Ημερολόγιο

Ιούνιος.2024
17
Δευτέρα
11:41
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 60

Εβδομάδα 60

Μήνας 7752

Σύνολο 490814

Το περιοδικό μας...

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

 

8 Αυγούστου 1987, Μαδρίτη Ισπανίας. 1η Συνάντηση SPP-SNAPC
Ο κ. Roger BOUILLER , Περιφερειακός Γραμματέας της SNAPC στη Λυών συναντά τον Πρόεδρο της SPP κ. Miguel Martin PEDRAZ προκειμένου να τεθούν οι βάσεις μιας στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο αυτών συνδικαλιστικών οργανώσεων.

 

15-16 Ιουνίου 1988, Λυών Γαλλίας. 1η Επίσημη Σύσκεψη SPP -SNAPC
Εκπόνηση σχεδίου δημιουργίας Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Συνδικαλιστικού Χώρου.

 

13-14 Δεκεμβρίου 1988, Αβίλλα Ισπανίας. Καταστατική Συνέλευση του CESP
Ίδρυση CESP από τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις SNAPC (Γαλλία)- SPP (Ισπανία)- SA Ρ (Ιταλία)- ΕΚΑ και ΕΝΑΑ (Ελλάδα). Η ASFIC (Πορτογαλία) απουσίαζε από τη Σύσκεψη συμφώνησε όμως με τις ληφθείσες αποφάσεις. Πρόεδρος εκλέχθηκε ο κ. . Miguel Martin PEDRAZ της SPP . Η προεδρεία είναι εναλλασσόμενη (εκ περιτροπής κάθε 6 μήνες) Ο κ. Roger BOUILLER εκλέχθηκε Διοικητικός Γραμματέας.

 

20-21 Απριλίου 1989, Αθήνα Ελλάδας. Σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής
Στήριξη των συναδέλφων μας Ελλήνων και Πορτογάλων αστυνομικών στους οποίους οι Κυβερνήσεις των Κρατών τους αρνούνται να αναγνωρίσουν το συνδικαλιστικό δικαίωμα.

 

6-7 Ιουνίου 1989, Μπιλμπάο Ισπανίας. Σύσκεψη SPP-SNAPC
Ψήφισμα κατά της τρομοκρατίας

 

5-6 Οκτωβρίου 1989, Βενετία Ιταλίας. 1ο Συνέδριο CESP
Θέμα: "Στην Ευρώπη, Αστυνομία + Συνδικάτο Αυτόνομο = Ελευθερία + Ασφάλεια. Εισδοχή της FSPB (Βέλγιο), Συμμετοχή με την ιδιότητα του παρατηρητή της BDK (Γερμανία). Πρόεδρος εκλέχθηκε ο κ. Rachele SCHETTINI της SAP (Ιταλίας), Διοικητικός Γραμματέας ο κ. Roger BOUILLER και ο κ. Miguel MARTIN PEDRAZ εκλέχθηκε ταμίας.

 

5-6 Απριλίου 1990, Λισσαβόνα Πορτογαλίας. Σύσκεψη Εκτελεστικής Επιτροπής
Εισδοχή της CPA (Κύπρος). Συμμετοχή της B DK (Γερμανία) με την ιδιότητα του Παρατηρητή. Συζητήσεις σχετικά με τη χρήση των όπλων, χρησιμοποίηση της αστυνομίας στις κοινωνικές διαμάχες. Πρόεδρος εκλέχθηκε ο κ. Manuel CARVALHO (Πορτογαλία).

 

16 Σεπτεμβρίου 1990, Στρασβούργο-Γαλλίας. Συμβούλιο της Ευρώπης
Το CESP συμπεριλήφθηκε στο Συμβουλευτικό Καταστατικό των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

3-5 Οκτωβρίου 1990, Meyzieu - Γαλλίας. Σύσκεψη Εκτελεστικής Επιτροπής
Προσέλευση και συμμετοχή με την ιδιότητα του παρατηρητή των BDK (Γερμανία), FSFP (Ελβετία) και FRSZ (Ουγγαρία). Διεξαγωγή συζητήσεων για το ρατσισμό, την INTEROL και τις Ιδιωτικές Αστυνομίες. Ο κ. Alain BRILLET της SNAPC (Γαλλία) εκλέχθηκε Πρόεδρος.

