Ημερολόγιο

Απρίλιος.2024
18
Πέμπτη
13:20
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 90

Εβδομάδα 1002

Μήνας 4201

Σύνολο 474961

Το περιοδικό μας...

Χαιρετισμός Προέδρου ΠΟΑΞΙΑ στο 18ο Συνέδριο Π.Ο.Α.Σ.Α.

poaasa1SmallΑγαπητοί Συνάδελφοι,

Κύριε Πρόεδρε της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Απόστρατων Αστυνομικών,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας να παραβρεθώ και να χαιρετήσω τις εργασίες του συνεδρίου σας, κάτι που καταδεικνύει τους ισχυρούς δεσμούς που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας, αφενός, δρώντας από κοινού για την επίλυση κοινών θεμάτων, αλλά και την προσωπική αίσθηση αλληλοεκτίμησης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, που υπάρχει, με δεδομένο ότι σχεδόν με όλους σας έχουμε μια κοινή πορεία είτε υπηρεσιακή είτε συνδικαλιστική.

Η παρουσία μου εδώ δεν αποτελεί μια τυπική υποχρέωση απέναντί σας, στο πλαίσιο της ιδιότητάς μου, αλλά είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι δεν πρέπει να αποκόπτονται οι κοινοί δεσμοί με τους απόστρατους. Θεωρώ εξαιρετική τιμή να απευθύνομαι σε ανθρώπους που λάμπρυναν και τίμησαν με την πολυετή υπηρεσία τους τις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας και οι οποίοι σήμερα αποτελούν τους ακάματους αγωνιστές, συμπαραστάτες και συνδιαμορφωτές ενός κοινού  αγωνιστικού μετώπου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.

Εμείς ως Ομοσπονδία των εν ενεργεία Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και εγώ προσωπικά ως Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ, έχουμε αποδείξει διαχρονικά την άριστη συνεργασία μας αλλά και την οφειλόμενη τιμή που αποδίδουμε, αναγνωρίζοντας το έργο που επιτελείτε, διότι σας αντιμετωπίζουμε όχι συναδέλφους που χρειάζεστε τη συμπαράστασή μας και τη στήριξή μας στον αγώνα που δίνετε για να μην καταστούν οι συνταξιούχοι, οι σημερινοί αλλά και οι αυριανοί που θα ‘μαστε εμείς, παρίες και πένητες που αν δεν υπάρχει οργανωμένη αντίδραση από όλους μας, οδηγούμαστε εκεί.           

poaasa2 SmallΔυστυχώς μέχρι σήμερα, η τωρινή κυβέρνηση, η οποία δεν μπορεί να επικαλείται ότι είναι νέα μετά από δυόμιση χρόνια παραμονής στην εξουσία, δεν έχει προβεί σε καμία υλοποίηση από τις προγραμματικές της δηλώσεις, αλλά ακολουθεί τον εύκολο δρόμο των περικοπών με θύματα τους ίδιους συνταξιούχους πάντα. Όχι μόνο δεν προέβη στην αποκατάσταση των μισθολογίων μας για τους εν ενεργεία στα επίπεδα του 2012 σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά ήρθε να κόψει και τον ομφάλιο λώρο μεταξύ των εν ενεργεία και των συνταξιούχων με τον νόμο Κατρούγκαλου, προκειμένου να εξοικονομήσει μερικές χιλιάδες ευρώ το δημόσιο, σε βάρος των συνταξιούχων και δη των αποστράτων μας. Τις ανθρώπινες αξίες όμως, της συναδελφικότητας, της αλληλεγγύης, της φιλίας και των διαπροσωπικών σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ μας, μεταξύ δηλαδή ανθρώπων που ξεκινούν την επαγγελματική τους καριέρα, σχεδόν αμούστακα παιδιά από τις αστυνομικές σχολές και συνεχίζουν μαζί επί δεκαετίες, φορώντας και τιμώντας το εθνόσημο της πατρίδας μας, κανένας νόμος και κανένας Κατρούγκαλος δεν μπορεί να τις καταργήσει.

Όσον αφορά την απόφαση του ΣτΕ είδαμε ότι προσπάθησε να την παρακάμψει με το νέο ειδικό μισθολόγιο που δεν αποτελεί ένα κακέκτυπο του μισθολογίου που ισχύει για το δημόσιο τομέα ενώ επιφυλάσσει από 1/1/2019 και για τους συνταξιούχους την περικοπή της προσωπικής διαφοράς που θα προκύψει από τον επανυπολογισμό των συντάξεών σας με αυτόν τον νόμο. 

Εμείς κι εσείς δώσαμε τη μάχη και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος που είχαμε, θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και το λόγο θα έχει ξανά όχι μόνο η ελληνική δικαιοσύνη αλλά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια όπου θα προσφύγουμε.

Την ενέργεια αυτή δεν αξιοποιήσαμε μέχρι σήμερα διότι δεν θέλαμε να προκαλέσουμε διεθνή καταδίκη της χώρας μας. Όμως πλέον, ο κόμπος έφτασε στο χτένι και οι κυβερνώντες δείχνουν ότι δεν μας σέβονται ως ανθρώπους, ως πολίτες ως επαγγελματίες, δεν σέβονται την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός μας με τους εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.

Κλείνοντας το χαιρετισμό μου, δηλώνω ότι είναι δεδομένη η συμπόρευσή μας, εύχομαι στο ΔΣ καλή δύναμη, καλή αγωνιστική πορεία και καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας.

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...