Ημερολόγιο

Μάιος.2021
12
Τετάρτη
17:43
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 41

Εβδομάδα 212

Μήνας 1006

Σύνολο 366152

Το περιοδικό μας...

Ομιλία Προέδρου Π.Ο.ΑΞΙ.Α. στην Ένστολη Συγκέντρωση Διαμαρτύριας

 

Ομιλία - Χαιρετισμός του Προέδρου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
κ. ΓΕΩΡΓΑΤΖΗ Δημήτρη
στην Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας
την 23/06/2011 στην Π. Κολοκοτρώνη – Αθήνα


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Φίλες και Φίλοι,

Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που από το βήμα αυτό σήμερα μου δίνεται η δυνατότητα να σας απευθύνω ένα θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών μας των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών, των Ομοσπονδιών που επιμένουν αγωνιστικά, με γνώμονα το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον.
dsc 0192_400Τα αιτήματά μας δεν είναι στενά συντεχνιακά, έχουμε ξαναπεί, προτάσσουμε φυσικά τα συμφέροντά μας, ως εργαζόμενοι και ως ένστολοι πολίτες, αλλά δεν παραβλέπουμε το περιβάλλον μέσα στο οποίο έχουμε βρεθεί, χωρίς βεβαίως να φέρουμε την κύρια ευθύνη.
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, έχουμε ιερή υποχρέωση να περιφρουρήσουμε, αλλά και να ενισχύσουμε ταυτόχρονα τον διεκδικητικό χαρακτήρα του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Τα πρωτοφανή σε αγριότητα οικονομικά μέτρα των περικοπών των μισθών και των συντάξεων, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό –συνταξιοδοτικό μας σύστημα, η μη διάθεση κονδυλίων για μια σύγχρονη και δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία, κ.λ.π., παράγουν ένα νέο περιβάλλον για όλους μας.
Είναι πρόκληση για όλους μας όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και ιδίως για μας τους συνδικαλιστές από τους οποίους εν πολλοίς αναμένει ο συνάδελφος να δώσουν τη μάχη για τη διασφάλιση των συμφερόντων του.
Οι καιροί είναι δύσκολοι όσο ποτέ άλλοτε και η σημερινή μας κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας επιβεβαιώνει τον άγραφο νόμο του συνδικαλιστικού κινήματος, που λέει λαός ενωμένος ποτέ νικημένος. Σήμερα, που ανατρέπονται κατακτήσεις του λαού μας, σήμερα που ως χώρα συνολικά, γυρίζουμε δεκαετίες πίσω, ο κίνδυνος της υπονόμευσης των αγώνων μας είναι πολύ μεγάλος.
Η προπαγάνδα, η οικονομική τρομοκρατία και η επιμέρους στοχοποίηση κοινωνικών ομάδων εξελίχθηκε με χειρουργική ακρίβεια και εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα. Η ψυχολογική εξουθένωση, η τρομοκράτηση, αποτελεί το «έδαφος» για να προωθηθεί ο κοινωνικός κατακερματισμός και η τροφοδότηση ενδοκοινωνικών αντιθέ¬σεων. Μετά ακολουθεί η μέθοδος του «σαλαμιού», όπου κάθε κοινωνική ομάδα χωριστά, αποδυναμωμένη από κοινωνικές συμμαχίες, τοποθετείται στο «κρεβάτι» του σύγχρονου Προκρούστη και «ακρωτηριάζεται» σύμφωνα με τα διεθνή του νεοφιλελευθερι¬σμού.
Το επισημαίνω αυτό γιατί κι εμείς ως αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί αντιμετωπίσαμε τη λάσπη και τη διαβολή όταν αγωνιζόμασταν για να μην μας χτυπήσει η λαίλαπα του ασφαλιστικού και των περικοπών των κονδυλίων που διατίθενται για τη λειτουργία των σωμάτων ασφαλείας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

