Ημερολόγιο

Νοέμβριος.2023
30
Πέμπτη
06:34
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 4

Εβδομάδα 189

Μήνας 2696

Σύνολο 454608

Το περιοδικό μας...

Αποτελέσματα Εργασιών 33ου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου μας

IMG 0684 1024x768Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι διήμερες εργασίες του 33ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 6 & 7 Νοεμβρίου 2023 στα Καμένα Βούρλα.

IMG 0696 494x768Στη φιλική γη της Στερεάς Ελλάδος με τη λαμπρή ιστορία σε όλες τις φάσεις της πολυτάραχης ιστορίας μας, επέλεξε φέτος η Ομοσπονδία να καλέσει όλους τους αντιπροσώπους των 13 Περιφερειακών της Ενώσεων, καθώς και τους επίσημους προσκεκλημένους της, οι οποίοι τίμησαν την έναρξη του συνεδρίου απευθύνοντας σύντομους και μεστούς χαιρετισμούς.

Τις εργασίες ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους ευάλωτους συνανθρώπους μας που για διάφορους λόγους δεν έχουν πρόσβαση σε πολλά αγαθά και υπηρεσίες. Εξήρε την συμβολή του σώματος στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και τόνισε τη σημασία του διαλόγου ως μέσου προαγωγής της κοινωνικής προόδου και ευημερίας. Σε ό,τι αφορά τα αιτήματά μας συντάχθηκε αναφανδόν με αυτά και κάλεσε τον κ. Υπουργό να εγκύψει με αγάπη, στοργή, περισσή αρχοντιά και γενναιοδωρία, δίνοντας λύσεις, όπως αρμόζει στους ένδοξους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ανδρέας Γ. Βέλλιος ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου εξήρε την επιμονή, την αποφασιστικότητα και την πίστη των Αξιωματικών στις δυνάμεις που βρίσκονται εντός κι εκτός σώματος υπηρετώντας ευόρκως τα καθήκοντά τους και ακολουθώντας τον ανηφορικό δρόμο της έντιμης ζωής, ενώ καυτηρίασε παράλληλα τις συμπεριφορές εκείνων που αντιθέτως παραβιάζουν τον όρκο τους διολισθαίνοντας προς την διαφθορά.

DSC04785 1024x683IMG 0757 1024x768IMG 0756 1024x768

Απευθυνόμενος στην Ηγεσία ανέδειξε την αναγκαιότητα της θεσμικής θωράκισης του ανθρώπινου δυναμικού με όρους πορείας προς τα εμπρός, όπως έγινε π.χ. με την αύξηση των οργανικών θέσεων και τη βαθμολογική εξέλιξη, κόντρα στη στασιμότητα, επισημαίνοντας το γεγονός ότι δεν έχει παρατηρηθεί αντίστοιχη πορεία σε άλλους τομείς, όπως είναι η αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών, η μη συμμόρφωση στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αξιοκρατική στελέχωση των υπηρεσιών και άλλα. Εστιάζοντας μάλιστα στο σύνθημα του συνεδρίου «πάμε κι όπου βγει», που ως έκφραση διαπέρασε το δημόσιο λόγο μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, ακριβώς επειδή η αίσθηση αυτή’ διατρέχει πολλούς τομείς του δημοσίου, στάθηκε ιδιαίτερα στις ευθύνες της αστυνομικής ιεραρχίας και στην αναγκαιότητα να αλλάξουμε πορεία για να υπάρξει σωτηρία. Έφερε δε ως παράδειγμα τις λεγόμενες αναδιαρθρώσεις και τα αυθαίρετα «πανωσηκώματα» στο θολό οικοδόμημα της αστυνομίας τα οποία πολλές φορές δεν αντέχουν ούτε σε μια αλλαγή υπουργού ή αρχηγού και ζήτησε να εργαστούμε και να συμφωνήσουμε όλοι μαζί για το μέλλον του σώματος.