 

1-2 Δεκεμβρίου 1990, Βουδαπέστη - Ουγγαρίας
1η Σύσκεψη σε Χώρα της Κεντρικής Ευρώπης. Συζητήσεις για το συνδικαλιστικό δικαίωμα και την κατάσταση του αστυνομικού με τη FRSZ (Ουγγαρία) και OZP ZNB (Σλοβακία).

 

17-19 Απριλίου 1991, Μαδρίτη - Ισπανίας
Σύσκεψη Εκτελεστικής Επιτροπή. Εισδοχή των BDK (Γερμανία) και FRSZ (Ουγγαρία) στο CESP . Προσέλευση και συμμετοχή με την ιδιότητα του παρατηρητή των GRA (Ιρλανδία), ASPP (Πορτογαλία), FSGB (Βέλγιο) και OZP ZNB (Σλοβακία) και NSZZP (Πολωνία). Συζητήσεις για την Αστυνομία και το περιβάλλον, κατάσταση του αστυνομικού συνδικαλιστικού δικαιώματος, της εκπαίδευσης των αστυνομικών - ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποτελεσματικότητα. Ο κ. Julien VANDER VOORDEN της FSPB (Βέλγιο) εκλέχθηκε Πρόεδρος.

 

15-17 Μαΐου 1991, Βουδαπέστη - Ουγγαρίας
1η Συμμετοχή CESP σε Συνδιάσκεψη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Συνδιάσκεψη με θέμα «Πολιτική και πολίτες»

 

6-8 Νοεμβρίου 1991, Αθήνα-Ελλάδας. Σύσκεψη Εκτελεστικής Επιτροπής
Προσέλευση και συμμετοχή με την ιδιότητα του παρατηρητή των NOSP (Τσεχία), NSZZP (Πολωνία), NPOP (Βουλγαρία), GRA (Ιρλανδία) FSGB (Βέλγιο) και ANPU (Ισπανία). Συζητήσεις με θέμα «Μία πολιτική αστυνομία στην κοινωνία των πολιτών», «Μία νέα αστυνομία στην Κεντρική Ευρώπη» Ο κ. ΣΙΓΓΟΥΝΗΣ Κωνσταντίνος της EKA (Ελλάδα) εκλέχθηκε Πρόεδρος.

 

6-8 Μαΐου 1992, Βουδαπέστη - Ουγγαρίας. Σύσκεψη Εκτελεστικής Επιτροπής
Εισδοχή στο CESP των NOSP (Δημοκρατία της Τσεχίας), NPS (Βουλγαρία) και NSZZP (Πολωνία). Συζητήσεις για «το συνδικαλιστικό δικαίωμα στην αστυνομία», «ηαστυνομική συνεργασία στην Ευρώπη», προετοιμασία του 2 ου Συνεδρίου.Ο κ. Laszlo REKVENYI FRSZ (Ουγγαρία) εκλέχθηκε Πρόεδρος.

 

Οκτώβριος 1992, Λυών - Γαλλίας. Α' τεύχος περιοδικού CESP
Έκδοση του Α΄ τεύχους του περιοδικού του CESP ΄΄Αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Αστυνομία΄΄.

 

3-6 Νοεμβρίου 1992, Στρασβούργο - Γαλλίας. 2ο Συνέδριο CESP
Πραγματοποιήθηκε στο ΄΄ Palais de l ' Europe ΄΄ (Ευρωπαϊκό Ανάκτορο) με θέμα «Ο αστυνομικός στην Ευρώπη των πολιτών». Προσέλευση και συμμετοχή τριών υψηλών προσωπικοτήτων. Υιοθέτηση του Ευρωπαϊκού Χάρτη για τον Αστυνομικό. Εκλογή 4μελούς Εκτελεστικού Γραφείου.

