Ημερολόγιο

Απρίλιος.2024
12
Παρασκευή
21:56
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 65

Εβδομάδα 392

Μήνας 2974

Σύνολο 473734

Το περιοδικό μας...

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το 18ο Συνέδριο

 

Πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2009 στην Αθήνα, το 18ο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο Αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας μας, με κεντρικό σύνθημα : «ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!» - ΘΩΡΑΚΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ., ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

dsc01935 400Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου και μέσα από ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο αναπτύχθηκαν και κατατέθηκαν προτάσεις για όλα τα εκκρεμή θεσμικά, οικονομικά και ασφαλιστικά μας αιτήματα, καθώς και για τη θωράκιση του επαγγέλματός μας από τους παντοειδείς κινδύνους που το περιστοιχίζουν, την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., τον επαναπροσδιορισμό της δράσης τους και την αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας, όσο και των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. προς τους συμπολίτες μας.
Παράλληλα, την πρώτη ημέρα του συνεδρίου και κατά την εκδήλωση που είχε προγραμματισθεί, με αφορμή τα 20 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου Συνδικαλιστικού Σωματείου Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, τιμήθηκαν – εν ενεργεία και εν αποστρατεία – Αξιωματικοί, από τους πρωτεργάτες εκείνης της προσπάθειας, ενώ την δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε και Ημερίδα με θέμα : «Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ», με κύριο ομιλητή τον Δικηγόρο – Διδάκτορα Εγκληματολογίας – Καθηγητή Αστυνομικής Ακαδημίας κ. Άγγελο ΤΣΙΓΚΡΗ.
Στο συνέδριό μας, παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γρηγόριος ΤΑΣΟΥΛΑΣ, ο τέως Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, Βουλευτές – εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου( ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Δημήτρης ΚΑΡΥΔΗΣ, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. κ. Αντώνης ΣΚΥΛΑΚΟΣ, ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Άδωνις ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ και ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Νίκος ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ) καθώς επίσης και ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, σύσσωμη η Φυσική μας ηγεσία, εκατόν είκοσι (120) συνδικαλιστικά στελέχη της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. από τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις όλης της Χώρας, Πρόεδροι των Ομοσπονδιών και Πρωτοβαθμίων Ενώσεων των ενστόλων και πολλοί συνάδελφοι μέλη μας.
Στην ομιλία του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, τόνισε αρχικά ότι σέβεται και τιμά τους Έλληνες Αστυνομικούς και τη δουλειά τους, αναγνωρίζοντας ότι ασκούν ένα εξαιρετικά δύσκολο επάγγελμα και αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στην αστυνομία, αφενός για να εκλείψουν τα φαινόμενα αστυνομικής βίας και οποιασδήποτε μορφής βίας και αφετέρου, για να αποκτήσουμε μια αστυνομία σύγχρονη με νέες τεχνολογίες, με ένα καινούργιο KNOW – HOW, με σωστή οργανωτική διάταξη, ικανή να αντιμετωπίσει το σύγχρονο, το οργανωμένο και το οικονομικό έγκλημα.dsc01954 400
Όσον αφορά τα οικονομικά μας, αναγνώρισε την υποβάθμιση που έχουμε υποστεί και τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει μια εκτενής συζήτηση με βάση και την συνολικότερη οικονομική συγκυρία, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα νέο μισθολόγιο για τους εργαζομένους στα Σώματα Ασφαλείας.
Επίσης έκανε λόγο για την προκήρυξη σε πιλοτική πρώτα φάση, θέσεων Διοικητών Ασφαλείας και Διοικητών των Αστυνομικών Τμημάτων με κάποιες ειδικές συμφωνίες.
Όσον αφορά τέλος το ασφαλιστικό μας, αν και κλήθηκε από την πλευρά μας να μας διευκρινίσει τις θέσεις της Κυβέρνησης για τα Σώματα Ασφαλείας, δήλωσε αφενός αναρμόδιος, ότι δεν έχει πλήρη γνώση της κατάστασης αλλά σύντομα θα είναι σε θέση να μας ενημερώσει πλήρως για το θέμα αυτό.
Για το φλέγον ζήτημα του ασφαλιστικού, είχαν κληθεί και ενημέρωσαν τους συνέδρους, ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξης ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ καθώς και ο Διευθυντής των Ασφαλιστικών μας Ταμείων (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.), Ταξίαρχος κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ Κωνσταντίνος.
Με τις τοποθετήσεις τους και τις θέσεις που ανέπτυξαν, θεωρούμε ότι με τα όσα έχουν ισχύσει και ακουστεί, δεν μπορούν να θιγούν θεμελιωμένα και ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, δεν θα ισχύσουν διατάξεις αναδρομικά και ότι θα υπάρξει μια περίοδο προσαρμογής και σταδιακής εφαρμογής όπως είθισται και από τους προηγούμενους νόμους των νέων ασφαλιστικών διατάξεων.
Όπως φαίνεται η Κυβέρνηση, προτίθεται να αλλάξει το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, για πέμπτη φορά στο διάστημα των τελευταίων 20 ετών, πάντα με δυσμενέστερους για τους ασφαλισμένους όρους, οι οποίοι είναι οι μόνοι που δεν φέρουν ευθύνη για τον εκτροχιασμό των ελλειμμάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων. Πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας ήταν και παραμένει ότι ουδεμία αλλαγή πρέπει να υπάρξει στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό μας σύστημα, καθώς οι Έλληνες Αστυνομικοί είναι οι πλέον σκληρά εργαζόμενοι του Δημοσίου Τομέα, αφού εκτός των ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών εργασίας, είναι οι μόνοι που εργάζονται χωρίς πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία, χωρίς να γνωρίζουν Χριστούγεννα, Πάσχα, Αργίες κ.λ.π.
Εν αναμονή λοιπόν των προτάσεων που θα τεθούν και των θέσεων που θα υιοθετηθούν, συστήνουμε στους συναδέλφους μας, υπευθυνότητα, ψυχραιμία και υπομονή, ώστε ώριμα να οριοθετήσουμε τη θέση και τη στάση που θα τηρήσουμε σε περίπτωση που θα υπάρξει δυσμενής εξέλιξη.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα για την διασφάλιση των κεκτημένων αλλά και για τη συνεχή και υπεύθυνη ενημέρωσή σας για το ασφαλιστικό ζήτημα.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,


Τίποτα πια δεν είναι το ίδιο με χθες.
Τίποτα και για κανέναν δεν πρέπει να προεξοφλείται πια
και κανείς δεν μπορεί να εθελοτυφλεί.

 

 


Σε αυτό το περιβάλλον είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε, γι’ αυτό απαιτείται από όλους διαρκής επαγρύπνηση και ετοιμότητα για τους δύσκολους και επίπονους αγώνες που όπως φαίνεται θα κληθούμε να δώσουμε.
Όχι μόνο για να απαιτήσουμε λύση στα προβλήματά μας, αλλά πολύ περισσότερο για να διασφαλίσουμε ότι με κόπους και θυσίες πετύχαμε μέχρι σήμερα.

ds _poaxia_20092010_400

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...