Και αφού μετέφερε ως κραυγή αγωνίας του προσωπικού, σειρά καίριων αιτημάτων, επισήμανε ότι σε ενεστώτα χρόνο η Ελληνική Αστυνομία ζει το δικό της brane drain, το φιλότιμο – αυτή η καύσιμη ύλη για την αποτελεσματική λειτουργία του σώματος- σιγά σιγά στερεύει.

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική του ομιλία, απηύθυνε έκκληση να αναλογιστούμε όλοι τους στίχους της Ασκητικής του Καζαντζάκη: «Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γη. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω». Το δικό μας «πάμε κι όπου βγει», πρέπει να γίνει «πάμε όπως πρέπει».

Χαιρετισμό στη συνέχεια απηύθυναν οι κάτωθι προσκεκλημένοι:

Περισσότερα...

Συνάντηση ΠΟΑΞΙΑ με τον κ. Εμμανουήλ Λογοθέτη, Γεν. Γραμματέα Δημ. Τάξης του ΥΠτΠ.

20231114αΣυνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Εμμανουήλ Λογοθέτη είχε σήμερα 14 Νοεμβρίου 2023 το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας και του παραθέσαμε όλα τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα, καθώς και τους ευρύτερους προβληματισμούς, όπως αυτοί εκφράστηκαν από τους Αντιπροσώπους-Συνέδρους στο 33ο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριό μας.

Ο κ. Γενικός Γραμματέας ανέπτυξε την τεχνοκρατική του σκέψη και το όραμα της πολιτικής Ηγεσίας για το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας, επιδεικνύοντας υψηλή αντίληψη των πολιτικών ευθυνών που έχει αναλάβει και των προκλήσεων τις οποίες αντιμετωπίζει καθημερινά. Στο γόνιμο και ειλικρινή διάλογο που διεξήχθη μεταξύ μας διαπιστώσαμε το εύρος και την ποιότητα των προτάσεων και των πολιτικών, από τις οποίες εμφορείται ο κ. Γενικός, καθώς και τον κοινό τρόπο αντίληψης και κατανόησης των προβλημάτων, ανάμεσα σε εμάς και αυτόν. Οι προβληματισμοί τους οποίους του καταθέσαμε καθώς και οι προτάσεις επ’ αυτών, είμαστε βέβαιοι ότι βρήκαν ευήκοα ωτα.

Αναγνώρισε δε, σε κάθε περίπτωση, το δίκαιο και κατεπείγον του θεσμικού και οικονομικού πλαισίου που κινείται η ΠΟΑΞΙΑ και υποσχέθηκε συχνότερη επαφή με το προεδρείο, προκειμένου να εξευρεθούν εκείνες οι αμοιβαία αποδεκτές λύσεις και βέλτιστες πρακτικές προς όφελος των συναδέλφων, του Σώματος και της ελληνικής κοινωνίας.

Περισσότερα...

Συνάντηση ΠΟΑΞΙΑ με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

20231101a 576x768Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη είχε σήμερα 1 Νοεμβρίου 2023 ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας μας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν θέματα τα οποία σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό γραφειοκρατικών διαδικασιών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως η ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών για τις πανελλήνιες εξετάσεις, η απεμπλοκή της Αστυνομίας από την επίδοση των δικογράφων καθώς και η απόκτηση δικτύου wifi στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας και των σχολών αυτής. Όπως έχουμε επισημάνει και σε παλιότερη ανακοίνωση μας η Ελληνική Αστυνομία πρέπει άμεσα να μετασχηματιστεί από Αστυνομία του "Αραμπά"  σε Αστυνομία της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης. Για το λόγο αυτό πρέπει όλοι να βοηθήσουμε, ο καθένας με τον τρόπο του, προκειμένου να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που κρατούν το Σώμα πίσω σε άλλες εποχές. Επίσης, συζητήθηκαν οι προοπτικές και δυνατότητες αρωγής από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προς την Ελληνική Αστυνομία σχετικά με τη χρήση εργαλείων ΑΙ (τεχνητής νοημοσύνης) στην εν γένει λειτουργία της.

