τις 12 περιφερειακές Ενώσεις της (πλην των γνωστών διαμοιραστών πλακετών οι οποίοι περιορίζονται μόνο σε κακόβουλη κριτική και μιζέρια), τις οποίες ευχαριστούμε και δημοσίως. Είμαστε παρόντες για τη διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων παραμένοντας απέναντι σε κάθε προσπάθεια φαλκίδευσής τους από ορατούς και μη καλοθελητές.

Περισσότερα...

Κι όμως κινείται…

POAXIA logoΧρειάστηκαν μόνο 10 ημέρες από το διευρυμένο ΔΣ της Ομοσπονδίας την 21.05.2024, προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας για τροποποιήσεις του π.δ.100/2003, σχετικά με το αμετάθετο των Αστυνομικών Υποδιευθυντών και να διαψευσθούν οι διαβεβαιώσεις περί μη ύπαρξης τέτοιου ζητήματος.

Γνωρίζουμε σε όλους ότι έχει συνταχθεί και διακινείται σχετικό εισηγητικό σημείωμα με το οποίο προωθούνται εν κρυπτώ οι εν λόγω τροποποιήσεις και χωρίς να έχει ενημερωθεί κανείς, πέραν των εμπνευστών αυτού του θεσμικού εκτρώματος. Αναγνωρίζουμε στην πολιτική και φυσική Ηγεσία το δικαίωμα της νομοθετικής πρωτοβουλίας, όμως οφείλουμε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα των Αξιωματικών μας, των οικογενειών τους αλλά και του ίδιου του Σώματος από την αυθαιρεσία και την αλαζονεία κάθε Ηγεσίας που οχυρώνεται πίσω από ηγεμονισμούς της «ενός ανδρός αρχής» ή επιταγές διαφόρων χρωμάτων.

Κύριε Υπουργέ,

Σας καλούμε, εάν γνωρίζατε, αυτή την προωθούμενη ρύθμιση να την ανακαλέσετε άμεσα και δημοσίως και να μην επιμείνετε στην περαιτέρω επεξεργασία και νομοθέτησή της. Πόσο μάλλον όταν εσείς ο ίδιος προσωπικά θεσμοθετήσατε το νομικό πλαίσιο των μεταθέσεων, πρωτοπορώντας εκείνη την εποχή. Επειδή λοιπόν «τα στερνά τιμούν τα πρώτα» σταματήστε το εδώ αυτό το ιστορικό πισωγύρισμα.

Εάν δε γνωρίζατε και αυτή η επιχειρούμενη αλλαγή είναι προϊόν πρωτοβουλίας κάποιων συμβούλων ή υπηρεσιακών παραγόντων χωρίς την έγκρισή σας οφείλετε να τους ευχαριστήσετε για τις κακές υπηρεσίες τις οποίες προσπάθησαν να σας προσφέρουν και να τους αποπέμψετε το ταχύτερο δυνατόν.

Δε μπορούμε να διανοηθούμε ότι ζηλέψατε τον προκάτοχό σας κ. Νικόλαο Τόσκα ο οποίος, με τη συνέργεια της τότε Ηγεσίας, νομοθέτησε νύχτα την ίδια ακριβώς διαλυτική διάταξη με το άρθρο 26 του π.δ. 6/2018  και εν συνεχεία αναγκάστηκε εξ’ αιτίας της κατακραυγής από την Ομοσπονδία μας και τη συμπαράσταση σύσσωμης της τότε αντιπολίτευσης, να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, ενώ με το π.δ. 27/2019 της διαδόχου του καταργήθηκε οριστικά. Επίσης, τέτοιες ενέργειες μας αναπέμπουν σε Υπουργό προηγούμενης κυβέρνησης ο οποίος λίγες μέρες προ των εκλογών αύξησε τις τιμές των διοδίων για τους πολίτες και όλοι θυμόμαστε το αποτύπωμα αυτής του της ενέργειας στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Κύριε Αρχηγέ,

Ως Ηγέτης του Σώματος και πρώτος τη τάξει Αξιωματικός οφείλετε να σταματήσετε κάθε τέτοια εισήγηση και να προστατέψετε τους Αξιωματικούς σας από την αυθαιρεσία «της πινέζας», και τον τρόμο και την ανησυχία για το παρόν και το μέλλον που δημιούργησε αυτή η κάκιστη εισήγηση, όποια και αν είναι η πηγή της.