dsc 0266_400Σήμερα έχουμε απέναντί μας τα πλέον άδικα και ανάλγητα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόστηκαν ποτέ και τα οποία περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα - νέο μνημόνιο - που κατατίθενται εντός των ημερών στη Βουλή και ψηφίζονται με την μορφή του κατ’ επείγοντος μέχρι τέλος του μηνός.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, τον λογαριασμό της παταγώδους αποτυχίας του μνημονίου και της αστοχίας της οικονομικής της πολιτικής, ξαναστέλνει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους της χώρας, τους μισθωτούς και συνταξιούχους, δηλαδή στους μη προνομιούχους.
Προκειμένου λοιπόν να καλύψει την μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού, στο πρώτο μόλις εξάμηνο του 2011, που δημιουργήθηκε από την αποτυχημένη οικονομική της πολιτική και την έλλειψη ελπιδοφόρας πολιτικής, επιβάλλει κεφαλικό φόρο [έκτακτη εισφορά την ονόμασαν] για όλα τα εισοδήματα άνω των 12.000,00 ευρώ, αυξάνει το Φ.Π.Α., περικόπτει ξανά μισθούς και συντάξεις.
Για μια ακόμη φορά τιμωρούνται οι συνεπείς και έντιμοι φορολογούμενοι ενώ οι φοροφυγάδες κάνουν και πάλι πάρτι καθώς δεν θα φορολογηθούν εξ αιτίας των ανύπαρκτων δομών και μηχανισμών του ελληνικού κράτους να ελέγξει και να πατάξει την φοροδιαφυγή.
Παράλληλα επιβάλλεται και εισφορά 3% στους μισθωτούς του δημοσίου επί του συνόλου των αποδοχών τους υπέρ των ανέργων. Δηλαδή και πάλι οι μισθωτοί του δημοσίου καλούνται να χρηματοδοτήσουν τους ανέργους που αυξάνονται κατά χιλιάδες, εξαιτίας της ανύπαρκτης αναπτυξιακής πολιτικής που ακολουθείται λόγω του μνημονίου και των επιταγών της τρόικας.
Την ίδια μεταχείριση όμως, επιφυλάσσει η κυβέρνηση και για τους συνταξιούχους μας, δηλ. επί πλέον Λάφκα για τις συντάξεις άνω των 1.700,00 ευρώ και έκτακτη και πάλι εισφορά για τους κάτω των 60 ετών συνταξιούχους σε ποσοστό 6 - 10%.
Ο παραλογισμός και πάλι σε όλο του το μεγαλείο ή το μεγάλο ΄΄κόλπο γκρόσο΄΄ της Κυβέρνησης, καθώς ενώ εξώθησε πέρυσι τέτοια εποχή με τις παλινωδίες της για το ασφαλιστικό χιλιάδες συναδέλφους στη συνταξιοδότηση, έρχεται φέτος και πετσοκόβει συντάξιμες αποδοχές τους με παράνομες και αντισυνταγματικές εισφορές.
Έτσι όποιος εργαζόμενος παρέμεινε επί 30 και πλέον έτη στην υπηρεσία ή αγωνίστηκε και έγινε αξιωματικός, προκειμένου να έχει ένα καλύτερο εισόδημα ή να θεμελιώσει μια αξιοπρεπή σύνταξη καταβάλλοντας προς τούτο επί πλέον εισφορές, τιμωρείται από τους φωστήρες που επεξεργάστηκαν τα μέτρα, με επί πλέον εισφορά γιατί κατάφερε να εξασφαλίσει το υπερβολικό ποσό των 1.700,00 ευρώ, ενώ αντίθετα αυτός που αποχώρησε από την υπηρεσία με την συμπλήρωση του κατώτατου ορίου για συνταξιοδότηση στην ουσία επιβραβεύεται, καθώς δεν ξεπερνά το ποσόν των 1.700,00 ευρώ και έτσι σε ουδεμία μείωση υπόκειται!!!
Κύριοι αρχιτέκτονες της οικονομικής αποτυχίας που οδηγεί στην μεγαλύτερη κοινωνική κρίση, θα βρείτε τις Ομοσπονδίες μας απέναντι στις λογικές ισοπέδωσης που θέλουν τους Ένστολους με μισθό και σύνταξη ανειδίκευτου εργάτη. Παράλληλα σας επισημαίνουμε και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου να μείνει η ΕΛ.ΑΣ. ‘‘ακυβέρνητο καράβι’’ εξαιτίας των επιλογών σας.

