Ημερολόγιο

Μάιος.2020
28
Πέμπτη
17:39
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 32

Εβδομάδα 190

Μήνας 2814

Σύνολο 323649

Το περιοδικό μας...

Χαιρετισμος Προεδρου Π.Ο.ΑΞΙ.Α. στη 1η Γενική Συνέλευση της Εν. Αξιωμ. Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου

             Προσέρχομαι στο βήμα της Γενικής σας Συνέλευσης με ιδιαίτερα συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης, διότι είναι ιστορική η στιγμή για την Ένωσή σας. Γνωρίζετε ότι λειτουργούμε συνδικαλιστικά από το 1995 με την παρούσα οργανωτική δομή, αλλά σήμερα για πρώτη φορά βρισκόμαστε όλοι μαζί στην πρώτη σας Γενική Συνέλευση. Αυτή η χρονική απόσταση αξίζει να αναφερθεί, διότι θέλω να πιστεύω ότι λειτουργεί παραδειγματικά για τον συνδικαλιστικό μας θεσμό.

            Οφείλουμε όλοι, να διαφυλάξουμε τη σοβαρότητα της λειτουργίας και του θεσμού που εκπροσωπούμε, έτσι ώστε να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

            Δεν είναι τυχαίο, ότι η πρώτη αυτή Γενική Συνέλευση πιστώνεται στο σημερινό προεδρείο και στον πρόεδρο του σωματείου προσωπικά, τον φίλο Θέμη Καλαμάτα, που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία, έχει δείξει μια αξιοζήλευτη δραστηριότητα, δίνοντας υπόσταση και οντότητα στην Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου, η οποία μέχρι τότε πρέπει να μας προβληματίζει γιατί λειτουργούσε τύποις και όχι ουσία. Γι’ αυτό και δεν δέχομαι ούτε συμμερίζομαι μεμψιμοιρίες και κακόβουλα σχόλια αν και κατά πόσο η σημερινή συνέλευση έγινε με τους τύπους του Καταστατικού, που πράγματι έγινε. Απλώς, όσοι τα επικαλούνται, επιβεβαιώνουν την ανυπαρξία τους και την αδυναμία τους να παρουσιάσουν αυτά που ήδη κάνει η νέα διοίκηση.

Περισσότερα...

Χαιρετισμός Προέδρου ΠΟΑΞΙΑ στο 18ο Συνέδριο Π.Ο.Α.Σ.Α.

poaasa1SmallΑγαπητοί Συνάδελφοι,

Κύριε Πρόεδρε της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Απόστρατων Αστυνομικών,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας να παραβρεθώ και να χαιρετήσω τις εργασίες του συνεδρίου σας, κάτι που καταδεικνύει τους ισχυρούς δεσμούς που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας, αφενός, δρώντας από κοινού για την επίλυση κοινών θεμάτων, αλλά και την προσωπική αίσθηση αλληλοεκτίμησης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, που υπάρχει, με δεδομένο ότι σχεδόν με όλους σας έχουμε μια κοινή πορεία είτε υπηρεσιακή είτε συνδικαλιστική.

Η παρουσία μου εδώ δεν αποτελεί μια τυπική υποχρέωση απέναντί σας, στο πλαίσιο της ιδιότητάς μου, αλλά είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι δεν πρέπει να αποκόπτονται οι κοινοί δεσμοί με τους απόστρατους. Θεωρώ εξαιρετική τιμή να απευθύνομαι σε ανθρώπους που λάμπρυναν και τίμησαν με την πολυετή υπηρεσία τους τις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας και οι οποίοι σήμερα αποτελούν τους ακάματους αγωνιστές, συμπαραστάτες και συνδιαμορφωτές ενός κοινού  αγωνιστικού μετώπου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.

Περισσότερα...

Τοποθέτηση του Προέδρου της ΠΟΑΞΙΑ στην Επιτροπή της Βουλής για το νέο μισθολόγιο 16-05-2017

2017 05 16 Epitropi Voulis gia misthologioΠριν ένα χρόνο τέτοια εποχή ήμασταν ξανά εδώ με αφορμή την ψήφιση του ασφαλιστικού σχεδίου νόμου, του γνωστού νόμου Κατρούγκαλου, όπου είχαμε κληθεί μια μέρα πριν να καταθέσουμε τις θέσεις μας. η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται, καθώς για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση φέρνει ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο όπως είναι αυτό για το μισθολόγιό μας που θα σημαδέψει τις ζωές όλων μας αλλά και τις επόμενες γενιές αστυνομικών, με τη μορφή του κατεπείγοντος. Ενώ όφειλε για το μείζον αυτό θέμα να διασφαλίσει τη διαβούλευση όπως μας υπόσχονταν τα στελέχη της, τελικά έγινε το ακριβώς αντίθετο και καλούμαστε εμείς σήμερα να σας εξηγήσουμε εσπευσμένα και σε πέντε λεπτά πού διαφωνούμε και πού συμφωνούμε.

