Ημερολόγιο

Ιούνιος.2023
11
Κυριακή
03:40
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 1

Εβδομάδα 263

Μήνας 486

Σύνολο 437748

Το περιοδικό μας...

Αποτελέσματα Εργασιών 21ου Τακτικού Συνεδρίου Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

 

Πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2011 στην Αθήνα, το 21ο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, με κεντρικό σύνθημα: «Δεν απεμπολούμε τα δικαιώματά μας. Συνεχίζουμε στο δρόμο του ανειρήνευτου αγώνα». Θελήσαμε έτσι στην κορυφαία εκδήλωση της Ομοσπονδίας μας -χωρίς να παραγνωρίζουμε την  ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η Χώρα μας- να καταδείξουμε ότι αταλάντευτη θέλησή μας ήταν και παραμένει η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και ο ακατάπαυστος αγώνας για την επίτευξη των στόχων μας.


DSC 0012

 

Παράλληλα, την δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα «Απαίτηση των καιρών, ένα νέο δόγμα εσωτερικής ασφαλείας» και  εισηγητές τους διακεκριμένους επιστήμονες,

α) κ. Θάνο ΝΤΟΚΟ, Διδάκτωρα Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Cambrigde,
β) κ. Μαίρη ΜΠΟΣΗ, Επίκουρη Καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας Πανεπιστημίου Πειραιά και
γ) κ. Δημήτρη ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ, Νομικό.

Την εν λόγω Ημερίδα, παρακολούθησαν πέραν των Συνέδρων, συνάδελφοι από τις υπηρεσίες της Αττικής και αντιπροσωπείες Αξιωματικών - σπουδαστών της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών και Ανθυπαστυνόμων σπουδαστών του Τ.Ε.Μ.Α.

 

DSC 0309


Στο Συνέδριό μας, παρέστησαν και χαιρέτησαν τις εργασίες του, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριος, εκ μέρους της Ν.Δ. ο υπεύθυνος του τομέα Προστασίας του Πολίτη Βουλευτής κ. ΝΑΚΟΣ Αθανάσιος, του Κ.Κ.Ε. ο κ. ΑΓΚΑΒΑΝΑΚΗΣ Δημήτριος, του ΛΑ.Ο.Σ. κ. ΠΛΕΥΡΗΣ Αθανάσιος, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο υπεύθυνος συνδικαλιστικού τομέα κ. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Τάσος, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ o κ. Χρήστος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ και του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ο κ. ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ. Τέλος εκ μέρους της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. παρέστη ο Γεν. Γραμματέας κ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ  Ηλίας.
Παρέστη επίσης, σύσσωμη η Φυσική μας Ηγεσία με επικεφαλής τον Αρχηγό Αντιστράτηγο κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο, συνδικαλιστικά στελέχη της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. και των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων της Χώρας, καθώς και πολλοί συνάδελφοι – μέλη μας.

 