Ο κ. Υφυπουργός, από την πλευρά του, αναγνώρισε τη ρεαλιστικότητα των αιτημάτων και επιχειρημάτων που αναπτύξαμε και μας γνώρισε ότι, σε συνεργασία και με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, θα επιλυθούν άμεσα όσα προβλήματα άπτονται των αρμοδιοτήτων τους. Τόνισε δε, ότι θεωρεί υποχρέωση της πολιτείας την ενίσχυση των λειτουργιών της Ελληνικής Αστυνομίας στο επίπεδο της ψηφιακής μετάβασης και μας ζήτησε να διαβιβάσουμε σε όλο το προσωπικό το σεβασμό και την εκτίμηση του για το έργο το οποίο νυχθημερόν επιτελούν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αστυνομικοί.

Ως Ομοσπονδία, γνωρίζοντας το ήθος, την ποιότητα και την εργατικότητα που διακρίνει τον κ Υφυπουργό, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τόσο τον ίδιο όσο και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ταχύτητα εξεύρεσης λύσης στα αιτήματά μας. Συνεχίζουμε αταλάντευτα τη δράση μας, χωρίς κραυγές και άσκοπα επικοινωνιακά τεχνάσματα προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα του αστυνομικού προσωπικού, να αναγνωρισθεί η ποιότητα και το εύρος της προσφοράς του και να μεγιστοποιηθεί το αίσθημα ασφαλείας και κοινωνικής γαλήνης στους Έλληνες πολίτες.  

Περισσότερα...

Συνάντηση ΠΟΑΞΙΑ με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτριο Καιρίδη

20231030c 1024x768Συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτριο Καιρίδη είχε σήμερα 30 Οκτωβρίου 2023 ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας μας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η μεταφορά των αγωνιών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το προσωπικό μας σε σχέση με το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης,  κυρίως στις υπηρεσίες των παραμεθορίων περιοχών της ανατολικής πλευράς των συνόρων μας.

Παραθέσαμε τα περιεχόμενα υπομνημάτων των Πρωτοβάθμιών μας Ενώσεων Αξιωματικών, της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, του Νοτίου και του Βορείου Αιγαίου, τονίζοντας τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης μέσω της δικής του συνδρομής.

20231030a 1024x768Ο κ. Υπουργός από την πλευρά του αναγνώρισε τη ρεαλιστικότητα των αιτημάτων και επιχειρημάτων που αναπτύξαμε και μας διαβεβαίωσε ότι από πλευράς του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, προκειμένου να επιλυθούν όσα προβλήματα άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Δήλωσε δε, την ευαρέσκειά του για τον αγώνα που καταβάλει καθημερινά η Ελληνίδα και ο Έλληνας αστυνομικός και τόνισε ότι ήταν, είναι και παραμένει διαχρονικά στο πλευρό της Ομοσπονδίας μας και στην προσπάθεια που αυτή καταβάλει τόσο για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας του αστυνομικού προσωπικού όσο και για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες.

Η Ομοσπονδία συνεχίζει την προσπάθειά της προς όφελος του προσωπικού, του Σώματος και της ελληνικής κοινωνίας, εμμένοντας στην ουσία και στην αντιμετώπιση της "πραγματικής" πραγματικότητας, χωρίς να υποκύπτει στον πειρασμό του επικοινωνιακού συνδικαλισμού του φαίνεσθαι, αλλά με προσήλωση και σεβασμό στο θεσμικό της ρόλο.

Περισσότερα...

