Ημερολόγιο

Απρίλιος.2024
12
Παρασκευή
21:51
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 63

Εβδομάδα 390

Μήνας 2972

Σύνολο 473732

Το περιοδικό μας...

Απότιση φόρου τιμής στους Ήρωες του Σώματος.

DSC01143 499x768Με την καθιερωμένη από τις Ομοσπονδίες μας, Ημέρα Μνήμης των Ηρώων του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, το Α’ Ψυχοσάββατο, το συνδικαλιστικό μας κίνημα, τίμησε σήμερα σε όλη τη χώρα τους συναδέλφους, που θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος, υπηρετώντας πιστά τον όρκο τους για μια Ελληνική Αστυνομία αξιόμαχη και αποτελεσματική στον αδυσώπητο πόλεμο κατά του εγκλήματος και της ανομίας.

Στην Αθήνα, η κεντρική εκδήλωση ξεκίνησε στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο ΚΙΟΥΛΟ. Ακολούθησαν οι ομιλίες και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών, που έχει ανεγερθεί με πρωτοβουλία του συνδικαλιστικού μας κινήματος, στο προαύλιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ στο τέλος παρατέθηκε λιτή δεξίωση στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

DSC01068 507x768Εκ μέρους της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, παρέστησαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ και ο κ. Απόστολος ΣΠΑΝΟΣ, ο οποίος εκπροσώπησε τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφία ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Εκ μέρους των Πολιτικών Κομμάτων παρέστησαν, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς ΣΥΡΙΖΑ, Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας κ. Θοδωρής ΔΡΙΤΣΑΣ, ο Βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος ΚΑΜΙΝΗΣ και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντιπλοίαρχος ε.α. Π.Ν. Τριαντάφυλλος ΦΩΤΙΑΔΗΣ. Επίσης παρέστησαν, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Ελευθέριος ΣΚΙΑΔΑΣ, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κων/νου ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, κ. Παναγιώτης ΤΣΙΑΝΟΣ, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Δημήτριος ΜΠΕΤΤΑΣ, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικού Προσωπικού κ. Γεώργιος ΚΟΛΟΒΟΣ, ο Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Ιωάννης ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Α.ΞΙ.Α. κα Διονυσία ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, οικογένειες και συγγενείς των αδικοχαμένων συναδέλφων μας, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων Αττικής και φορέων εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών.

Εκ μέρους της Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, φέτος, παρέστη ο ίδιος ο Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ, συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό Αντιστράτηγο κ.  Ανδρέα ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ, το  Διευθυντή Επιτελείου ΑΕΑ, Αντιστράτηγο κ. Παναγιώτη ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ, το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ, Προϊστάμενοι Κλάδων και Διευθύνσεων του ΑΕΑ, ενώ το παρών έδωσαν πολλοί άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί και χαμηλόβαθμο προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

DSC01081 1024x683          DSC01077 1024x683

Με τις Ομιλίες τους, οι Πρόεδροι των δυο Ομοσπονδιών, ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ, στάθηκαν ιδιαιτέρως στη διαταγή που είχε εκδοθεί από την προηγούμενη Ηγεσία, ώστε να αφαιρεθεί η πρωτοβουλία της διοργάνωσης της σημερινής εκδήλωσης από το συνδικαλιστικό μας κίνημα, προφανώς γιατί την ενοχλούσε η καθαρή συνδικαλιστική μας φωνή και ο απαιτητικός συνδικαλιστικός μας λόγος, ως ο πιο αυθεντικός και γνήσιος εκφραστής της αγωνίας των μάχιμων αστυνομικών, που αψηφούν το θάνατο αλλά που απαιτούν ταυτόχρονα από την πολιτεία, να τους παρέχει τα εχέγγυα και τα μέσα εκείνα που θα τους εξασφαλίζουν ότι επιτελούν στο ακέραιο και με ασφάλεια το καθήκον τους.

DSC01265 1024x683          DSC01375 1024x683

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, και με τις φετινές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των Ηρώων της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπέμπει προς την πολιτεία μηνύματα αποφασιστικής συνέχισης του αγώνα για τη διασφάλιση των συνθηκών εργασίας της Ελληνίδας και του Έλληνα Αστυνομικού, προστασίας του λειτουργήματός μας και του θεσμού της αστυνομίας, καθώς και επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων και παθογενειών που καθιστούν το λειτούργημα επικίνδυνο, όσο κανένα άλλο στη χώρα μας.

Τέλος, για να συμπάσχει μαζί με εμάς κάθε αρμόδιος αξιωματούχος, οφείλει να είναι συνεπής με το ρόλο του και να αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν, δικαιώνοντας τον αγώνα μας για την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος και την επίλυση πολλών άλλων χρόνιων αιτημάτων του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

2017 10 poaxia poasy

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...