Ημερολόγιο

Απρίλιος.2024
12
Παρασκευή
20:12
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 59

Εβδομάδα 386

Μήνας 2968

Σύνολο 473728

Το περιοδικό μας...

Αποτελέσματα Εργασιών 24ου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου μας

Πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014 στην Αθήνα, το 24ο Ετήσιο τακτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, με κεντρικό σύνθημα: «ΩΡΑ υπ εύθυνων αποφάσεων, διασφαλίζουμε το παρόν με το βλέμμα στο μέλλον», που εκφράζει την δεδηλωμένη μας βούληση για τον αδιάπτωτο αγώνα που είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε προκειμένου να διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας και ειδικότερα του ασφαλιστικού μας φορέα που βρέθηκε αναιτιολόγητα και ξαφνικά στη μέγγενη της τρόικας.

DSC 0022 800 537Τα μείζονα θέματα που μεταξύ των άλλων εθίγησαν, ήταν: Η ιστορική απόφαση του ΣτΕ για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών που είχαμε υποστεί με το τρίτο μνημόνιο (Ν. 4093/2012), το ΤΕΑΠΑΣΑ, η αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, η τροποποίηση του π.δ. περί κρίσεων-προαγωγών, η αναβάθμιση της θέσης των διοικούντων σε πείσμα της απαξίωσης που υφίστανται μέσω των συνεχών περικοπών και της υπηρεσιακής αβεβαιότητας που προκαλεί η εργασιακή ανασφάλεια, καθώς και όλα όσα πρέπει να γίνουν για να αποκατασταθεί η θέση τους σε σχέση με το παρελθόν, η συνδικαλιστική λειτουργία και η σχεδιαζόμενη τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82 κλπ.

Τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου, παρουσιάστηκαν τα πορίσματα των αναλογιστικών μελετών από τους εκπροσώπους των εταιρειών που είχαν αναλάβει την εκπόνησή τους, ενώ σχετική εισήγηση έγινε και από τον εργατολόγο κ. Γιώργο Ρωμανιά.

Για το μείζον αυτό ζήτημα, ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου μας ήταν:

  • Άμεση κατάργηση του άρθρου 220 του Ν. 4281/14 που αφορά το ΤΕΑΠΑΣΑ.
  • Να δοθεί εξάμηνη προθεσμία για την οριστική λήψη απόφασης περί μετατροπής ή όχι των Κλάδων Πρόνοιας και Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ σε Επαγγελματικό Ταμείο (ΝΠΙΔ).
  • Έναρξη διαλόγου για τη δημιουργία αυτόνομου ασφαλιστικού φορέα Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων υπό την εγγύηση του Κράτους.

DSC 0053 800 537Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας στην ομιλία του πέραν των γενικότερων θεμάτων που έθιξε, τόνισε ιδιαίτερα ότι οι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν συναίσθηση των αγωνιών και των προβλημάτων όλου του προσωπικού και χωρίς να κάνουν διακρίσεις βρίσκονται κοντά του, τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Μάχιμοι και μη μάχιμοι, πατρίκιοι και πληβείοι δεν υπάρχουν στον οργανισμό μας όπως είπε, επισημαίνοντας ότι οι Αξιωματικοί, εργάζονται ακατάπαυστα χωρίς σταθερό ωράριο, χωρίς ρεπό και τις περισσότερες φορές χωρίς να απολαμβάνουν των δικαιωμάτων τους. Δεν θα πρέπει βέβαια να λησμονούμε όπως είπε, ότι οι Αξιωματικοί έχουν την ευθύνη να σχεδιάζουν και να κατευθύνουν τις υπηρεσιακές δράσεις, αλλά φέρουν και την ευθύνη και καλούνται να λογοδοτήσουν για τυχόν πράξεις ή παραλείψεις των υφισταμένων τους και απαιτούν επομένως τον στοιχειώδη τουλάχιστον σεβασμό εκ μέρους της Πολιτείας.

Επειδή, δε, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε καθημερινό πόλεμο με το έγκλημα σε όλες του τις εκφάνσεις και με αφορμή την άδικη κριτική που δέχθηκε για κάποια συμβάντα, τόνισε ότι είναι καλοδεχούμενη η κριτική, αρκεί να εδράζεται σε πραγματικά και όχι σε φανταστικά γεγονότα και σε κάθε περίπτωση να είναι αιτιολογημένη. Ζήτησε δε, τη στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων γιατί η αστυνομία δεν ανήκει στην εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά σε όλο τον Ελληνικό λαό.

Τέλος, ζήτησε τη στήριξη όλων των συναδέλφων για μια ισχυρή Ομοσπονδία, γιατί ο αγώνας μας βασίζεται στην συμμετοχή τους και δίνεται με βάση τις δικές τους ανάγκες και προσδοκίες.