 

20 Μαΐου 1993, Λισσαβόνα - Πορτογαλίας. Στήριξη συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ASPP
Συμμετοχή αντιπροσωπείας του CESP στην κεφαλή της πορείας διαμαρτυρίας της ASPP για συμπαράσταση στον αγώνα τους για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

 

22-24 Σεπτεμβρίου 1993, Λευκωσία - Κύπρος. Σύσκεψη Εκτελεστικής Επιτροπής
Συζητήσεις με θέμα την «Κάθαρση και αστυνομία μετά την πτώση ενός απολυταρχικού καθεστώτος»,«ναρκωτικά καιαποποινικοποίηση» και «Οι αγνοούμενοι Κύπριοι Αστυνομικοί».Λήψη απόφασης για τη διοργάνωση του 3 ου Συνεδρίου του CESP στη Βουδαπέστη το 1996

 

13-15 Δεκεμβρίου 1993, Μιλάνο - Ιταλίας. 1η Πολυμερής Σύσκεψη για το SCHENGEN
Σύσκεψη SAP - SNAPC - SPP για τη Συμφωνία SCHENGEN . Αυτή τη μορφή Σύσκεψης είχαν και οι τρεις επόμενες ( Laspaules , Ισπανία - 9 με 11 Μαρτίου 1994 μεταξύ των SPP , SNAPC , SAP και ASFIC ), ( Lille , Γαλλία - 21 με 23 Σεπτεμβρίου 1994 μεταξύ των SNAPC , FSPB , SAPJ , και ACP ) και στο ( Metz , 15 με 17 Μαρτίου 1995 μεταξύ των SNAPC , BDK και FSFP ). Τα συμπεράσματα των συναντήσεων αυτών συμπεριελήφθησαν σε ένα κείμενο που παραδόθηκε στο σύνολό του στις Ευρωπαϊκές Αρχές.

 

29/9-1/10/1994, Ταορμίνα - Ιταλίας
1η Συμμετοχή του CESP σε σεμινάριο του Συμβουλίου της Ευρώπης με την ιδιότητα του εμπειρογνώμονα. Θέμα του Σεμιναρίου: «Αποκλεισμός, ισότητα απέναντι στους νόμους και όχι - διακρίσεις».

 

9-11 Νοεμβρίου 1994, Βερολίνο - Γερμανία. Σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής
Πραγματοποίηση με την ευκαιρία τουKRIPO INTERNATIONA, σεμιναρίου που διοργάνωσε η BDK (Γερμανία) με θέμα «Το Κράτος δικαίου και τα διεθνή δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος». 1η Συμμετοχή της SAPJ (Βέλγιο).

 

21-23 Ιουνίου 1995, Τρογιάνοβιτς Τσεχίας. Σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής
Εισδοχή των GRA (Ιρλανδία), MPA (Μάλτα) και PSS (Σλοβενία).Συζητήσεις με θέμα «Οι δημοκρατικές αλλαγές στις αστυνομίες των Χωρών της Κεντρικής Ευρώπης και ο ρόλος των συνδικαλιστικών οργανώσεων».Προετοιμασία του Συνεδρίου της Βουδαπέστης.

 

19-22 Μαρτίου 1996, Βουδαπέστη - Ουγγαρία. 3ο Συνέδριο CESP
Θέμα: «Τα δικαιώματά μας εγγυούνται τις ελευθερίες σας». Εκλογή του κ. Miguel MARTIN PEDRAZ ( SPP ) στη θέση του Προέδρου του CESP .Παραίτηση του κ. Miguel MARTIN PEDRAZ και εκλογή του κ. Michel ALBIN ( SNOP ). Ο κ. Roger BOUILLER εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας, ο κ. Kurt LEHR Ταμίας και ο κ. Laszlo BALASZ , Εκτελεστικός Σύμβουλος.

 

23-25 Απριλίου 1997, Λεγιόνοβο- Πολωνία. Σύσκεψη Εκτελεστικής Επιτροπής
Εισδοχή M . P . S . ( FYROM ). Συζητήσεις με θέμα «Μισθολόγιο και Εκπαίδευση των αστυνομικών στην Ευρώπη».

