Ημερολόγιο

Απρίλιος.2024
12
Παρασκευή
21:56
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 65

Εβδομάδα 392

Μήνας 2974

Σύνολο 473734

Το περιοδικό μας...

Τρισάγιο δέηση στη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων

IMG 0410 800x600Το καθιερωμένο τρισάγιο τέλεσαν σήμερα οι Ομοσπονδίες μας στη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων μας Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ και Γεωργίου ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, οι οποίοι δολοφονήθηκαν άνανδρα, ο πρώτος στις 17 Ιουνίου 2009, από αδίστακτους τρομοκράτες, στην οδό Λάμπρου Πορφύρα στα Πατήσια και ο δεύτερος, στις 17 Ιουνίου 2013, στο Δίστομο Βοιωτίας, σε επιχείρηση σύλληψης αδίστακτων δραπετών.

Η δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των πεσόντων αστυνομικών τελέστηκε από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο ΚΙΟΥΛΟ στην οδό Λάμπρου Πορφύρα, όπου έχει τοποθετηθεί από τις Ομοσπονδίες μας μια μαρμάρινη στήλη για να διατηρείται άσβεστη η μνήμη του Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ.

IMG 0444 800x600Στην τελετή παρέστησαν οι οικογένειες, συγγενείς και φίλοι των αδικοχαμένων συναδέλφων μας, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κα Σπυριδούλα ΚΑΛΑΝΤΖΗ, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Θοδωρής ΔΡΙΤΣΑΣ, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Δημήτρης ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ, ο υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας καθηγητής Παντείου κ. Άγγελος ΣΥΡΙΓΟΣ, ο εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. κ. Γιώργος ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ, αντιπροσωπεία της Ελληνικής Λύσης με επικεφαλής τον κ. Βασίλειο ΓΡΑΜΜΕΝΟ, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγος κ. Χρήστος ΔΡΑΓΑΤΑΚΗΣ, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος κ. Ανδρέας ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο Διευθυντής Ασφαλείας Αττικής Ταξίαρχος κ. Γεώργιος ΚΑΝΕΛΛΟΣ και ο Υποδιοικητής Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ο Διευθυντής της Άμεσης Δράσης Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος ΚΟΥΤΣΙΒΙΤΗΣ, ανώτεροι αξιωματικοί των Διευθύνσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος ε.α. κ. Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ, σύσσωμα τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών μας, προεδρεία Πρωτοβαθμίων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Βορειοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιά και Αξιωματικών Αττικής.

IMG 0413 1280x535

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, θα αναμέναμε σήμερα από την Ηγεσία να είναι σύσσωμη παρούσα, όχι μόνο για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους πεσόντες αστυνομικούς αλλά και για να εκφράσει μαζί με εμάς και την δική της καταδίκη στην τρομοκρατία, διότι τη ζωή του Νεκτάριου Σάββα, τρομοκράτες την αφαίρεσαν. Δυστυχώς, η πολιτεία εξακολουθεί να μην εκπληρώνει το χρέος της απέναντι στον Έλληνα Αστυνομικό και στα 130 θύματα εν ώρα καθήκοντος των τελευταίων χρόνων, τα οποία αν ήταν μαζί μας, θα αγωνίζονταν κι αυτά στο πλευρό μας για τη θωράκιση του αστυνομικού λειτουργήματος.

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τον τραγικό θάνατο του Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ και το αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος για τη μετονομασία της οδού ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΟΡΦΥΡΑ σε οδό ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ακόμα δεν έχει ικανοποιηθεί, όπως δεν έχει θεσμοθετηθεί και η επικινδυνότητα της εργασίας του αστυνομικού.

Ιερό καθήκον και χρέος όλων μας είναι όχι μόνο να μη λησμονούμε τη θυσία των συναδέλφων μας, αλλά και να αγωνιζόμαστε διαρκώς για μια Ελληνική Αστυνομία σύγχρονη και αποτελεσματική, ώστε να εκπληρώνει στο ακέραιο τα καθήκοντά της, ανταποκρινόμενη στις υψηλές απαιτήσεις της κοινωνίας μας.

2017 10 poaxia poasy

 

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...