Ημερολόγιο

Νοέμβριος.2023
30
Πέμπτη
07:57
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 4

Εβδομάδα 189

Μήνας 2696

Σύνολο 454608

Το περιοδικό μας...

C.E.S.P.

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

 

Conseil Europeen des Syndicats de Police

 

  • Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Αστυνομικών Συνδικάτων είναι μία Οργάνωση ανεξάρτητη και βαθιά προσηλωμένη στις αρχές της Παγκόσμιας Διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του Ευρωπαϊκού Χάρτη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, του Κοινωνικού Ευρωπαϊκού Χάρτη καθώς και του Ευρωπαϊκού Δεοντολογικού Κώδικα για την Αστυνομία. Αναπτύσσει δράση διεκδικητική και εποικοδομητική έναντι των ευρωπαϊκών και των Εθνικών Κυβερνητικών Αρχών.

 

  • Δημιουργήθηκε το 1988 στην Avila της Ισπανίας στα πλαίσια ενός σχεδίου δημιουργίας Ευρωπαϊκού συνδικαλιστικού αστυνομικού χώρου, με το οποίο λήφθηκε ομόφωνα η απόφαση δημιουργίας ενός ανεξάρτητου οργανισμού ο οποίος σήμερα συγκεντρώνει στους κόλπους τους 350.000 αστυνομικούς από 18 Ευρωπαϊκές Χώρες.

 

  • Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Αστυνομικών Συνδικάτων συνένωσε στους κόλπους ενός οργανισμού αξιόπιστου και αντιπροσωπευτικού διάφορες σκέψεις και προτάσεις με απώτερο στόχο την εναρμόνιση των αστυνομικών και δικαστικών δομών της μεγάλης Ευρώπης. Είναι ιδιαιτέρως προσηλωμένο στην ανάπτυξη μιας πραγματικής ουσιαστικής αστυνομικής συνεργασίας, ανεξάρτητο και απαλλαγμένο από πολιτικές επιρροές.

 

  • Ένας από τους στόχους του είναι να συγκεντρώσει στους κόλπους του επαγγελματίες της ασφάλειας οι οποίοι με τις γνώσεις τους και την εμπειρία που έχουν αποκτήσει στο πεδίο δράσης έχουν την ικανότητα να επεξεργάζονται και να μελετούν σκέψεις και απόψεις καθώς και να υποβάλλουν αρμόζουσες προτάσεις εναλλακτικές κάποιες φορές των προτάσεων και των απαντήσεων των αρχών.

 

  • Παράλληλα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Αστυνομικών Συνδικάτων δίνει ιδιαίτερη σημασία στο σεβασμό της συνδικαλιστικής ελευθερίας των αστυνομικών σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Ο αστυνομικός συνδικαλισμός θα πρέπει να αποτελεί την αναγκαία αντι-εξουσιαστική δραστηριότητα προκειμένου να αποφεύγεται η σφαλερή χρήση της αστυνομίας από κάθε κυβέρνηση.

 

  • Υπερασπίζεται την ιδέα ότι η δραστηριότητα των αστυνομικών συνδικαλιστικών οργανώσεων θα πρέπει αντίστοιχα να έχει και ρόλο παιδαγωγικό για να αποδεικνύει ότι η αστυνομική λειτουργία δεν αποτελεί αποκλειστικά και μόνο κατασταλτική δύναμη αλλά και δύναμη που διαφυλάττει - μέσω της υπεράσπισης του δικαιώματος στην ασφάλεια - τις ατομικές ελευθερίες.

 

  • Το 1991 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Αστυνομικών Συνδικάτων απέκτησε την ιδιότητα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με συμβουλευτικό χαρακτήρα. Από το 1998 το CESP είναι εγγεγραμμένος από την Κυβερνητική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην λίστα των Διεθνών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με δικαίωμα υποβολής συλλογικών διαμαρτυριών ενάντια σε κάθε κακή εφαρμογή από τα Κράτη των δεσμεύσεων που έχουν πάρει σχετικά με την υπογραφή και επικύρωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη.

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...