 

28 Ιανουαρίου 1998, Στρασβούργο - Γαλλία
Το CESP εκλέχθηκε στην Επιτροπή Συνδέσμου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων

 

25-27 Μαρτίου 1998, Αχρίδα FYROM. Σύσκεψη Εκτελεστικής Επιτροπής
Συζητήσεις με θέμα: «Καταστατικά και μισθοί των αστυνομικών της Ευρώπης» και«Συνδικαλιστική ελευθερία και αντιπροσωπευτικότητα συνδικαλιστική των αστυνομικών της Ευρώπης»

 

31 Μαρτίου 1998, Στρασβούργο Γαλλία
Εγγραφή του CESP στην κατάσταση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν Συλλογικές Διαμαρτυρίες

 

6-7 Νοεμβρίου 1998, Λίλλη Γαλλία. Σύσκεψη Εκτελεστικής Επιτροπής
Προετοιμασία του Συνεδρίου της Αθήνας. Συζήτηση για τη λειτουργία του CESP

 

17-19 Μαρτίου 1999, Αθήνα - Ελλάδα. 4ο Συνέδριο CESP
Θέμα: «Ο Αστυνομικός απέναντι στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα»Επανεκλογή του κ. Michel ALBIN ( SNOP στη θέση του Προέδρου του CESP . Ο κ. Roger BOUILLER παραιτήθηκε από Γενικός Γραμματέας και νέος Γενικός Γραμματέας εκλέχθηκε ο κ. Gerard GRENERON , ο κ. Kurt LEHR παραιτήθηκε από Ταμίας και ο κ. John IMMEL εκλέχθηκε στη θέση του.

 

7-8 Νοεμβρίου 1999, Σόφια Βουλγαρίας. Σύσκεψη Εκτελεστικής Επιτροπής
"Μορφές ελέγχου της Αστυνομίας εκ μέρους των πολιτών"

 

26-27 Σεπτεμβρίου 2000, Βερολίνο Γερμανίας. Σύσκεψη Εκτελεστικής Επιτροπής
Ο Ευρωπαίος Αστυνομικός στον 21 ο αιώνα.

 

19-21 Οκτωβρίου 2001, Αλικάντε Ισπανίας. Σύσκεψη Εκτελεστικής Επιτροπής
Η Αστυνομία σ΄ ένα ευρωπαϊκό χώρα ελευθερίας και ασφάλειας

 

10-12 Μαίου 2002, Πόρτο Πορτογαλίας. Σύσκεψη Εκτελεστικής Επιτροπής
Η οργάνωση της Αστυνομίας για την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Ασφάλειας

 

Μάιος 2002, Γενεύη
Εγγραφή του CESP στην λίστα του Γραφείου Δραστηριοτήτων των Εργαζομένων ( ACTRAV ) του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στην Γενεύη ( OIT )

 

14-16 Νοεμβρίου 2002, Στρασβούργο Γαλλίας. 5ο Εκλογο απολογισιτκό Συνέδριο του CESP
"H ευρωπαϊκή υπηκοότητα σε ένα χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης". Η συνδικαλιστική οργάνωση LPTU (Λιθουανία) γίνεται μέλος του CESP .Πραγματοποιήθηκαν τροποποιήσεις των διατάξεων του Καταστατικού ως και του Εσωτερικού Κανονισμού του C.E.S.P. Εκλέχθηκε νέο Εκτελεστικό Γραφείο

 

9-10 Μαΐου 2003, Λευκωσία Κύπρος. Σύσκεψη Εκτελεστικής Επιτροπής
Θέμα της Σύσκεψης: Η διακίνηση ανθρώπινων όντων και η σεξουαλική τους εκμετάλλευση.Η Συνδικαλιστική Οργάνωση ANPV (Κάτω Χώρες) γίνεται μέλος του C.E.S.P. και ανεβάζει τον αριθμό των χωρών μελών του στις 18 χώρες.

 

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...