Επαφίεται σε εσάς να μην επιτρέψετε να επιστρέψουν ξανά στο Σώμα λογικές περασμένων χρόνων που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε. Αναλογιστείτε πόσο ελάχιστο και πρόσκαιρο δυνητικά  κέρδος θα μπορούσατε να έχετε και πόσο τεράστια ζημιά θα επέλθει στη ζωή, την υπηρεσιακή απόδοση και θέληση για προσφορά και την οικογενειακή γαλήνη ενός εκάστου Αξιωματικού ο οποίος δεν του φτάνουν τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει καθημερινά θα έχει επιπλέον και το φόβο της ξαφνικής μετάθεσης σε ένα άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας.

Περισσότερα...

Συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικων σχετικά με το εφάπαξ.

POAXIA logoΣυνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικων κ. Κωστή ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ είχε σήμερα το Προεδρείο της Ομοσπονδίας σε συνέχεια του Διευρυμένου Διοικητικού Συμβουλίου της 21/5. Στον κ. Υπουργό εκφράσαμε τις ανησυχίες μας σχετικά με την έντονη φημολογία περί φορολόγησης του εφάπαξ των αστυνομικών οι οποίες διακινούνται ευρύτατα αυτές τις ημέρες και εν όψει των επικείμενων ευρωεκλογών. Τονίσαμε στον κ. Υπουργό για μια ακόμη φορά ότι η εφάπαξ παροχή δεν προέρχεται από το δημόσιο ταμείο αλλά από τις κρατήσεις του αστυνομικού προσωπικού και θεωρούμε ότι κάθε σκέψη περί φορολόγησης της είναι εκτός και πέραν πάσης  λογικής.

Ο κ. Υπουργός από την πλευρά του δήλωσε έκπληκτος για τη φημολογία αυτή και τη  διέψευσε. Μας ζήτησε δε να ενημερώσουμε το αστυνομικό προσωπικό ρητώς και κατηγορηματικώς ότι ΔΕΝ υπάρχει οποιαδήποτε ακόμη και σκέψη τέτοιας ενέργειας από πλευράς της Κυβέρνησης.

Συνάδελφοι,

Η χρονική στιγμή κατά την οποία διασπείρονται ανυπόστατες φήμες είναι ύποπτη και σίγουρα τέτοιες πρακτικές είναι καταδικαστέες από όλους καθ’ όσον το μόνο που προσφέρουν είναι ανησυχία και ανασφάλεια στο αστυνομικό προσωπικό. Έργο της Ομοσπονδίας είναι να πράττει αυτό που πρέπει και όταν πρέπει για τη διασφάλιση των συμφερόντων όλων των συναδέλφων χωρίς περιττές πομφόλυγες και τυμπανοκρουσίες και σίγουρα χωρίς να επηρεάζεται από αλυχτίσματα και ψευτοπαλικαρισμούς  διαφόρων εμμονικών που μόνο κακή υπηρεσία προσφέρουν στο συνδικαλιστικό κίνημα των Αξιωματικων.

Περισσότερα...

“Όχι ξανά στην πινέζα.”-Αποτελέσματα Εργασιών Διευρυμένου Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

POAXIA logo

 

“Όχι ξανά στην πινέζα.”

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ  Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

 

Την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 στην έδρα της Ομοσπονδίας συνεδρίασε σε διευρυμένη μορφή το Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. με τη συμμετοχή και των προέδρων των πρωτοβαθμίων Ενώσεων όλης της χώρας. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση σχετικά με τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το σύνολο των μελών μας αλλά και εν γένει το σύνολο των Αξιωματικών του Σώματος, καθώς και η λήψη αποφάσεων για περαιτέρω κινήσεις και ενέργειες της Ομοσπονδίας στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Στη συνεδρίαση παρέστη και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος Μάλλιος, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στην έδρα της Ομοσπονδίας και οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε δημόσια για την κίνησή του αυτή, η οποία μαρτυρά τόσο τη θεσμική αναγνώριση όσο και την ευαισθησία του για τα προβλήματα που απασχολούν τους Αξιωματικούς του Σώματος και τα μέλη της Ομοσπονδίας.

