Ημερολόγιο

Μάιος.2021
12
Τετάρτη
17:45
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 41

Εβδομάδα 212

Μήνας 1006

Σύνολο 366152

Το περιοδικό μας...

Ομιλία Προέδρου Π.Ο.ΑΞΙ.Α. στη Δ.Ε.Θ. - 11/09/2011

 

Κύριοι εκπρόσωποι των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Κύριοι Βουλευτές – Αγαπητοί Προσκεκλημένοι 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Φίλες και Φίλοι,

Δεν έχει κοπάσει ακόμα ο απόηχος των κραυγών αγωνίας της  διαμαρτυρίας μας από την Πλατεία Συντάγματος και από τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας, όπου είχαμε δώσει όλοι μαζί αστυνομικοί πυροσβέστες και λιμενικοί δυναμικό παρών στο κάλεσμα των Ομοσπονδιών ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ούτε έχει στεγνώσει το μελάνι των προειδοποιήσεων με την εύγλωττη ανησυχία μας για το αύριο. Και να που οι δυσμενείς εξελίξεις μας αναγκάζουν και πάλι να κατεβούμε στο δρόμο..
Άραγε μέχρι τώρα απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που δεν βλέπουν και δεν ακούν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν τι πραγματικά συμβαίνει γύρω τους;


