Ημερολόγιο

Ιούλιος.2021
31
Σαββάτο
08:06
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 7

Εβδομάδα 273

Μήνας 2043

Σύνολο 374814

Το περιοδικό μας...

Ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑ Ιωάννη στην ένστολη διαμαρτυρία στη Δ.Ε.Θ. την 6-9-2013

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, φορέων και οργανώσεων.

Φίλοι και φίλες που στηρίζετε τον αγώνα μας για μια σύγχρονη Αστυνομία, αλλά και για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης όσων υπηρετούμε στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

omilia g.grammatea_450x600Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας συμμετέχει – όπως πάντα άλλωστε - και στη σημερινή κοινή ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, γιατί δεν ανέχεται την υποκρισία και τα ψέματα των όσων κυβέρνησαν διαχρονικά τον τόπο μας, αλλά και για να δώσουμε μία απάντηση σε όσους μας ταπείνωσαν και μα ς προσέβαλλαν τα τρία τελευταία χρόνια.

Το σημερινό μας συλλαλητήριο, δεν αποτελεί μια τυπική διαμαρτυρία που είθισται να γίνεται κάθε χρόνο πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ, αλλά αποτελεί την απαρχή νέων αγώνων και διεκδικήσεων.

Τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα και οι περικοπές των λειτουργικών και μισθολογικών δαπανών, μας έχουν οδηγήσει στα όρια της εξαθλίωσης.

Οι κυβερνώντες προκαλούν ανοικτά πλέον τη νοημοσύνη μας, όταν υποστηρίζουν ότι με τη φτωχοποίησή μας θα διασωθεί η χώρα και θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη.

Η συνταγή ήταν και είναι λάθος κύριε Πρωθυπουργέ, όπως πολύ σωστά διατυμπανίζατε πριν από τις εκλογές και εξαγγέλλατε από το Ζάππειο τα περίφημα «ισοδύναμα μέτρα».

Τι άλλαξε άραγε από τότε και δεν σεβαστήκατε το δικό σας προεκλογικό πρόγραμμα και γιατί δεν αντισταθήκατε στις απαιτήσεις των ξένων δανειστών, διασώζοντας το βιοτικό μας επίπεδο και δίνοντας ανάσα σε όσους υποφέρουν, ώστε κι εμείς ως ένστολοι κρατικοί λειτουργοί να είμαστε σε θέση να διεκδικούμε αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, καλύτερες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας και ένα μέλλον αντάξιο των προσδοκιών ημών και των οικογενειών μας;

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.

Όπως διατείνεται η κυβέρνηση δια του υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους υπάρχει πλεόνασμα 2,5 δις ευρώ στον προϋπολογισμό, όμως αυτό όπως και οι ίδιοι άλλωστε το ομολογούν, δεν οφείλεται στο ότι κατάφεραν να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή ή να φορολογήσουν τους έχοντες και κατέχοντες, αλλά από τη συγκράτηση των δαπανών, δηλαδή από την αφαίμαξη των μισθωτών και συνταξιούχων και την φοροεπιδρομή που έχουν υποστεί αυτές οι κατηγορίες των συμπολιτών μας και μαζί με αυτούς και εμείς.

Αλήθεια, ισχυρίζονται ακόμη οι κυβερνώντες ότι οι μειώσεις που υποστήκαμε μεσοσταθμικά, πέρυσι τέτοια εποχή, ήταν της τάξεως των 5,5% ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι ξεπερνούν το 20% και συνολικά αγγίζουν τα τρία τελευταία χρόνια το 50%;

Ας μην προσπαθούν λοιπόν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια ότι δεν θα υποστούμε νέες περικοπές το 2014. Τα έχουν ήδη εισπράξει προκαταβολικά από το 2013. Αλλά και αν στο - τέλος τελος - θέλουν να γίνουν πιστευτεί, να φέρουν άμεσα νομοθετική ρύθμιση που να ακυρώνει τα ήδη ψηφισθέντα μέτρα.

Αν όντως λοιπόν κύριε Πρωθυπουργέ θέλετε να σέβεστε τα λόγια και τα έργα σας, δείξτε ένα πρώτο δείγμα των ειλικρινών προθέσεών σας: δώστε αύριο κιόλας εντολή να ξεκινήσει η διαδικασία για ένα νέο μισθολόγιο που θα αποκαθιστά σταδιακά τις αδικίες, επιστρέφοντας έστω ένα μέρος των όσων μας υφάρπαξαν τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Θέλω ακόμη να ζητήσω από τον κ. Πρωθυπουργό που θα βρεθεί για λίγες ώρες αύριο το πρωί εδώ για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, να λάβει υπόψη του τα παραπάνω και να μην περιοριστεί στα όποια καλά του λόγια για τη συμβολή μας στη διάσωση της οικονομίας και στη σωτηρία της πατρίδας μας, αλλά να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης των ενστόλων.

Εμείς δεν ζητούμε καμιά προνομιακή μεταχείριση, αλλά απαιτούμε τα αυτονόητα διότι απαξιωμένοι και περιθωριοποιημένοι Αστυνομικοί – Πυροσβέστες και Λιμενικοί είναι αδύνατον να εκπληρώσουν επάξια την αποστολή τους, όσο και αν το θέλουν και αν το προσπαθούν.

Όλοι το γνωρίζουμε αυτό και όσο δεν το αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση, τόσο το χειρότερο γι’ αυτούς. Τρέφουν αυταπάτες και πλανώνται οικτρά όταν νομίζουν ότι μπορούν εσαεί να βασίζονται στο φιλότιμο και στη φιλοπατρία μας.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.

Δεν θέλω να σας κουράσω απαριθμώντας ξανά και ξανά τα προβλήματα μας που είναι γνωστά σε όλους. Κλείνω μόνο λέγοντας ότι η σκέψη μας είναι στους χιλιάδες συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα που τιμούν τον όρκο τους εκτελώντας ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους, που συμμερίζονται τις αγωνίες του συνδικαλιστικού μας κινήματος και προβληματίζονται μαζί μας για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα οξυμένα μας προβλήματα, για το πώς επιτέλους θα αποκτήσουμε ένα όραμα με στόχο τον απεγκλωβισμό από την μιζέρια που δέρνει τον κλάδο μας.

Όραμα εκσυγχρονισμού και ριζικής ανασυγκρότησης των υπηρεσιών από μηδενική βάση που θα δώσει νέα δυναμική και πνοή στην ΕΛ.ΆΣ.

Όλοι εμείς, ενωμένοι από εδώ, δηλώνουμε αποφασισμένοι ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα πιο δυναμικά χωρίς εκπτώσεις και υποχωρήσεις έναντι οποιωνδήποτε απειλών και εκβιασμών μέχρι να πετύχουμε τους στόχους και τις επιδιώξεις μας.

Καλόν αγώνα.

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...