IMG 4413 1280x528

Περισσότερα...

Πρόταση προς τον κ. Υπουργό ΠτΠ για κατάθεση τροπολογίας σχετικά με τις κρατήσεις του Μ.Τ.Σ.

 POAXIA logoΘΕΜΑ : «Κατάθεση τροπολογίας».

ΣΧΕΤ: 

Σχέδιο νόμου με τίτλο: «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις»

          

Κύριε Υπουργέ,

Στο ανωτέρω σχετικό σ/ν κατατέθηκε τροπολογία-προσθήκη του ΥΠ.ΕΘ.Α. (δείτε εδώ) στην οποία στο άρθρο 1 παρ. 2 εδάφιο β’ προβλέπει τη δυνατότητα κρατήσεων υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού για τους για τους εξερχόμενους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς από παραγωγικές στρατιωτικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, τη δυνατότητα καταβολής αυτής για την αναγνώριση των ετών σπουδών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μετοχικής σχέσης. Σε περίπτωση παραίτησης ή αποστρατείας του αξιωματικού ή υπαξιωματικού και εφόσον δεν έχει καταβληθεί το σύνολο των κρατήσεων, οι οποίες αφορούν στην αναγνώριση μετοχικής σχέσης των εξερχομένων από τις στρατιωτικές παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων στο Μ.Τ.Σ., καταβάλλεται εφάπαξ το υπόλοιπο του συνόλου των αναλογουσών προβλεπόμενων κρατήσεων. Επιπλέον στο εδάφιο γ προβλέπει για τους εξερχόμενους, μετά την έναρξη ισχύος του νόμου, από παραγωγικές αστυνομικές σχολές, τα έτη σπουδών τους σε αυτές αναγνωρίζονται ως χρόνος μετοχικής σχέσης στο Ταμείο αμέσως μετά την έξοδό τους από αυτές, οπότε και αρχίζει η καταβολή της, κατά την προηγούμενη περίοδο, κράτησης για τον αναγνωριζόμενο χρόνο υπηρεσίας των ετών σπουδών τους.

Θεωρούμε ότι αντίστοιχη τροπολογία θα πρέπει να κατατεθεί άμεσα στο ανωτέρω νομοσχέδιο (ή σε άλλο νομοσχέδιο), η οποία να προβλέπει το ίδιο καθεστώς και για τους εξερχόμενους των παραγωγικών σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας που είναι μέτοχοι του Μ.Τ.Σ. και να επεκταθεί η καταβολή των κρατήσεων καθ΄ όλη τη διάρκεια της μετοχικής τους σχέσης, καθόσον η ανωτέρω τροπολογία του ΥΠ.ΕΘ.Α. κινείται σε σωστή κατεύθυνση ως προ την ελάφρυνση του ύψους των κρατήσεων για τα στελέχη τους, και θα ήταν εξαιρετικά ωφέλιμο το ίδιο να γίνει και για τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρακαλούμε προς τούτο, όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας, προκειμένου να επωφεληθούν και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας από την ευνοϊκή αυτή ρύθμιση, την οποία προβλέπει η τροπολογία του ΥΠ.ΕΘ.Α.

Περισσότερα...

Συλλυπητήρια ανακοίνωση

Poaxia penthosΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας επιθυμεί να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη της για την αιφνίδια απώλεια του προέδρου της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. Παναγιώτη Χαρέλα, εκφράζοντας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του

Ένας πραγματικός μαχητής του Αστυνομικού συνδικαλισμού έφυγε από κοντά μας τόσο αδόκητα. Είθε ο Κύριος να τον αναπαύσει και να τον τάξει εν σκηναίς δικαίων τέτοιες ημέρες. Καλό Παράδεισο φίλε Παναγιώτη.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση ΠΟΑΞΙΑ για τον τραγικό θάνατο του νεαρού συναδέλφου μας.

