Ημερολόγιο

Απρίλιος.2024
27
Σαββάτο
00:10
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 0

Εβδομάδα 439

Μήνας 4980

Σύνολο 475740

Το περιοδικό μας...

Αποτελέσματα Εργασιών 25ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου μας

Πραγματοποιήθηκε στις 9 &10 Δεκεμβρίου 2015 στην Αθήνα το 25 Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριό μας με τη συμμετοχή των νεοεκλεγέντων αντιπροσώπων των Πρωτοβάθμιων Περιφερειακών Ενώσεων της Ομοσπονδίας, καθώς και των προεδρείων των Ενώσεων.

Κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου ήταν «Συνεχίζουμε ενωτικά, μαχητικά και ασυμβίβαστα».

DSC 0172a 800 509Την επίσημη έναρξη των εργασιών τίμησαν με την παρουσία τους και το χαιρετισμό τους ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Βασίλειος Μαστρογιάννης.

DSC 0124 800 537Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεών τους ήταν η αναγνώριση της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά σε ό,τι αφορά το διεκδικητικό μας πλαίσιο επικαλέστηκαν την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και ζήτησαν κατανόηση, καλώντας τους Αξιωματικούς να συνεχίσουν ακάματα να εργάζονται για το αγαθό της ασφάλειας διότι όταν μια αστυνομία είναι αποτελεσματική τότε και ο συνδικαλιστικός αγώνας θα έχει καλύτερα αποτελέσματα. Αναγνώρισαν δε την αναγκαιότητα θέσπισης ενός αντικειμενικού πλαισίου διεξαγωγής των κρίσεων, ξεκαθαρίζοντας σε σχετικό ερώτημά μας ότι οι κρίσεις θα γίνουν τότε που προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις.

DSC 0133 800 537Εκ μέρους της Φυσικής Ηγεσίας παρέστησαν ο Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του κ. Αρχηγού Αντιστρατήγου Δημητρίου Τσακνάκη, ο Διευθυντής του Κλάδου Δημόσιας Ασφάλειας Υποστράτηγος κ. Δημήτρης Γεωργατζής, ο Αττικάρχης Υποστράτηγος κ. Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Διευθυντής της ΔΕΕ κ. Δημήτρης Παπαναγιώτου, ο Διευθυντής της Άμεσης Δράσης κ. Βασίλειος Τσίγκος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής κ. Βλάσης Βαλατσός, ο Διευθυντής της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας Ταξίαρχος κ. Λάμπρος Κατσίφας, της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης κ. Αθανάσιος Κατσάρας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Αναστασάκος, ο Ταξίαρχος Γεώργιος Τηλελής από το Γραφείο Προϊσταμένου Επιτελείου ΑΕΑ καθώς και πολλοί άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί.

DSC 0157 800 537Εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων, χαιρετισμό απηύθυναν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Παναγιώτα Κοζομπόλη, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Δημήτρης Κυριαζίδης και Αναστάσιος Δημοσχάκης -επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Θανάσης Παφίλης, ο κ. Απόστολος Ψωμάς εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Τάσος Μαυρόπουλος εκ μέρους της Λαϊκής Ενότητας. Επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων, οι πρόεδροι της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, της ΠΟΕΥΠΣ κ. Δημήτρης Σταθόπουλος, της ΕΑΠΣ κ. Γιάννης Σταμούλης, της ΠΕΑΛΣ κ. Δημήτρης Σαϊτάκης, του ΣΕΦΕΑΑ κ. Ευστράτιος Μαυροειδάκος, του Εθνικού Τμήματος του ΙΡΑ κ. Ιωάννης Καραπατάκης, ο αντιπρόεδρος του ΠΟΑΣΑΑ, επίτιμος Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Γρηγόρης Αναγνώστου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών κ. Ανέστης Τσουκαράκης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών κ. Βασίλειος Νικολόπουλος και άλλοι.

