Ημερολόγιο

Σεπτέμβριος.2021
18
Σαββάτο
21:02
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 55

Εβδομάδα 475

Μήνας 4323

Σύνολο 380931

Το περιοδικό μας...

Χαιρετισμός - Ομιλία Προέδρου Π.Ο.ΑΞΙ.Α. στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στη Πλ. Κολοκοτρώνη - 28/02/2012

 

Ομιλία - Χαιρετισμός του Προέδρου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
κ. ΓΕΩΡΓΑΤΖΗ Δημήτρη
στην Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας
την 28/02/2012 στην Π. Κολοκοτρώνη – Αθήνα


κ.κ. εκπρόσωποι των κομμάτων,
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Φίλες και Φίλοι,


Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που από το βήμα αυτό σήμερα μου δίνεται η δυνατότητα να σας απευθύνω ένα θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών μας των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών, των Ομοσπονδιών που επιμένουν αγωνιστικά, με γνώμονα το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον.


Θα θέλαμε να ήμασταν πολλοί περισσότεροι σήμερα εδώ ξεπερνώντας υπηρεσιακές δυσκολίες και καιρικές συνθήκες.
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, έχουμε ιερή υποχρέωση να περιφρουρήσουμε, αλλά και να ενισχύσουμε ταυτόχρονα τον διεκδικητικό χαρακτήρα του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Τα πρωτοφανή σε αγριότητα οικονομικά μέτρα των περικοπών των μισθών και των συντάξεων, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό –συνταξιοδοτικό μας σύστημα, η μη διάθεση κονδυλίων για μια σύγχρονη και δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία, κ.λ.π., παράγουν ένα νέο περιβάλλον για όλους μας.
Είναι πρόκληση για όλους μας όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και ιδίως για μας τους συνδικαλιστές από τους οποίους εν πολλοίς αναμένει ο συνάδελφος να δώσουν τη μάχη για τη διασφάλιση των συμφερόντων του.
Θέλω εδώ να πώ ότι δεν φτάνουν μόνο όσοι συνδικαλίζονται, είμαστε απαραίτητοι και αναγκαίοι όλοι και όλες για να δοθεί το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο.
DSC 0090Η προπαγάνδα, η οικονομική τρομοκρατία και η επιμέρους στοχοποίηση κοινωνικών ομάδων εξελίχθηκε με χειρουργική ακρίβεια και εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα. Η ψυχολογική εξουθένωση, η τρομοκράτηση, αποτελεί το «έδαφος» για να προωθηθεί ο κοινωνικός κατακερματισμός και η τροφοδότηση ενδοκοινωνικών αντιθέ¬σεων. Μετά ακολουθεί η μέθοδος του «σαλαμιού», όπου κάθε κοινωνική ομάδα χωριστά, αποδυναμωμένη από κοινωνικές συμμαχίες, τοποθετείται στο «κρεβάτι» του σύγχρονου Προκρούστη και «ακρωτηριάζεται» σύμφωνα με τα διεθνή του νεοφιλελευθερι¬σμού.
Το επισημαίνω αυτό γιατί κι εμείς ως αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί αντιμετωπίσαμε τη λάσπη και τη διαβολή όταν αγωνιζόμασταν για να μην μας χτυπήσει η λαίλαπα του ασφαλιστικού και των περικοπών του εισοδήματός μας και των κονδυλίων που διατίθενται για τη λειτουργία των σωμάτων ασφαλείας.