Poaxia penthosΜε αφορμή τον τραγικό θάνατο του νεαρού συναδέλφου μας Ειδικού Φρουρού που συμμετείχε σε οικοδομικές εργασίες κατεδάφισης παλαιού κτιρίου στον Πειραιά, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους και ευχόμαστε η ψυχή του να βρει ανάπαυση και γαλήνη.

Ο θάνατος του Αγαθάγγελου είναι, όμως, τα αποκαλυπτήρια, και στο ευρύ κοινό πλέον, ενός φαινομένου που είναι γνωστό στους παροικούντες την μικρά πόλη Ιερουσαλήμ είτε αυτοί λέγονται αστυνομικοί είτε φυσική και πολιτική ηγεσία είτε πολιτικό σύστημα. Είναι οι αποδοχές των αστυνομικών και ιδίως αυτών που έχουν λίγα έτη υπηρεσίας και εργάζονται με μισθούς, οι οποίοι είναι κατά τι μεγαλύτεροι από τον κατώτατο μισθό που εξήγγειλε και νομοθέτησε εσχάτως η κυβέρνηση.

Είναι οι γλίσχρες αυτές αποδοχές που οδηγούν ένα μεγάλο μέρος από το αστυνομικό προσωπικό στην αναζήτηση δεύτερης ή και τρίτης εργασίας, κυρίως στο επίπεδο αυτών των επαγγελμάτων τα οποία χαρακτηρίζονται ως “χαμηλής εξειδίκευσης”, για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους και να ανταπεξέλθουν στα υψηλά κόστη διαβίωσης στα μεγάλα αστικά κέντρα και ιδιαίτερα στην Αττική.

Περισσότερα...

Αλήθεια; "QUO VADIS". Που πάμε;

POAXIA logoΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικων Ελληνικής Αστυνομιας εκφράζει τη θλίψη της και τον αποτροπιασμό της για τη δολοφονία της 28χρονης συμπολίτισσάς μας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, υποβάλλοντας παράλληλα τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της ζητώντας και εμείς από την πλευρά μας την απόδοση ευθυνών, όπου η έρευνα κρίνει.

Ταυτόχρονα όμως δε μπορεί παρά να εκφράσει και τον προβληματισμό της για την επικοινωνιακή λαίλαπα και το γαϊτανάκι της σπέκουλας γύρω από το Διοικητή και το προσωπικό μιας υπηρεσίας η οποία ,όπως και οι υπόλοιπες της κατηγορίας της (Αστυνομικά Τμήματα, Τμήματα Ασφαλείας), είναι εδώ και πάνω από 25 χρόνια υποστελεχωμένες, απαξιωμένες και παρατημένες στο έλεος της πικρής τους μοίρας. Οι Πολιτικές Ηγεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη(για 5η φορά η παρούσα) ουδέποτε ασχολήθηκαν ουσιαστικά όλο αυτό το διάστημα, καθώς ανέκαθεν τις θεωρούσαν επικοινωνιακά μη ελκυστικές και επομένως τις είχαν εκουσίως υποβαθμίσει σε υποστελεχωμένα ΚΕΠ (κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών). Σε καμία περίπτωση όμως δεν τις αντιλαμβάνονται στην πραγματική τους βάση δηλαδή ως το βασικό κύτταρο αστυνόμευσης των τοπικών κοινωνιών.

Οι πολιτικές ευθύνες είναι ξεκάθαρες, καθώς ουδέποτε δόθηκε βάση στις συνδικαλιστικές προτάσεις που έχουν διατυπωθεί σε συνέδρια και συναντήσεις, ούτε εισακούστηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες με μακροχρόνια εμπειρία, που κατά καιρούς πρότειναν την αναμόρφωση του θεσμού του Αστυνομικού Τμήματος. Όλα αυτά  προσπεράστηκαν, διότι κρίθηκε ότι το επικοινωνιακό όφελος της συγκρότησης νέων ειδικών υπηρεσιών είναι δημοσκοπικά επικερδέστερο και συνεπώς πολιτικά ωφέλιμο, άρα προτιμητέο και συνεπώς επιλέξιμο.

Περισσότερα...

Καταδικαστέα η προσβλητική συμπεριφορά…

Poaxia Poasy1Εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά του Δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη ΔΟΥΚΑ, προς το σύνολο των Αστυνομικών της Χώρας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, όπου χαρακτήρισε τους Αστυνομικούς με την πεζοδρομιακή λέξη «μπάτσοι».

