Ημερολόγιο

Αύγουστος.2021
4
Τετάρτη
14:53
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 27

Εβδομάδα 122

Μήνας 160

Σύνολο 375003

Το περιοδικό μας...

Ομιλία Προέδρου Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. ΓΕΩΡΓΑΤΖΗ Δημ. στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης - 04/09/2009

 

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
Α/Υ΄ κ. ΓΕΩΡΓΑΤΖΗ Δημητρίου
ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009.

Κύριοι εκπρόσωποι των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Κύριοι Βουλευτές – Αγαπητοί Προσκεκλημένοι

Συναδέλφισσες κ Συνάδελφοι,

Ένα χρόνο ακριβώς μετά, οι δρόμοι μας συναντιούνται και πάλι εδώ στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ., όπου είθισται να εξαγγέλλεται και η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης για το επόμενο έτος και φυσικά τα βήματα μας τα οδήγησαν εδώ η κυβερνητική αδιαφορία μπροστά στα εργασιακά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας, επί χρόνια τώρα και για τα οποία δυστυχώς όχι μόνο δε φαίνεται φως στο τούνελ για την επίλυσή τους αλλά ούτε και διάθεση συζήτησης αυτών από την κυβέρνηση.


Η αρνητική αυτή έως και απαξιωτική στάση των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων ακόμα και για ήσσονος σημασίας ζητήματα, για τα οποία ούτε καν θα έπρεπε να υφίσταται λόγος αναφοράς, δυστυχώς παραμένουν άλυτα και χωρίς διάθεση ούτε καν συζήτησης από τους ιθύνοντες. Υπενθυμίζω ότι α) η αποζημίωση για το πενθήμερο και την νυχτερινή εργασία παραμένουν καθηλωμένα στα επίπεδα του 2002 β) η αναπλήρωση του εισοδήματος των κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τραυματισθέντων συναδέλφων που έχει οριστεί συνολικά στο ευτελές ποσό των 100 ευρώ και γ) φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για έναρξη διαλόγου για ένα νέο μισθολόγιο δίκαιο και αντικειμενικό που θα άρει τις υπάρχουσες αδικίες.
Αντί αυτού πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. την αναγγελία από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας νέου μισθολογίου για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Δηλαδή αποκλείονται επιδεικτικά από κάθε έννοια διαλόγου για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, όταν είναι γνωστό ότι κάθε μεταβολή στο μισθολόγιο των Στρατιωτικών αφορά και τους ένστολους των Σωμάτων Ασφαλείας.
Το γεγονός αυτό πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα καθώς για ακόμα μια φορά εξυφαίνονται και επιχειρούνται αλλαγές που μας αφορούν πίσω από την πλάτη μας και ερήμην μας.
Δεν μπορεί κανείς να μην σκεφτεί, ότι ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού μας, υπάρχει η ακατανόητη για μας σκέψη της απαξίωσης του συνδικαλιστικού μας κινήματος.
Με την ευκαιρία δε αυτή, θέλω να επισημάνω και την απαράδεκτη κατάσταση που υφίσταται και στο Μ.Τ.Σ. όπου ενώ η πλειοψηφία των μερισματούχων ανήκουν στην Ελληνική Αστυνομία, εν τούτοις αποτελούμε μειοψηφία στο Δ.Σ.
Και φυσικά ούτε λόγος για τη συμμετοχή εκπροσώπων των συνδικαλιστικών μας φορέων παρά το γεγονός ότι το επιζητάμε και το διεκδικούμε επίμονα εδώ και μια δεκαετία.
Όπως πληροφορούμεθα δε, υπάρχουν σκέψεις αλλαγής του τρόπου υπολογισμού «επί τα χείρω» των επικουρικών συντάξεων που παρέχει το ταμείο.
Γι’ αυτό στέλνουμε μήνυμα - προειδοποιούμε την τωρινή και μελλοντική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να μην εγκρίνει αλλαγές που μας θίγουν ερήμην μας. Την κακοδιαχείριση του ταμείου από τις μέχρι τώρα διορισμένες διοικήσεις του ΥΕΘΑ δεν θα την πληρώσουν σε καμία περίπτωση οι μερισματούχοι αστυνομικοί.
Καλούμε δε και την πολιτική μας ηγεσία να πάρει θέση και να αντιταχθεί με κάθε τρόπο σε κάθε προσπάθεια τέτοιου είδους.
Απαιτούμε την αναλογική συμμετοχή εκπροσώπων της Αστυνομίας στο Δ.Σ. του ταμείου και την παρουσία εκπροσώπων των Ομοσπονδιών μας σε αυτό. Επιβεβλημένη είναι και η αλλαγή της ονομασίας από Μ.Τ.Σ. σε Μετοχικό Ταμείο Στρατού-Αστυνομίας.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Δεν μπορώ να μην απαντήσω σε όσους διαμαρτυρήθηκαν για την απόφασή μας να γίνει η εκδήλωση, αν και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Λέμε λοιπόν με στεντόρεια φωνή ότι η απόφασή μας αυτή είχε ληφθεί πολύ νωρίτερα όπως γνωρίζετε και ότι τα άλυτα προβλήματά μας είναι διαχρονικά και απαιτούν λύσεις από την κυβέρνηση που κάθε φορά εκλέγεται.
Το 2008 υποστήκαμε αφενός το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων μας με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, και αφετέρου την φοροκαταιγίδα που εξαπέλυσε η Κυβέρνηση στις πλάτες των εργαζομένων, με την έκτακτη εισφορά, την αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, τον φόρο στα καρτοκινητά, του ΕΤΑΚ, την αύξηση των τελών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα. Οι ένστολοι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλα βάρη στις πλάτες τους. Είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για την οικονομική κρίση για την οποία πρέπει να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν, δηλαδή οι έχοντες και κατέχοντες.
Για αυτό και δεν θα ανεχθούμε με κανένα τρόπο και νέο πάγωμα των μισθών μας και για το 2010 και τη χορήγηση αντί αυξήσεων, επιδομάτων κοροϊδίας που εξανεμίζουν τα πενιχρό εισόδημα μας.
Τα μεγάλα και παχιά λόγια για την προσφορά των υπηρετούντων στην ΕΛ.ΑΣ. και τα Σώματα Ασφαλείας, από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ακόμα και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, συνοδευόμενα από υποσχέσεις παρέμειναν μόνο λόγια, όπως δυστυχώς είχαμε προβλέψει ότι θα μείνουν με σχετικές ανακοινώσεις μας.
Εμείς από την πλευρά μας υπήρξαμε συναινετικοί και πρόθυμοι να ανοίξουμε όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν στο τραπέζι του διαλόγου. Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι απευθυνόμαστε σε ώτα μη ακουόντων.
Γι’ αυτό και καταφεύγουμε πλέον στο έσχατο μέσο των κινητοποιήσεων με απαρχή την Δ.Ε.Θ., οι οποίες θα ενταθούν και θα κλιμακωθούν κατά το προσεχές διάστημα μέχρις ότου λάβουν το μήνυμα οι Κυβερνώντες. Τους διαβεβαιώνουμε δε, ότι το μήνυμα αυτό θα είναι τόσο ισχυρό και δυνατό που θα το πάρουν θέλουν δεν θέλουν, όπως συνέβη και κατά το παρελθόν.