DSC 0060 403 600Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας στηλίτευσε τις μνημονιακές πολιτικές και τις επιπτώσεις που επέφεραν στην λειτουργία των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ αλλά και στην καθημερινότητα του Έλληνα αστυνομικού. Επίσης, στάθηκε στην αφερεγγυότητα των κυβερνώντων, άλλα να υπόσχονται πριν από τις εκλογές και άλλα να πράττουν στη συνέχεια, ζήτησε πλήρη συμμόρφωση στις αποφάσεις του ΣτΕ, την τήρηση των δεσμεύσεων για το ΤΕΑΠΑΣΑ, την προώθηση των θεσμικών αλλαγών για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Σώματος και κάλεσε την πολιτεία να επιδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τους αστυνομικούς. Στο πλαίσιο ανακοίνωσε ότι θα αναληφθεί πρωτοβουλία ώστε η Ελληνική Βουλή να τιμήσει τον αστυνομικό θεσμό και τους πεσόντων στο καθήκον αστυνομικούς, σε ειδική συνεδρίαση. Παράλληλα η Ομοσπονδία, θα επιμείνει στο αίτημα για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για τη λειτουργία της αστυνομίας.

Τέλος, κάλεσε τους συνέδρους σε συστράτευση για ενωτικούς αγώνες τονίζοντας και την αναγκαιότητα της σύστασης της προβλεπόμενης από το νόμο 2265/95 Συνομοσπονδίας.

Παράλληλα, την πρώτη μέρα έγινε με συντονιστή τον πρώην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κ. Πάνο Σόμπολο, η παρουσίαση του βιβλίου «Το χρονικό του συνδικαλισμού των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας», το οποίο συνέγραψε ο δημοσιογράφος Μανώλης Σταυρακάκης. Στην εκδήλωση κλήθηκαν και μίλησαν οι διατελέσαντες πρόεδροι και γραμματείς, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Στέλιος Παπαθεμελής καθώς και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Φώτης Κουβέλης, οι οποίοι τιμήθηκαν για την προσφορά τους στη γέννηση και εδραίωση του συνδικαλισμού των Αξιωματικών.

IMG 8951 1280 429

Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού μας για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των λοιπών συλλογικών οργάνων της Ομοσπονδίας.

DSC 0555 800 537Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος για τα τρέχοντα εκκρεμή ζητήματα και καταγράφηκαν οι θέσεις και οι απόψεις των συνδικαλιστικών παρατάξεων που συμμετείχαν σε αυτό και οι οποίες κωδικοποιημένα συμπεριλαμβάνονται στο εγκριθέν ψήφισμα. Επίσης, αποφασίστηκε η νέα διοίκηση να προβεί στην διοργάνωση έκτακτου συνεδρίου το νέο έτος, με αποκλειστικό θέμα την τροποποίηση καταστατικών διατάξεων καθώς εκτιμήθηκε η αναγκαιότητα διεύρυνσης της σύνθεσης του Δ.Σ. και η προσαρμογή ορισμένων διατάξεων στις νέες συνδικαλιστικές συνθήκες.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε Σώμα τις προσεχείς ημέρες σύμφωνα με τις καταστατικές μας διατάξεις προκειμένου να εκλεγεί το νέο προεδρείο.

Από την πλευρά μας, ευχαριστούμε το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο για την άοκνη και εποικοδομητική προσπάθεια των μελών του προκειμένου να αντιμετωπιστούν μείζονα και κρίσιμα ζητήματα. Παράλληλα καλωσορίζουμε τους νεοεκλεγέντες με τη βεβαιότητα ότι το πνεύμα συνεργασίας και ενότητας που εκπέμφθηκε και από το συνέδριο, θα χαρακτηρίσουν την εφεξής καθημερινή μας δράση.

Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους ότι με το νέο «αίμα», τις νέες ιδέες και το νέο πνεύμα των νέων αιρετών εκπροσώπους τους θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους.

Συνεχίζουμε, ενωτικά, μαχητικά, ασυμβίβαστα.

IMG 8948 1680 374

2015 12 10 poaxia Aperxomeno no ypografes

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...