DSC 0070


Χαιρετισμό απηύθηναν και ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος, ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. κ. ΔΡΙΒΑΚΟΣ Γεώργιος, ο εκπρόσωπος της Π.Ε.Α.Λ.Σ. κ. ΜΠΑΣΤΑΣ, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. κ. ΧΑΡΕΛΑΣ Παναγιώτης, ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. κ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ, ο γραμματέας του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. κ. ΦΑΝΑΡΙΩΤΗΣ Ιωάννης, ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Γρηγόρης, ο πρόεδρος του Π.Σ.Σ.Π.Α.Π. κ. ΛΙΟΝΤΟΣ Άγγελος και ο Αρχιμανδρίτης κ. ΚΙΟΥΛΟΣ Νεκτάριος.
Μηνύματα απέστειλαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. ΟΘΩΝΑΣ και η Βουλευτής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Όλγα ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ.
Από την πλευρά του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας, επισημάνθηκε ο κίνδυνος κομματικοποίησης του συνδικαλισμού με την εφαρμογή του νέου συνδικαλιστικού νόμου, εκφράζοντας την ευχή ότι οι συνάδελφοι θα επιδείξουν την δέουσα ωριμότητα διδασκόμενοι από τα λάθη και τις επιζήμιες τακτικές άλλων φορέων και δεν θα επιτρέψουν να μετατραπεί ο συνδικαλιστικός μας αγώνας σε πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων.
Παράλληλα, έθεσε προ των ευθυνών τους τους Κυβερνώντες για τις δυσλειτουργίες και τις αστοχίες που παρατηρούνται στον Οργανισμό της ΕΛ.ΑΣ. εξαιτίας των περικοπών, τονίζοντας την ανησυχία και τον προβληματισμό του, για το γεγονός ότι δεν υπήρξε ουδεμία αναφορά του Πρωθυπουργού κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ επεσήμανε ότι για να είναι αποτελεσματικό το έργο της Αστυνομίας, απαιτούνται παράλληλες δράσεις και κοινωνικές παρεμβάσεις από άλλους φορείς που μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει. Τόνισε ότι το 2012, θα είναι μια ακόμη πιο δύσκολη χρονιά από τη φετινή, με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερέστερη η θέση των αστυνομικών και της Αστυνομίας.
Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντ/γος κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ  Νικόλαος στην ομιλία του, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το αστυνομικό προσωπικό προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες κάτω από αντίξοες συνθήκες και τόνισε ότι η συμβολή του συνδικαλιστικού μας κινήματος είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς προσεγγίζει τα αιτήματα με αυτοσυγκράτηση.
Τέλος, από τον πρόεδρο του ΤΕΑΠΑΣΑ κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο έγινε αναλυτική ενημέρωση των συνέδρων για την κατάσταση των ταμείων, τόσο του Κλάδου Πρόνοιας (εφάπαξ) όσο και Επικουρικής Ασφάλισης των ασφαλισμένων στα Ταμεία της πρώην Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Το 21ο Συνέδριό μας, πραγματοποιήθηκε στην πιο κρίσιμη καμπή της μεταπολιτευτικής περιόδου της Χώρας μας. Οι απόψεις που αντηλλάγησαν, οι θέσεις και οι τοποθετήσεις των Συνέδρων, καθώς και οι προτάσεις που κωδικοποιήθηκαν στο Ψήφισμα και οι οποίες έγιναν με γνώμονα το συμφέρον των μελών μας, αποτέλεσαν και αποτελούν για την Ομοσπονδία μας το πλαίσιο περαιτέρω συνδικαλιστικής - ενωτικής δράσης.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Είναι αυτονόητο ότι δεν θα δεχθούμε καμία άλλη μείωση των αποδοχών μας, με όποιο πρόσχημα κι αν ήθελε επιχειρηθεί τούτο. Οι προτάσεις μας, όπως καταγράφονται στο Ψήφισμα και υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του διαλόγου για το νέο μισθολόγιο είναι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες και απαντούν στο υπερώριμο αίτημά μας για ένα δίκαιο και βιώσιμο μισθολόγιο.
Επίσης, προέχει η άμεση αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και η ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού ώστε να ανταποκρίνονται στη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας με στόχο την εμπέδωση του αγαθού της ασφάλειας παντού και χωρίς διακρίσεις.
Παράλληλα, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αναπτέρωση του ηθικού όλων των αστυνομικών ανεξαρτήτως βαθμού, να διασφαλιστούν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και να υπάρξουν όροι αξιοκρατίας και επιβράβευσης των ικανών και παραγωγικών με ένα αξιοκρατικό και αντικειμενικό σύστημα κρίσεων και προαγωγών.
Τα συνταξιοδοτικά- ασφαλιστικά θέματα και η επιβίωση των ασφαλιστικών ταμείων (ΤΕΑΠΑΣΑ, ΜΤΣ),  βρίσκονται σε καθημερινή βάση στο πεδίο της συνδικαλιστικής μας δράσης, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητά τους και τη συνέχιση καταβολής των παροχών, χωρίς περικοπές.
Τέλος, έχοντας κατά νου ότι δεν απεμπολούμε κανένα δικαίωμα και καμία κατάκτησή μας, εργαζόμαστε για την απόκτηση όσων μας έχουν ληστρικά αφαιρεθεί τα δυο τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα - υπηρεσιακά, οικονομικά, εργασιακά, θεσμικά, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά.

 

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
ΑΠΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ
ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗ

 

ds  poaxia no sfragides

 

 

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...