Επομένως καταγγέλλω τη μεθόδευση αυτή που έγινε εις βάρος μας ως θεσμικών προσώπων, αλλά και εις βάρος των χιλιάδων μελών που εκπροσωπούμε.

Ερχόμενος τώρα στο περιεχόμενο των υπό ψήφιση διατάξεων έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Για πρώτη φορά πλέον δεν μπορεί να μιλάμε για ειδικό μισθολόγιο αλλά για ένα μισθολόγιο - αντιγραφή του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, με κάποιες μικρές διαφορές που υποτίθεται έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ιδιαιτερότητα και η επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας που υπαγορεύει την θεσμοθέτηση ενός πραγματικά ειδικού μισθολογίου δεν ελήφθη υπόψη.

Περισσότερα...

Ομιλία του Προέδρου της ΠΟΑΞΙΑ στην παρουσίαση βιβλίου του Επίτιμου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Αναστασίου Δημοσχάκη 3/5/2017

DSCN0161 800 600Μακαριότατε,
κ. Πρόεδρε
κ. Υπουργέ
κ. Αρχηγέ
κ. Πρόεδρε της ΠΟΑΣΥ
κ. Πρόεδροι των Συνδικαλιστικών οργανώσεων,
Κυρίες και Κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι,

Αποτελεί εξαιρετική τιμή για μένα αλλά και για την Ομοσπονδία και τους αξιωματικούς του Σώματος που εκπροσωπεί, η πρόσκληση να συμμετάσχω στην παρουσίαση του βιβλίου σας «Από τον Έβρο... στην Κατεχάκη», για δεύτερη φορά από την έκδοση του βιβλίου που όπως γνωρίζω έχει μια εξαιρετική ανταπόκριση και όχι μόνο στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την πρώτη φορά βρεθήκαμε στην ιδιαίτερη πατρίδα σας, στην ακριτική μας Θράκη και τώρα εδώ στην πρωτεύουσα της χώρας και μάλιστα υπό την αιγίδα των δυο Ομοσπονδιών των αστυνομικών, της ΠΟΑΞΙΑ και της ΠΟΑΣΥ.

Περισσότερα...

Ομιλία του Προέδρου της ΠΟΑΞΙΑ στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής 04-04-2017

20170404 103445 800 450Οι Γενικές συνελεύσεις των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών μας είναι η κορυφαία εκδήλωση δημόσιου λόγου και προβληματισμού και συμμετοχής των απλών μελών που μέσα από αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες ελέγχονται τα πεπραγμένα της διοίκησης και τίθενται τα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη μας και ταυτόχρονα καθορίζονται οι νέοι στόχοι για το επόμενο διάστημα.

Για μένα αποτελεί, ως ένα από τα αρχαιότερα εν ενεργεία μέλη της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής, ιδιαίτερη χαρά και τιμή η παρουσία μου και ο χαιρετισμός μου από αυτό εδώ το βήμα. Την Ένωση Αξιωματικών Αττικής την έχω υπηρετήσει από τη θέση του ΓΓ επί έξι συναπτά έτη και πέραν του ότι είμαι συναισθηματικά δεμένος με αυτή, ως η μεγαλύτερη πρωτοβάθμια συνδικαλιστική ένωση της χώρας μας, με ενδιαφέρει και παρακολουθώ στενά την δραστηριότητα και την πορεία της.

Το γεγονός ότι σήμερα, στη Γενική Συνέλευση βρίσκονται παρόντες τόσο εκπρόσωποι της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας όσο και σύσσωμο το ΔΣ της ΠΟΑΞΙΑ καθώς και σχεδόν όλοι οι πρόεδροι των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, πέρα από το κύρος που προσδίδει στις εργασίες η παρουσία όλων, πιστοποιεί και το ενδιαφέρον για όσα συζητηθούν και κυρίως για τα συμπεράσματα στα οποία θα καταλήξει η Συνέλευση. Διότι αναμφίβολα θα μας δοθεί η δυνατότητα - και νομίζω ότι είναι αναγκαίο- να γίνει μια συνολική αποτίμηση του συνδικαλιστικού μας αγώνα τους τελευταίους μήνες αλλά και να χαράξουμε τις προτεραιότητες βάσει των οποίων θα κινηθούμε από δω και πέρα.

Περισσότερα...

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...