DSC 0161 800 537Στο Συνέδριό μας, παρέστη και απεύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλειος ΚΙΚΙΛΙΑΣ, ο οποίος επανέλαβε τις διακηρυγμένες θέσεις του ότι σέβεται και τιμά τους Αξιωματικούς και αναγνωρίζει το έργο και την προσφορά τους σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο, που δεν επιτρέπει να τυγχάνουν των απολαβών που απορρέουν από την προσφορά και την επικινδυνότητα της εργασίας τους. Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του ΣτΕ, είπε ότι πρέπει να τηρούνται οι δικαστικές αποφάσεις, κάτι που δεν ήταν όμως δυνατόν να γίνει σε απόλυτο βαθμό από την κυβέρνηση στην παρούσα φάση, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα. Ο ίδιος, όπως από την πρώτη στιγμή δήλωσε, θα είναι κοντά στον αστυνομικό και στα προβλήματά του και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει χωρίς διακρίσεις. Επίσης, τόνισε ότι θα είναι το γραφείο του ανοικτό στους εκπροσώπους του αστυνομικού προσωπικού. Όσον αφορά τέλος το φλέγον θέμα του ΤΕΑΠΑΣΑ, αναγνώρισε από την πρώτη μέρα το δίκαιο των αιτημάτων μας και πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει μαζί μας την ενδεδειγμένη λύση και να συνδράμει στην υλοποίηση των αποφάσεών μας.

DSC 0197 800 537Εκ μέρους της Φυσικής Ηγεσίας στο χαιρετισμό του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ Δημήτριος, στάθηκε ιδιαίτερα στον πρωταρχικό ρόλο που πρέπει να παίξουν τα συνδικαλιστικά σωματεία στη δύσκολη αυτή περίοδο προκειμένου να στηρίξουν το αστυνομικό προσωπικό. Αναφερόμενος στους Αξιωματικούς, ανέφερε ότι πρόκειται για άξιους επαγγελματίες που κάνουν τη δουλειά τους κάτω από εξαντλητικά ωράρια, εξήρε την προσφορά τους και ότι οι όποιες ελλείψεις υπάρχουν στη λειτουργία των υπηρεσιών, δεν πρέπει να κάμπτουν την προσπάθειά τους αλλά αντίθετα να την ενδυναμώνουν. Ζήτησε από αυτούς επιείκεια και δικαιοσύνη για τους υφισταμένους τους καθώς δεν είναι μόνο δάσκαλοι αλλά και πατέρες και επισήμανε για μια ακόμα φορά τη συμβολή τους στις τελευταίες επιτυχίες της αστυνομίας, τονίζοντας ότι η προσπάθειά τους αναγνωρίζεται και από την πολιτική και από την φυσική Ηγεσία.

Παρέστησαν και χαιρέτισαν επίσης τις εργασίες του συνεδρίου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ, εκ μέρους της Ν.Δ. ο Βουλευτής κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ Ηλίας, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο Βουλευτής κ. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ Δημήτριος και ο υπεύθυνος του συνδικαλιστικού τομέα κ. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Αναστάσιος, της Δημοκρατικής Αριστεράς ο κ. ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Βασίλειος και του Κ.Κ.Ε. ο Βουλευτής κ. ΚΑΤΣΙΩΤΗΣ Χρήστος.

Παρέστησαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ Αθανάσιος, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ Σπυρίδων, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αντιστράτηγος κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ Κωνσταντίνος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Ηλίας, ο Διευθυντής του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού και επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ Υποστράτηγος κ. ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ Δημήτριος, ο Διευθυντής του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής Υποστράτηγος κ. Αθανάσιος ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων Υποστράτηγος κ. ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ Παναγιώτης, ο ΓΑΔΑ Υποστράτηγος κ. Κώστας ΜΙΧΑΙΡΙΝΑΣ, ο Διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Ιωάννης ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ο Διευθυντής Τροχαίας Αττικής Ταξίαρχος Δημήτριος ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, ο Διευθυντής Νοτιοανατολικής Αττικής Ταξίαρχος κ. Βλάσης ΒΑΛΑΤΣΟΣ, ο πρόεδρος του ΤΕΑΠΑΣΑ Ταξίαρχος κ. Παναγιώτης ΔΡΑΚΑΚΗΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών του Αρχηγείου Ταξίαρχος κ. ΚΩΤΣΑΚΗΣ Γεώργιος, ο Διευθυντής της ΔΕΕ Ταξίαρχος κ. ΠΛΟΥΜΗΣ, αντιπροσωπείες Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών, της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας, του ΤΕΜΕΣ, άλλοι ανώτεροι Αξιωματικοί και μέλη της Ομοσπονδίας.

Από τους συνδικαλιστικούς φορείς, παρευρέθησαν και χαιρέτησαν ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος, ο αντιπρόεδρος της Π.Ε.Α.Λ.Σ. Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. ΞΥΠΝΗΤΟΣ Φραγκίσκος, ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. κ. ΔΡΙΒΑΚΟΣ Γεώργιος, ο οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών κ ΤΣΑΚΑΛΟΣ Αναστάσιος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος, , ο πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της ΙΡΑ κ. ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ Ιωάννης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν ο εργατολόγος και βουλευτής κ. Αλέξης ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ και ο πρώην Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας και Αρχιμανδρίτης κ. ΚΙΟΥΛΟΣ Νεκτάριος. Τέλος, παρέστησαν ο πρόεδρος του ΣΕΦΕΑΑ κ. ΝΤΟΥΜΑΣ Βασίλειος και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος.

IMG 5912 1680 584Οι θέσεις και οι προτάσεις που συζητήθηκαν στο Συνέδριο, αποτυπώθηκαν στο τελικό Ψήφισμα, όπως αυτό εγκρίθηκε από τους συνέδρους, και αποτελούν το νέο πλαίσιο δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας.

Καλούμε όλες τις Ενώσεις σε ένα νέο προσκλητήριο αγώνα με βάση και τις αποφάσεις του Συνεδρίου, ώστε να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίες των συναδέλφων μας.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

 

2014 poaxia  no ypografes

 

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...