dsc 0199_400Κύριοι της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών συγχαρητήρια για την καινοτόμο σκέψη σας και την μεγαλοφυή ιδέα σας!!!

Όσον αφορά τώρα ειδικότερα τις περικοπές που προβλέπονται για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βλέπουμε ότι για την μισθολογική δαπάνη αυτές θα είναι της τάξης των 260 περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Σε τι ακριβώς μεταφράζεται αυτή η μείωση ουδείς γνωρίζει.
Προς τούτο καλούμε τον παρόντα δια της σιωπής του Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να πάρει ξεκάθαρα δημόσια θέση και να διευκρινίσει :

Οι περικοπές αυτές αφορούν:

1. την κατάργηση η την μείωση των πενθημέρων και της νυχτερινής απασχόλησης, όπως έντονα φημολογείται,
2. αφορούν περικοπές άλλων επιδομάτων,
3. την καθυστέρηση της μισθολογικής ωρίμανσης ή όλα τα παραπάνω;

Τον καλούμε να πάρει θέση αν αποδέχεται την ρύθμιση της μιας πρόσληψης για κάθε δέκα αποχωρήσεις που όπως φαίνεται περιλαμβάνει και την ΕΛ.ΑΣ., με ότι αυτό συνεπάγεται για τον οργανισμό της και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφαλείας στον ελληνικό λαό.
Δεν μπορεί και δεν πρέπει η αστυνομία να υπολειτουργεί. Χρειάζεται το ελάχιστο σε προσωπικό, κτιριακό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Δεν θα επιτρέψουμε να παραδοθεί η χώρα στην ανομία ή στην αυτοδικία με την επιχειρούμενη μείωση της επιχειρησιακής δράσης και αποστολής της ΕΛ.ΑΣ.
Απορία και αγανάκτηση προκαλεί η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να πετσοκόψει και το χορηγούμενο εφάπαξ καταρχάς σε ποσοστό 10% και ‘‘ένας θεός είδε’’ πόσο τελικά, με πρόσχημα τις αναλογιστικές μελέτες που θα εκπονηθούν και οι οποίες όπως πάντα θα βγάζουν ελλειμματικά τα αντίστοιχα ταμεία, που το χορηγούν σε βάθος τριακονταετίας, καθώς αυτό προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από εισφορές δικές μας, χωρίς την παραμικρή ανάμειξη του δημοσίου.
Η ομοσπονδία μας, όπως έχει τονίσει είναι υπέρ του εξορθολογισμού στην χορήγηση του, δεν θα επιτρέψει όμως και γι’ αυτό θα αγωνισθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, την παραμικρή μείωση του.