Εορτασμός της «Ημέρας Ελληνικής Αστυνομίας» και της Μνήμης του Προστάτη της Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

IMG 0386 571x768Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η εορτή της Ελληνικής Αστυνομίας και του Προστάτη της Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου στις εγκαταστάσεις της πρώην σχολής Αξιωματικών και στον πάνσεπτο ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Τον εορτασμό λάμπρυνε με την παρουσία της η Ιερή εικόνα της Παναγίας Κρεμαστής (της ομώνυμης Ιεράς Μονής Παναγίας Κρεμαστής του νομού Ηλείας), κατόπιν ενεργειών του προϊσταμένου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Πανοσιολογιότατου π. Αλέξιου Κουρτέση. Στον κεντρικό εορτασμό χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κκ Γαβριήλ, ο οποίος μας ευλόγησε και εδήθη υπέρ ημών και ως Ομοσπονδία τον ευχαριστούμε θερμώς.

Η ΠΟΑΞΙΑ συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα του Αγίου Αρτεμίου, προκειμένου να συμπροσευχηθεί και να συνεορτάσει με την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία του Σώματος, τους Αξιωματικούς, το αστυνομικό προσωπικό και τους πολίτες που συμμετείχαν στον εορτασμό.

Ευχόμαστε σε όλες και όλους η χάρη του Αγίου Αρτεμίου να χαριτώνει και να σκέπει τις οικογένειες και τις υπηρεσίες που διοικούν και υπηρετούν. Η ευλογία της Εκκλησίας μας να είναι καθημερινά δίπλα στον αστυνομικό προς όφελός του και προς ευόδωση του λειτουργήματος, το οποίο επιτελεί.

Περισσότερα...

Συνάντηση Π.Ο.ΑΞΙ.Α. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

20231016cΜε την πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε σήμερα το προεδρείο και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης». Στη συνάντηση παρίστατο ο Υπουργός ΠτΠ κ. Γιάννης Οικονόμου, ο Υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος και ο Υπασπιστής του κ. Υπουργού, Α/Υ΄κ. Λάμπρος Κουκούλης, ενώ από πλευράς Π.Ο.ΑΞΙ.Α. παρέστη και ο σύμβουλος οικονομικών θεμάτων Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Πλατιάς.

Η Ομοσπονδία καλωσόρισε και επίσημα τη νέα πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου και της ευχήθηκε δια ζώσης, όπως είχε κάνει και γραπτώς από την πρώτη μέρα αναλήψεως των καθηκόντων της, καλή δύναμη στο έργο της και καλή επιτυχία, ενώ παράλληλα τη διαβεβαίωσε ότι θα είναι θεσμικός συμπαραστάτης στο έργο της αλλά θα ασκεί καλόπιστη και δημιουργική κριτική όπου αυτή χρειάζεται. Επανέλαβε, επίσης, τη διαχρονική θέση της Ομοσπονδίας ότι δεν επιδιώκει καμία μορφή συνδιοίκησης, αλλά θα πράττει μέχρι κεραίας όσα πηγάζουν από το θεσμικό της ρόλο.

Επ΄ ευκαιρία της συνάντησης καταθέσαμε στον κ. Υπουργό υπόμνημα θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων που θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην προμετωπίδα των διεκδικήσεων μας. Αναλυτικά τέθηκαν:

Περισσότερα...

Επιστολή στους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας σχετικά με το Μ.Τ.Σ.

POAXIA logoκ.κ. Υπουργοί,

Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε και να απευθυνθούμε και σε εσάς προσωπικά (όπως είχαμε πράξει με την, από 26/9/2022, υπ’ αριθ. 33-2022 επιστολή μας στους τότε προκατόχους σας), προκειμένου να ζητήσουμε την παρέμβασή σας σχετικά με επιχειρούμενη-σχεδόν πραξικοπηματικά-προσπάθεια διαχωρισμού των μερισματούχων του Μ.Τ.Σ.