Συναδέλφισσες κ Συνάδελφοι,

Έχει αποδειχθεί ότι σ’ αυτή τη ζωή τίποτα δεν μας χαρίζεται αλλά τα πάντα κατακτώνται με αγώνες και θυσίες.
Εμείς όλο αυτό το διάστημα αποδοθήκαμε σε ένα αγώνα ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τα καίρια και χρονίζοντα εργασιακά και οικονομικά μας αιτήματα. Πέρα όμως από τη συμπάθεια για τους αγώνες μας και το δίκαιο των αιτημάτων μας, δεν εισπράξαμε ούτε μια δέσμευση έστω, από την Κυβέρνηση ή το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το οποίο φιλοδοξεί αύριο να κυβερνήσει τη χώρα.
Για αυτό απευθυνόμαστε σήμερα, απ’ αυτό το βήμα, σ’ όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα στα εν δυνάμει κόμματα εξουσίας να λάβουν συγκεκριμένες θέσεις και να μας απαντήσουν, χωρίς αοριστολογίες και υπεκφυγές :

α) Ποιο είναι το πρόγραμμά τους για το ένστολο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτού;

β) Ποιες λύσεις θα δώσουν στα επί χρόνια άλυτα προβλήματα – αιτήματα που μας απασχολούν ;

Γι’ αυτό Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σας καλούμε να συστρατευθείτε όλοι γύρω από το συνδικαλιστικό μας κίνημα, καθώς προβλέπεται δύσκολος, επίπονος και επίμονος αγώνας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας αλλά και να διασφαλίσουμε ό,τι με κόπους και θυσίες πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Ως συνδικαλιστικό κίνημα, παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στις αρχές και τις αξίες που έχουν εμπνεύσει την πορεία και τη δράση μας όλα αυτά τα χρόνια και που έχουν οδηγήσει αδιαμφισβήτητα στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και του βιοτικού επιπέδου των ανδρών και των γυναικών των Σωμάτων Ασφαλείας, δηλώνουμε δε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας χωρίς εκπτώσεις και προαπαιτούμενα.

Διεκδικούμε
- Νέο μισθολόγιο για του εργαζομένους στα
Σώματα Ασφαλείας ΤΩΡΑ
- Αύξηση της αποζημίωσης για την πέραν του
πενθημέρου εργασία στα 70 ευρώ
- Αναπροσαρμογή της νυχτερινής ωριαίας αποζημίωσης
στα 5 ευρώ.
- Εκλογικό Επίδομα 1200€

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η σημερινή συγκέντρωση μας εδώ ξεπερνά σε συμμετοχή, κάθε άλλο προηγούμενο.
Σας ευχαριστούμε γι’ αυτό και σας καλούμε να στηρίξετε τους αγώνες μας.

Οι αγώνες είναι μπροστά μας.
Καλή Δύναμη σε όλους και καλή επιστροφή,
στα σπίτια και τις οικογένειές σας.

Ευχαριστώ.


Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...