Ημερολόγιο

Μάρτιος.2021
4
Πέμπτη
16:10
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 26

Εβδομάδα 186

Μήνας 186

Σύνολο 352893

Το περιοδικό μας...

Απώλεια ελέγχου και αδράνεια συστήματος - Του Α/Δ΄ Δημήτρη ΓΕΩΡΓΑΤΖΗ

 

H EΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, έτσι όπως οργανώθηκε το 1984 με τη συγχώνευση της Αστυνομίας Πόλεων και της Ελληνικής Χωροφυλακής, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. Το παραδέχεται πλέον και το ίδιο το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Το ίδιο το υπουργείο μόλις φέτος εξήγγειλε την αναδιάρθρωση της. Εμείς διατηρούμε ωστόσο τις επιφυλάξεις μας για τον διαγωνισμό που ανακοινώθηκε και προειδοποιούμε την όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές να μην επαναλάβει τους ερασιτεχνισμούς που γνωρίσαμε στο παρελθόν και οι οποία κόστισαν ακριβά στον φορολογούμενο πολίτη και κυρίως σε ζωές συναδέλφων μας και πολιτών.

Περισσότερα...

Χαιρετισμός Προέδρου

 

Χαιρετισμός Προέδρου Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας

Αστυνομικού Υποδιευθυντή κ. ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑ Ιωάννη
  

 


2014-06-25  gia xairetismo sto site 527 600Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Αναλαμβάνω την προεδρία της Ομοσπονδίας μας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για το συνδικαλιστικό μας κίνημα όσο και για τον εργασιακό μας χώρο, την Ελληνική Αστυνομία.

Η μακρόχρονη συνδικαλιστική μας πορεία, γνωρίζουμε όλοι ότι είναι ταυτισμένη με μικρές και μεγάλες κατακτήσεις, εδραιώνοντας το θεσμικό μας ρόλο ως εκπροσώπων των Ελλήνων Αξιωματικών, αλλά και ως επαγγελματιών στον ευαίσθητο τομέα της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας μας.

Η Ελληνική Αστυνομία, χαίρει βαθειάς εκτίμησης και αποδοχής καθώς αναδεικνύει καθημερινά τον σημαντικό της ρόλο στην κοινωνική σταθερότητα και ευημερία του τόπου μας. Χωρίς να παραγνωρίζουμε τους κινδύνους που απορρέουν από την υψηλή αποστολή μας, οφείλουμε να διαφυλάττουμε στο διηνεκές αρχές και αξίες, συνυφασμένες με την πατρίδα και το Έθνος.

Γνωρίζουμε το δύσκολο έργο που καλούμαστε να επιτελέσουμε και σε αυτήν την προσπάθεια, θεωρώ ότι θα έχω την αρωγή και τη στήριξη - πέραν των εκλεγμένων συνδικαλιστικών μας οργάνων - και όλων εσάς, που μαζί βιώνουμε τις δυσκολίες της ζωής και του υπηρεσιακού μας βίου.

Από την πλευρά μου, σας διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να αγωνίζομαι για τους κοινούς μας στόχους και από την νέα υψηλής ευθύνης θέση που καλούμαι να υπηρετήσω με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, τα μέλη του οποίου θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημοσίως για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ

 

 

Ιστορικό της Ομοσπονδίας

poaxia Η Ομοσπονδία μας σε όλες τις μορφές της από το 1988 μέχρι σήμερα συμμετέχει σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για μη ικανοποίηση χρονιζόντων αιτημάτων του κλάδου μας, δίνει συνεντεύξεις τύπου, πραγματοποιεί Συνέδρια και Ημερίδες για ενημέρωση της κοινής γνώμης, εκδίδει ανακοινώσεις για ενημέρωση των μελών της, αναπτύσσει συνεργασία με τις λοιπές συνδικαλιστικές ομοσπονδίες του χώρου των Σωμάτων Ασφαλείας και τις λοιπές συνδικαλιστικές οργανώσεις της Χώρας, συναντάται επανειλημμένα με αρμοδίους ΥπουργούςΠολιτικά Κόμματα και φορείς για την προώθηση των διαφόρων αιτημάτων της.
Ύστερα από συζητήσεις και προβληματισμούς χρόνων, οι Έλληνες Αξιωματικοί κάνοντας χρήση των συνταγματικών τους δικαιωμάτων, προχωρούν στην ίδρυση και λειτουργία Ενώσεων στον χώρο τηςΕλληνικής Αστυνομίας.

Η πρώτη Ένωση Αξιωματικών σε πανελλήνιο επίπεδο κάνει την εμφάνισή της στα μέσα του 1988, αναγνωρίζεται από την Ελληνική Δικαιοσύνη και περιλαμβάνει αστυνομικούς από τον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου και άνω.

Με το νόμο 2265/94 ρυθμίζεται νομοθετικά η άσκηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος στα Σώματα Ασφαλείας και αρχίζει μία νέα συνδικαλιστική πορεία.

Η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας βάσει του ανωτέρω νόμου γίνεται Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας το 1995 και έχει χαρακτήρα Ομοσπονδίας (Δευτεροβάθμιο Όργανο ) όπου εντάσσονται σ΄ αυτή αρχικά δώδεκα (12) και μετέπειτα γίνονται δεκατρείς (13) νεοϊδρυθείσες Ενώσεις Αξιωματικών Αστυνομίας, που λειτουργούν μία ανά κάθε Διοικητική Περιφέρεια της Χώρας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας Π.Ο.ΑΞΙ.Α. με την σημερινή της μορφή, μετεξέλιξη της Π.ΕΝ.Α.Α λειτουργεί από το 2000 ύστερα από τροποποίηση του Καταστατικού της και αριθμεί περίπου τα 5.500 χιλιάδες μέλη.Σκοπός της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας είναι μεταξύ άλλων:

* H διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, επαγγελματικών, οικονομικών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της, αλλά και της ευρύτερης αστυνομικής οικογένειας.
* Η αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς το λαό μας και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα.
* Η αναβάθμιση του ρόλου και της θέσης των μελών της στην Ελληνική κοινωνία. 


Η Ομοσπονδία μας σε όλες τις μορφές της από το 1988 μέχρι σήμερα συμμετέχει σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για μη ικανοποίηση χρονιζόντων αιτημάτων του κλάδου μας, δίνει συνεντεύξεις τύπου, πραγματοποιεί Συνέδρια και Ημερίδες για ενημέρωση της κοινής γνώμης, εκδίδει ανακοινώσεις για ενημέρωση των μελών της, αναπτύσσει συνεργασία με τις λοιπές συνδικαλιστικές ομοσπονδίες του χώρου των Σωμάτων Ασφαλείας και τις λοιπές συνδικαλιστικές οργανώσεις της Χώρας, συναντάται επανειλημμένα με αρμοδίους Υπουργούς, Πολιτικά Κόμματα και φορείς για την προώθηση των διαφόρων αιτημάτων της.

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...