Συγκεκριμένα με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, από τον ιστότοπο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, ότι την Παρασκευή 8/09/2023 πραγματοποιήθηκε, κατόπιν σχετικού αιτήματός τους, σύσκεψη με παράγοντες του Γενικού Επιτελείου Στρατού καθώς και της Ηγεσίας του Μ.Τ.Σ. όπου στην ημερήσια διάταξη αυτής συμπεριελήφθη πρόταση σύμφωνα με την οποία: «Στο ίδιο Νομικό Πρόσωπο να δημιουργηθούν δύο (2) ξεχωριστοί λογαριασμοί, όπου  ο ένας θα αφορά του μετόχους-μερισματούχους του στρατού ξηράς και ο άλλος τους αστυνομικούς μετόχους-μερισματούχους του Ταμείου». Στην εν λόγω σύσκεψη δεν εκλήθησαν να συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας στο Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ., πράγμα το οποίο ξεκάθαρα υποδηλώνει την έλλειψη σεβασμού προς τους αποστράτους-μέλη της Ε.Α.Α.Σ. και τη θεσμική εκτροπή του προεδρείου αυτής.

Με αυτή την εν δόλω, και καθόλου αθώα, σύσκεψη επιχειρείται δια της πλαγίας οδού ο διαχωρισμός του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας από τους λοιπούς μετόχους-μερισματούχους του Μ.Τ.Σ., κάτι το οποίο αποτελεί σκανδαλώδη προσπάθεια σταδιακού εξοβελισμού τους από το Ταμείο και τον υποβιβασμό τους σε μετόχους β’ κατηγορίας. Έρχεται δε ακριβώς ένα χρόνο μετά από παρόμοια πρόταση, η οποία την Παρασκευή 23/9/2022 είχε συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Μ.Τ.Σ. και κατόπιν σχετικών παρεμβάσεων δεν είχε τελεσφορήσει. Προφανώς ο μήνας Σεπτέμβριος εκάστου έτους ξυπνάει σε κάποιους νοσηρούς εγκεφάλους στους κόλπους της Ε.Α.Α.Σ. και του Μ.Τ.Σ. τα αντιαστυνομικά και κυρίως αντισυναδελφικά συναισθήματα, έναντι όλων ημών των μερισματούχων του Μ.Τ.Σ., προερχομένων από την Ελληνική Αστυνομία.

κ.κ. Υπουργοί,

Ως Ομοσπονδία, απευθυνόμαστε σε εσάς, όπως παρέμβετε και σταματήσετε εν τη γενέσει οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία, όπως η ανωτέρω της Ε.Α.Α.Σ. η οποία το μόνο που επιφέρει είναι να τραυματίζει τη σχέση των μετόχων, προερχομένων από την Ε.Χ., με το Μ.Τ.Σ., μία σχέση η οποία χρονολογείται από τη ίδρυση του Ταμείου.

Δε θα διστάσουμε να προσφύγουμε όπου αλλού χρειαστεί προκειμένου να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα των αστυνομικών μετόχων-μερισματούχων του Μ.Τ.Σ. και να τους προστατεύσουμε από κάθε κακόβουλη ή επιζήμια για αυτούς συμπεριφορά.

Περισσότερα...

Θέση της ΠΟΑΞΙΑ για τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια

POAXIA logoΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας με την παρούσα ανακοίνωση αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει στην οικογένεια του εκλιπόντα Μιχάλη Κατσούρη τα βαθύτατα συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του και εύχεται να είναι το τελευταίο θύμα σε αυτό τον όχι ακήρυχτο - πλέον - οπαδικό πόλεμο, εντός και εκτός της χώρας που δυστυχώς έχει λάβει τη μορφή κοινωνικής μάστιγας.