Κυρίες και κύριοι,


Σήμερα έχουμε απέναντί μας νέα άδικα και ανάλγητα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και τα οποία περιλαμβάνονται στους εφαρμοστικούς νόμους του νέου μνημονίου που έχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή και ψηφίζονται με την μορφή του κατ’ επείγοντος μέχρι αύριο το βράδυ.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, τον λογαριασμό της παταγώδους αποτυχίας του μνημονίου και της αστοχίας της οικονομικής της πολιτικής, ξαναστέλνει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους της χώρας, τους μισθωτούς και συνταξιούχους, δηλαδή στους μη προνομιούχους.
Προκειμένου λοιπόν να καλύψει την μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού του 2011, που δημιουργήθηκε από την αποτυχημένη οικονομική της πολιτική και την έλλειψη ελπιδοφόρας πολιτικής, περικόπτει ξανά μισθούς και συντάξεις τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα και ετοιμάζει παράλληλα νέα φοροκαταιγίδα από τον προσεχή Ιούνιο.
Για μια ακόμη φορά τιμωρούνται οι συνεπείς και έντιμοι φορολογούμενοι ενώ οι φοροφυγάδες κάνουν και πάλι πάρτι καθώς δεν θα φορολογηθούν εξ αιτίας των ανύπαρκτων δομών και μηχανισμών του ελληνικού κράτους να ελέγξει και να πατάξει την φοροδιαφυγή.
Έτσι όποιος εργαζόμενος παρέμεινε επί 30 και πλέον έτη στην υπηρεσία ή αγωνίστηκε και έγινε αξιωματικός, προκειμένου να έχει ένα καλύτερο εισόδημα ή να θεμελιώσει μια αξιοπρεπή σύνταξη καταβάλλοντας προς τούτο επί πλέον εισφορές, τιμωρείται από τους φωστήρες που επεξεργάστηκαν τα μέτρα, με επί πλέον εισφορά γιατί κατάφερε να εξασφαλίσει σύνταξη άνω των 1.300,00 ευρώ, ενώ αντίθετα αυτός που αποχώρησε από την υπηρεσία με την συμπλήρωση του κατώτατου ορίου για συνταξιοδότηση στην ουσία επιβραβεύεται, καθώς δεν ξεπερνά το ποσόν των 1.300,00 ευρώ και έτσι σε ουδεμία μείωση υπόκειται!!!
Κύριοι αρχιτέκτονες της οικονομικής αποτυχίας που οδηγεί στην μεγαλύτερη κοινωνική κρίση, θα βρείτε τις Ομοσπονδίες μας απέναντι στις λογικές ισοπέδωσης που θέλουν τους Ένστολους με μισθό και σύνταξη ανειδίκευτου εργάτη. Παράλληλα σας επισημαίνουμε και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου να μείνει η ΕΛ.ΑΣ. ‘‘ακυβέρνητο καράβι’’ εξαιτίας των επιλογών σας.
Όσον αφορά τώρα ειδικότερα τις περικοπές που προβλέπονται για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαπιστώνουμε ότι προβλέπονται νέες περικοπές από τις λειτουργικές δαπάνες άνω των 60εκ. ευρώ, νέο πετσόκομμα στους μισθούς μας της τάξης του 10% από τον προσεχή Ιούνιο και δυστυχώς κατάργηση του θεσμοθετημένου εκλογικού επιδόματος.
Στις γαλαντόμες για τους ημέτερους εποχές ήμασταν ουραγοί του δημοσίου σε όλους τους τομείς και τώρα στη μεταβολή βρισκόμαστε πάλι πρώτοι στη φτώχεια και την ανέχεια με την κατακρεούργηση του επιδοματικού μας μισθού. Χρόνια διεκδικούσαμε ένα αξιοπρεπές μισθολόγιο το οποίο η Πολιτεία αρνούνταν πεισματικά ενώ σήμερα με ιδιαίτερη σπουδή επιδιώκει να το θεσμοθετήσει προκειμένου να βρει και άλλους τρόπους για περικοπές του.
Ακούμε ότι κάποιοι πολιτικοί που διαχειρίζονταν τον πλούτο αυτής της χώρας χορήγησαν κατά το παρελθόνDSC 0247 επιδόματα μεταφοράς φακέλου, προθέρμανσης οχημάτων, σίτισης άγαμων και ανατριχιάζουμε μπροστά στα αδιέξοδα στα οποία μας πληροφορούν ότι έχει φτάσει η ελληνική οικονομία. Θα θέλαμε να μάθουμε ποιοι ακριβώς ήταν αυτοί που βάζανε την υπογραφή τους σε τέτοιου είδους προκλήσεις. Εάν καταφέρναμε σε αυτά τα επιδόματα να είχε προστεθεί και ένα δίκαιο για τους Έλληνες αστυνομικούς(οι μισοί εκ των οποίων αμείβονται με τις αποδοχές του ανειδίκευτου εργάτη), αυτό της καθυστερημένης αποχώρησης από την Υπηρεσία, θα τους καθιστούσε ως τους καλύτερα αμειβόμενους υπαλλήλους του κράτους.
Διαβάζουμε λίστες με υπαλλήλους που λάμβαναν επικίνδυνα και ανθυγιεινά επιδόματα και πραγματικά ντρεπόμαστε που η Πολιτεία μέχρι σήμερα δεν χαρακτηρίζει επικίνδυνη και ανθυγιεινή την εργασία υπαλλήλων που θρηνούν εκατό θύματα σε δέκα χρόνια και μεταφέρουν στα νοσοκομεία εκατοντάδες βαριά τραυματίες κάθε χρόνο.
Ναι, όσο και να φαίνεται απίστευτο, είναι η πιο χαμηλά αμειβόμενη παροχή υπηρεσίας. Γιατί η παροχή ασφάλειας της ζωής, της περιουσίας, της ευημερίας δεν είναι μια συνηθισμένη υπηρεσία. Η αμοιβή κάποιου που σε μια στιγμή κινδύνου βάζει το σώμα του και τη ζωή του χωρίς δεύτερη σκέψη για να προστατέψει τη ζωή ενός οποιουδήποτε πολίτη δεν είναι διαπραγματεύσιμη.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,


Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει η αστυνομία να υπολειτουργεί. Χρειάζεται το ελάχιστο σε προσωπικό, κτιριακό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Δεν θα επιτρέψουμε να παραδοθεί η χώρα στην ανομία ή στην αυτοδικία με την επιχειρούμενη μείωση της επιχειρησιακής δράσης και αποστολής της ΕΛ.ΑΣ.
Η ηγεσία και πρωτίστως η πολιτική, πρέπει να ενδιαφερθεί και να προσπαθήσει να αποτρέψει νέες δυσμενείς ρυθμίσεις. Να σταλεί σαφές μήνυμα ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και ότι πρέπει να μπει φραγμός στην πολιτική των περικοπών που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας.
Απορία και αγανάκτηση προκαλεί η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να πετσοκόψει και το χορηγούμενο εφάπαξ με πρόσχημα τις αναλογιστικές μελέτες που θα εκπονηθούν και οι οποίες όπως πάντα θα βγάζουν ελλειμματικά τα αντίστοιχα ταμεία, που το χορηγούν σε βάθος τριακονταετίας, καθώς αυτό προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από εισφορές δικές μας, χωρίς την παραμικρή ανάμειξη του δημοσίου.
Η ομοσπονδία μας, όπως έχει τονίσει είναι υπέρ του εξορθολογισμού στην χορήγηση του, δεν θα επιτρέψει όμως και γι’ αυτό θα αγωνισθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, την παραμικρή μείωση του.


Γι’ αυτό λοιπόν στέλνουμε το μήνυμα καθαρά :


Κάτω τα χέρια σας από τους κόπους μιας ζωής.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,


Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση και η τρόικα είναι καταστροφικός για τους εργαζόμενους και την κοινωνία και δεν οδηγεί πουθενά παρά μονό στην καταστροφή και τον όλεθρο.
Τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας θα διαδέχονται το ένα το άλλο (ηχούν ακόμη στ’ αυτιά μας οι διαβεβαιώσεις του πρώην πρωθυπουργού, ότι δεν πρόκειται να θιγούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις και δυστυχώς πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρεις.....) και θα οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους, στη διάλυση του κοινωνικού κράτους και του κοινωνικού ιστού της Χώρας.
Γνωρίζουμε ότι η χρονική συγκυρία είναι δύσκολη, αλλά δεν είναι δυνατόν να επιδιώκεται η οικονομική ανάκαμψη της χώρας, χωρίς να κατοχυρώνεται το αυτονόητο, η ομαλή λειτουργία των σωμάτων ασφαλείας, των οργανισμών εκείνων δηλαδή που είναι υπεύθυνοι για την εμπέδωση του αγαθού της ασφάλειας.
Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας και γι’ αυτό δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε ότι με όλα αυτά που γίνονται η μεσαία τάξη διαλύεται και μαζί της ρυθμίζεται η κοινωνία και οι δομές της.
Δεν γνωρίζουμε, όπως έχουμε ξανατονίσει, τι είναι εκείνο που θα παραδοθεί προς διαχείριση σε όσους βρεθούν σε παραγωγική ηλικία το 2021, όταν θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα
Το γεγονός της διάλυσης σε συνδυασμό με τα κύματα περικοπής μισθών και συντάξεων και κοινωνικών δαπανών, αφαιρεί και τις ελάχιστες εγγυήσεις στην αξιοπρέπεια της ζωής. Ιδιαίτερα στο βασικό δικαίωμα της απασχόλησης. Όμως δεν γίνεται να βγείς από αυτή την κρίση όπως μπήκες και δεν βγαίνεις από αυτή την κρίση ακολουθώντας αυτούς που χάσανε το δρόμο.
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τόσα χρόνια παρακολουθώντας τα πολιτικά πράγματα δεν γνωρίσαμε συμπεριφορές σαν αυτές των τελευταίων χρόνων που να συνδυάζουν με τόση ευκολία τον κυνισμό, την αναλγησία και την εξαπάτηση. Οι άνθρωποι δεν λένε αλήθειες με την ίδια ευκολία που αναπνέουν.
Ζούμε ταυτόχρονα και το ψυχοφθόρο ρε¬σιτάλ αμοραλισμού, παρακολουθώντας αυτούς που για παράδειγμα έστηναν πάρτι με τις επιχορηγήσεις να τις καταγγέλλουν τώρα επαναστατικά.
Όταν η πολιτική χάνει κάθε αίσθησης δέσμευσης, κάθε μέτρο σεβασμού και κάθε απαίτηση αξιοπιστίας, τότε μετατρέπεται απλώς σε έναν κινούμενο αμοραλισμό, ο οποίος δεν υπάρχει περίπτωση να μην τιμωρηθεί από την ΄΄κοινωνία των ψηφοφόρων΄΄.
Η αναγέννηση μέσα από περιόδους κρίσης αποτελεί μια βασική ιστορική συνθήκη. Στη χώρα μας, καλώς ή κακώς, βρεθήκαμε στη δίνη μιας ευρύτερης παγκόσμιας κρίσης, μιας κρίσης ωστόσο που ανέδειξε δραματικά τις εγχώριες δικές μας εγκληματικές αδυναμίες και τραγικές παραλείψεις, που χρόνια κάλυπτε ένα σύστημα το οποίο μόλις πριν από δυο χρόνια κάποιοι ευλογούσαν και σήμερα καταριούνται συλλήβδην!
Συνήθως, σε περιόδους κρίσεως πριν απ’ όλα χάνεται η ψυχραιμία, η νηφαλιότητα, ο ορθολογισμός. Κυριαρχούν ο πανικός, οι κραυγές, η λατρεία της απόγνωσης.
Εμείς μένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην δημιουργική κριτική, αναδεικνύουμε τα προβλήματα, την αγωνία, την πίκρα και την οργή των συναδέλφων μας, καταθέτουμε ρεαλιστικές προτάσεις και ανησυχούμε πραγματικά για το μέλλον.


Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κρίση και στην ανασφάλεια.
Διεκδικούμε ανθρώπινη και ασφαλή εργασία.
Σας καλούμε με τη στάση και τη συμπεριφορά μας να δώσουμε δυναμική απάντηση στην πολιτική της λιτότητας και της εξαθλίωσης.
Να βάλουμε φραγμό στην πολιτική των περικοπών που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας.
Μόνο οι αγώνες μας μπορούν να αποτρέψουν αυτή την πολιτική που πέρα από αγανακτισμένους πολίτες, μας μετατρέπουν σε εξαγριωμένους και συνάμα εξαθλιωμένους αστυνομικούς!!!
Ας ανοίξουμε όλοι τα μάτια της καρδιάς μας και, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας, ας δούμε τι γίνεται δίπλα μας, και ας προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε αυτούς που μέσα στη δυστυχία που έχουν βυθίσει τη Χώρα μας, είναι σε δυσμενέστερη θέση από εμάς.
Όπως και να έχει το πράγμα η Σαρακοστή που έρχεται φαντάζει κατά κάποιο, σχεδόν μυστηριακό τρόπο επίκαιρη – ζωτική. Το προπαρασκευαστικά ελεγειακό, ταπεινό, συγχωρητικό και εν γένει νηπτικό πνεύμα της, ίσως δύναται να βιωθεί πιο γνήσια και πιο αληθινά από ποτέ. Είχε πραγματικά πολλά χρόνια η πατρίδα μας, να ποθήσει τόσο σφοδρά την Ανάσταση, το ερωτικό μήνυμα της Ελευθερίας.


Κύριοι της κυβέρνησης

οφείλουμε να σας θυμίσουμε και να σας υπενθυμίσουμε
ότι «όποιος δεν χρησιμοποιεί τα μάτια του για να δει,
τότε θα τα χρειαστεί σίγουρα για να κλάψει»
Σας ευχαριστώ πολύ…
Καλή δύναμη και μην ξεχνάτε…
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ


Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...