Φαίνεται ότι ο κ. Δήμαρχος, αδυνατεί να αντιληφθεί το ολίσθημα που διαπράττεται, όταν κάποιο δημόσιο πρόσωπο μετέρχεται φράσεις οι οποίες δε συνάδουν με το δημόσιο λόγο και σε κάθε περίπτωση η κοινωνία όχι μόνο τις έχει καταδικάσει, αλλά η ίδια είναι εκείνη που προσβλέπει και επιζητεί καθημερινά την αποτελεσματική προσφορά αστυνομικών υπηρεσιών.

Αντί, λοιπόν, να αναγνωρίζεται η δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή του εργαζόμενου Αστυνομικού, αναγκαζόμαστε για μία ακόμη φορά, να στιγματίσουμε δημοσίως τη συμπεριφορά των λεγόμενων «προοδευτικών» και όχι μόνο.

Υ.Γ.: Ας μην λησμονούμε, όμως, ότι «οι ανώτεροι άνθρωποι αντέχουν τις προσβολές των κατωτέρων»...

Περισσότερα...

Αποσπάσεις Αστυνομικών ΕΛ.ΑΣ. με δαπάνες δημοσίου - Έγγραφο προς τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

POAXIA logoΘΕΜΑ: «Αποσπάσεις Αστυνομικών ΕΛ.ΑΣ. με δαπάνες δημοσίου»

Σχετ.: α)Υπ΄ αριθ. 1647/24/590998 από 21-03-2024 Δ/γή Α.Ε.Α.

  β)Το υπ’ αριθ. 57/2024 από 22.03.2024, έγγραφο της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονία και Θράκης.

 

Κύριε Αρχηγέ,

Σύμφωνα με το ανωτέρω α΄ σχετικό καλούνται Αστυνομικοί από τον βαθμό του Αστυφύλακα μέχρι και τον βαθμό του Υπαστυνόμου (Ν.3686/2008) να υποβάλλουν αιτήσεις για απόσπαση-προσωρινή μετακίνηση με δαπάνες δημοσίου, για μετακινήσεις μέχρι 31/10/2024 προς ενίσχυση Υπηρεσιών αστυνόμευσης αεροδρομίων χώρας, αστυνομικών υπηρεσιών έντονου τουριστικού ενδιαφέροντος και υπηρεσιών παραμεθορίων περιοχών, σημείων εισόδου-εξόδου της χώρας.

Διαπιστώνουμε για ακόμα μία φορά ότι στις εν θέματι μετακινήσεις προτιμώνται, όπως προέκυψε και σε άλλες διαταγές του Αρχηγείου, μόνο οι Αξιωματικοί του Ν.3686/2008 και μάλιστα μέχρι τον βαθμό του Υπαστυνόμου Α’, διαχωρίζοντας τους ομοιόβαθμούς τους αξιωματικούς ΣΑΕΑ-ΤΕΜΑ και αποκλείοντας τους από τις εν λόγω μετακινήσεις με δαπάνες δημοσίου.

Κύριε Αρχηγέ,

Παρακαλούμε όπως άμεσα εξετάσετε το εν λόγω ζήτημα και προβείτε στις δέουσες ενέργειες για την άρση των αποκλεισμών και διαχωρισμών των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. σε κατηγορίες, σύμφωνα και με την συνταγματική αρχή της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων.

Θεωρούμε ότι πρέπει όλο το αστυνομικό προσωπικό να αντιμετωπίζεται κατά τον ίδιο τρόπο χωρίς διαχωρισμούς και έχουμε την βεβαιότητα ότι θα προβείτε άμεσα στην άρση της αδικίας αυτής.

Περισσότερα...

Ομιλία Προέδρου ΠΟΑΞΙΑ στην Ημέρα τιμής και μνήμης των Πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών, 09.03.2024

Ομιλία του Προέδρου της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ανδρέα Γ. Βέλλιου στην Ημέρα τιμής και μνήμης των Πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών που πραγματοποιήθηκε σήμερα 9 Μαρτίου 2024. (Ά Ψυχοσάββατο). 

 
 

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...