Παράλληλα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τα μέλη της και την ελληνική κοινωνία, την οποία έχει ευθύνη να προστατεύσει, αρνείται να εθελοτυφλήσει μπροστά στο γεγονός μιας μετακίνησης, πλέον των 100, αλλοδαπών χούλιγκαν κατά μήκος της επικράτειας, χωρίς να γίνουν οι ενδεικνυόμενες υπηρεσιακές ενέργειες. Οι ευθύνες είναι δεδομένες και θα πρέπει να καταλογιστούν δίκαια και αναλογικά βάσει αδιαμφισβήτητων στοιχείων σε αυτούς που θα υποδείξουν οι διοικητικές και ποινικές έρευνες.

Η οποιοδήποτε επικοινωνιακή σκοπιμότητα που εξυπηρετείται μέσω σπασμωδικών και βιαστικών ενεργειών, το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος θα επιφέρει τα ακριβώς αντίθετα από τα αποτελέσματα που θα επιδιώκει.

Οι ευθύνες αποδίδονται με την κατάλληλη ερμηνεία των διατάξεων και της προβλεπόμενης νομικής διαδικασίας και όχι υπό την πίεση των θερμών γεγονότων. Η δικαιοσύνη δεν είναι ούτε τυφλή, ούτε βιαστική αλλά κυρίως ούτε επιλεκτική. Είναι πάνω από όλα δίκαιη για όλους και σε όλα τα επίπεδα, από τη βάση έως την κορυφή.

Συνιστούμε σε όλους και ιδίως σε "τηλεοπτικούς δικαστές" και "δημοσίους κατηγόρους", εντός και εκτός αστυνομίας, ένα μόνο... Ψυχραιμία!!!

Περισσότερα...

Συμφωνία Τ.Α.Π.Α.Σ.Α. με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας

20230728Συνεχίζοντας τις οργανωμένες προσπάθειες για την καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των συναδέλφων μας, εναρμονισμένοι με τις επιθυμίες και του Τ.Α.Π.Α.Σ.Α., ενημερώνουμε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο υπογραφών ακόμα μία σύμβαση προμήθειας φαρμάκων για τους ασφαλισμένους στον Κλάδο Υγείας του ΤΑΠΑΣΑ.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ενεργειών της Ομοσπονδίας μας και σε συνάντηση του Αναπληρωτή Υπευθύνου Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων κ. ΤΖΗΜΟΠΟΥΛΟΥ και του Προέδρου της Ένωσης Αξιωματικών Θεσσαλίας κ. ΚΑΛΟΥΣΙΟΥ, με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας, το Τ.Α.Π.Α.Σ.Α. πλέον, βρίσκεται στην διαδικασία ολοκλήρωσης, για πρώτη φορά συλλογικής σύμβασης προμήθειας φαρμάκων με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας, σε συνέχεια των συμβάσεων που ήδη υλοποιούνται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Χώρας, στην Αττική, στον Πειραιά, στην Αχαΐα στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Θεσσαλονίκη.

Οι ασφαλισμένοι του νομού Λαρίσης, στους οποίους εμφανίζεται πλέον η ηλεκτρονική ένδειξη ασφάλισης στον ΚΥΥΑΠ επί των ηλεκτρονικά εκδιδομένων συνταγών, θα απαλλάσσονται της υποχρέωσης καταβολής της συμμετοχής τους στα φαρμακεία που ανήκουν στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας . Η έναρξη της ανωτέρω σύμβασης υπολογίζεται για τις αρχές Σεπτεμβρίου του έτους 2023.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας η συμμετοχή των ασφαλισμένων αποζημιώνεται με την ίδια διαδικασία που εφαρμόζεται σήμερα.

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει τις ευχαριστίες της και συγχαίρει ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Θάνο ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ και όλους όσοι συνέβαλαν για τη σύναψη της σύμβασης αυτής η οποία είναι ευνόητο ότι θα απαλλάξει αρκετούς συναδέλφους μας από περιττές δαπάνες (επί παραδείγματι, αποστολή δικαιολογητικών) και ταλαιπωρίες.

Περισσότερα...

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...