Κυρίες και Κύριοι,

Τα μεγάλα θύματα του Μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και αύριο του μακροπρόθεσμου ή πώς αλλιώς δεν ξέρω θα το ονομάσουν, είμαστε εμείς οι ένστολοι.
dsc 0272_400Χωρίς η Κυβέρνηση να λαμβάνει υπόψη της - παρά μόνο στα λόγια- την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός μας, αλλά εκμεταλλευόμενη την συνταγματικά επιβαλλόμενη περιορισμένη δυνατότητα αντίδρασής μας, έχει βάλει στην κλίνη του Προκρούστη το εισόδημά μας, το οποίο πετσοκόβει σταδιακά, με αποτέλεσμα οι οικογενειακοί μας προγραμματισμοί να τινάζονται στον αέρα, αφήνοντας πίσω τους δυσβάσταχτα προβλήματα. Για να μην αναφερθούμε σε ανθρώπινες τραγωδίες, διαζύγια, αυτοκτονίες, κατασχέσεις σπιτιών, απλήρωτους λογαριασμούς και άλλα δράματα.
Ως ένστολοι ποτέ δεν αρνηθήκαμε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια εξόδου της πατρίδας μας από την κρίση, στο μέρος όμως και στο ποσοστό που μας αναλογεί και που σηκώνουν φυσικά οι πλάτες μας.
Ήδη όπως σας έχουμε ενημερώσει ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας αυτόν τον μήνα, τον επόμενο και τους επόμενους αν δεν σταματήσουμε τη λαίλαπα, θα βλέπει τα εκκαθαριστικά τους σημειώματα με σύνολο αποδοχών Μηδέν, ενώ παράλληλα καλούμαστε να πληρώσουμε και την εισφορά αλληλεγγύης, λες και οι καταθέσεις των ενστόλων είναι τέτοιες που επιτρέπουν να δείξουμε την κοινωνική μας αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας που πράγματι νιώθουν το φάσμα της ανεργίας και της φτώχειας! 
Και όλα αυτά εξαιτίας των μνημονιακών μέτρων που ψηφίστηκαν εν μια νυκτί και εν μέσω θέρους, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές επιπτώσεις που μας περιμένουν.
Αλήθεια, τι σημαίνουν όλα αυτά; Δεν αντιλαμβάνονται ότι έχει ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής και ότι δεν είναι μακριά η μέρα που και ο ένστολος θα αναρωτηθεί αν αξίζει να θυσιάζεται και αν αρκεί το φιλότιμό του για να δουλέψουν στοιχειωδώς οι υπηρεσίες; Μήπως μας εξωθούν σε αψυχολόγητες ενέργειες, μη ελέγξιμες υπό της παρούσες συνθήκες, για να επιρρίψουν σε μας τις ευθύνες, αποκρύπτοντας έτσι τις δικές τους λανθασμένες επιλογές και τις αδιέξοδες πολιτικές που εφαρμόζουν;
Αλήθεια γνωρίζουν οι κυβερνώντες ότι πολλοί συνάδελφοί μας, μας εγκαλούν επειδή δεν κλιμακώνουμε τη δράση μας σε υπερθετικό βαθμό, κλείνοντας ακόμα και υπηρεσίες και ανάβοντας το πράσινο φως για ενέργειες που είναι πέρα από την λογική και τις αξίες μας ενώ εμείς προσπαθούμε με σοβαρότητα να ανταποκριθούμε στο χρέος μας, πιστεύοντας όχι στην αδιάλλακτη δική μας στάση, αλλά στην κοινή λογική που πρέπει να χαρακτηρίζει τις πράξεις της κυβέρνησης, που όμως απ’ ότι φαίνεται δεν υπάρχει.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στην πρόσφατη συνάντησή μας με τον γενικό γραμματέα του υπουργείουdsc 0082_400 Οικονομικών ζητήσαμε την ικανοποίηση τριών αυτονόητων αιτημάτων μας.
Πρώτον, την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας μας, δεύτερον το ξεπάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και τρίτον ποσοστό 1% από το σύνολο 3% της παρακράτησης υπέρ ανέργων να καταλήγει στο καταρρέον Μετοχικό Ταμείο Στρατού.  Δυστυχώς όμως απ’ ότι φαίνεται σήμερα για τους κυβερνώντες το να  ζητάς το αυτονόητο, είναι πιο αδιανόητο από το να ζητάς το αδύνατο.
Έτσι, απέρριψε τα αιτήματα, παραπέμποντάς τα στο απώτερο μέλλον,  όσον αφορά δε το ΜΤΣ, δήλωσε ότι προέχει η στήριξη των ανέργων.  Να το δεχθούμε, αλλά πού είναι η ευαισθησία της κυβέρνησης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του ταμείου στο οποίο είναι ασφαλισμένοι 40.000 αστυνομικοί και που σήμερα αδυνατεί να καταβάλλει τα ΒΟΕΑ και ενδεχομένως και τα μερίσματα του 2012;
Πού είναι η δέσμευσή τους ότι θα υπάρξει αναλογική σύνθεση και εκπροσώπηση των συνδικαλιστικών μας οργάνων στο Δ.Σ. του Μ.Τ.Σ.; Και ποια μέτρα έλαβαν για τη διάσωσή του πέρα από τη μείωση κατά 25% του μερίσματος και την αντίστοιχη αύξηση των εισφορών; Απολύτως κανένα!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όλοι μας συνειδητοποιούμε πλέον ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν για να μας βγάλουν από την κρίση, φέρνουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα ωθώντας τη χώρα στη βαλκανοποίηση και τους πολίτες της στη μαύρη φτώχεια, ενώ μένουν στο απυρόβλητο όσοι ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση και τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η εθνική οικονομία. 
Είναι φυσικό οι συμπολίτες μας να δηλώνουν αγανακτισμένοι και να διαδηλώνουν στις πλατείες για την αλλαγή αυτής της κατάστασης. Ως εργαζόμενοι που βιώνουμε κι εμείς τις ίδιες επιπτώσεις, δηλώνουμε αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας και γι’ αυτό δεν μπορούμε παρά να είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των συμπολιτών μας. 
Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει διαταραχθεί πλέον το κλίμα εμπιστοσύνης - το οποίο αγωνισθήκαμε να οικοδομήσουμε με διαρκή και μεγάλο κόπο τα προηγούμενα χρόνια - με την Ελληνική Κοινωνία εξαιτίας της χρησιμοποίησης μας από την Κυβέρνηση ως κατασταλτικού μηχανισμού απέναντι στο λαό που παλεύει για να περισώσει ότι μπορεί από τις κατακτήσεις και το εισόδημα του που λεηλατείται καθημερινά, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος να καταπέσει το ηθικό μας, με ότι αυτό συνεπάγεται. 
Γι’ αυτό καλούμε την κυβέρνηση να πάψει να χρησιμοποιεί τα Σώματα Ασφαλείας σε ρόλους κατασταλτικούς των δίκαιων αγώνων του λαού μας και κυρίως να αφουγκραστεί τις αγωνίες της κοινωνίας αντί να υιοθετεί άκριτα και αβασάνιστα τις εντολές της Τρόικας.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις και αυταπάτες ότι θα τύχουμε ευνοϊκής μεταχείρισης από τη Κυβέρνηση από τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα όσον αφορά το νέο μισθολόγιο. 
Ήδη ένα μικρό δείγμα πήρατε με τις παλινωδίες και τον εξευτελιστικό τρόπο της αντιμετώπισης μας από τον κ. ΣΑΧΙΝΙΔΗ σχετικά με την ενταλματοποίηση των πενθημέρων και νυχτερινών. Εμείς την επιστρέψαμε ως απαράδεκτη και ευτυχώς και λογω των συγκυριών, απέσυραν την απόφαση. 
Απλά θα έρθει και η σειρά μας αφού πρώτα  μας χρησιμοποιήσει για να καταστείλει τις δίκαιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα προκαλέσει η καταιγίδα των μέτρων σε βάρος τους. Άλλωστε  το ίδιο δεν έγινε το μήνα Ιούλιο όταν με την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος επιχείρησαν εν κρυπτώ  να μειώσουν το επίδομα ειδικής απασχόλησης που λαμβάνουμε κατά 50% για να καταλήξουν τελικά στο 10% κάτω από τις έντονες αντιδράσεις μας και τη γενική κατακραυγή που ξεσήκωσε η απόφαση τους αυτή ή μήπως δεν μας φόρτωσαν με τις αναδρομικές εισφορές υπέρ του ΟΑΕΔ από 1-1-2011 με αποτέλεσμα το επόμενο τρίμηνο οι μισθοί μας όπως προανέφερα να είναι πετσοκομμένοι από 400 έως 800 ευρώ. 
Έγκαιρα τότε είχαμε διαβλέψει και σας είχαμε ενημερώσει με ανακοίνωση μας για το τι πρόκειται να συμβεί στα μισθολογικά μας από το μήνα Οκτώβριο. Πολλοί τότε μας είχαν κατηγορήσει ότι υπερβάλλουμε κινούμενοι από αντιπολιτευτική διάθεση. Να όμως που δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε καθώς τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από ότι τα είχαμε προβλέψει. 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση κινείται στη λογική ίδιος μισθός, ίδια σύνταξη της πείνας για όλους. Σε λίγο θα μας επιβάλλουν να φοράμε ίδια ρούχα –δεν μιλαω φυσικά για τη στολή μας-, ίδια παπούτσια και να βαδίζουμε τον ίδιο βηματισμό. Στο χέρι μας είναι να παλέψουμε για να αποκρούσουμε όλα αυτά που απεργάζονται σε βάρος μας.