Γι’ αυτό λοιπόν στέλνουμε το μήνυμα καθαρά : Κάτω τα χέρια σας από τους κόπους μιας ζωής.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση και η τρόικα είναι καταστροφικός για τους εργαζόμενους και την κοινωνία και δεν οδηγεί πουθενά παρά μονό στην καταστροφή και τον όλεθρο.
Τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας θα διαδέχονται το ένα το άλλο (ηχούν ακόμη στ’ αυτιά μας οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού τον περασμένο Νοέμβριο, πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ότι δεν πρόκειται να θιγούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις και δυστυχώς πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρεις.....) και θα οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία.
Γνωρίζουμε ότι η χρονική συγκυρία είναι δύσκολη, αλλά δεν είναι δυνατόν να επιδιώκεται η οικονομική ανάκαμψη της χώρας, χωρίς να κατοχυρώνεται το αυτονόητο, η ομαλή λειτουργία των σωμάτων ασφαλείας, των οργανισμών εκείνων δηλαδή που είναι υπεύθυνοι για την εμπέδωση του αγαθού της ασφάλειας.
Κάποιες μέρες της ιστορίας χαρακτηρίζονται ως ιστορικές διότι δηλώνουν με τη σφραγίδα τους την ύπαρξη συνόρων μεταξύ πριν και μετά. Μπορεί να μη φαίνονται την ίδια μέρα ως σημαντικές, αλλά αποκτούν με το χρόνο μια συμβολική βαρύτητα. Ξεφεύγουν από το έργο της καθημερινής ζωής που σέρνει ασήμαντες και ανώνυμες μέρες για να δημιουργήσουν μιαν εικόνα, μια μνήμη του μέλλοντος.


Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας και γι’ αυτό δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε ότι με όλα αυτά που γίνονται η μεσαία τάξη διαλύεται και μαζί της ρυθμίζεται η κοινωνία και οι δομές της.
Δεν γνωρίζουμε τι είναι εκείνο που θα παραδοθεί προς διαχείριση σε όσους βρεθούν σε παραγωγική ηλικία το 2021, όταν θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα
Το γεγονός της διάλυσης σε συνδυασμό με τα κύματα περικοπής μισθών και συντάξεων και κοινωνικών δαπανών, αφαιρεί και τις ελάχιστες εγγυήσεις στην αξιοπρέπεια της ζωής. Ιδιαίτερα στο βασικό δικαίωμα της απασχόλησης.
Μερικοί από το λαό μας έδεσαν τη ζωή τους με το νήμα της, για να μας χαρίσουν την ελευθερία. Μερικοί από το λαό μας έχασαν τους ανθρώπους τους σ'έναν άδικο αγώνα. Όλους αυτούς, εμείς δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε. Κι αν αυτοί δεν είναι παρά μνήμες για μας, εμείς είμαστε το μέλλον τους. Για μας θυσιάστηκαν. Έδωσαν τη ζωή τους για να ζήσουμε. Ενώ εμείς πρέπει μόνο να προστατέψουμε τη ζωή μας για να ζήσουν τα παιδιά μας. Και τώρα πρέπει να σκεφτούμε σαν υπεροντότητα όλες αυτές τις κρίσιμες ημέρες όχι μόνο για το παρόν μα και για το μέλλον των παιδιών μας. Κι αυτό το μέλλον βρίσκεται πέρα από τον ορίζοντα της ζωής μας. Πρέπει να νιώσουμε ότι ένας λαός δεν είναι μόνο αυτό το διαχρονικό στοιχείο, σκέφτεται υποφέρει συλλογικά και άρα υπάρχει σαν ελεύθερο ον.

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κρίση και στην ανασφάλεια.
Διεκδικούμε ανθρώπινη και ασφαλή εργασία.
Σας καλούμε με τη στάση και τη συμπεριφορά μας να δώσουμε δυναμική απάντηση στην πολιτική της λιτότητας και της εξαθλίωσης.
Να βάλουμε φραγμό στην πολιτική των περικοπών που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας.
Μόνο οι αγώνες μας μπορούν να αποτρέψουν αυτή την πολιτική που πέρα από αγανακτισμένους πολίτες, μας μετατρέπουν σε εξαγριωμένους και συνάμα εξαθλιωμένους αστυνομικούς!!!

Κύριοι της Κυβέρνησης σας θυμίζουμε ένα προεκλογικό σας σύνθημα.

 

«Δεν πάει άλλο. Καιρός να αλλάξουμε
πορεία για μια ανθρώπινη κοινωνία»

Σας ευχαριστώ πολύ…

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...