Με τη σημερινή μας συγκέντρωση, στέλνουμε το μήνυμα και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για νέους αγώνες. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τους κυβερνώντες και στο χέρι μας είναι να μην τους επιτρέψουμε να φορτώσουν σε μας τις δικές τους ευθύνες.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να μείνουμε ακροατές ή απλοί θεατές των εξελίξεων που δρομολογούνται για μας χωρίς εμάς.
Με το δυναμισμό του αγώνα μας, με τη συμμετοχή σας, με τα επιχειρήματά μας, με τη συμπαράσταση της κοινωνίας, και προπαντώς με τη σθεναρή και αδιαπραγμάτευτη θέση μας, θα πορευτούμε στο δίκαιο αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση.
Σας καλώ όλες και όλους να ενισχύσετε τον αγώνα αυτό και να κάνετε την Κοινωνία υποστηρικτή των δίκαιων αιτημάτων μας με την συμπεριφορά σας, για να είναι αλληλέγγυοι οι συμπολίτες, να μην διατηρούν επιφυλάξεις και να μην απομακρύνονται από την υπεράσπιση των αιτημάτων αυτών.

Καλή δύναμη σε όλους 
Ο αγώνας συνεχίζεται

Σας ευχαριστώ πολύ
 
 
Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο
της ομιλίας του Προέδρου πατώντας εδώ

 

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...