Ημερολόγιο

Ιούλιος.2021
28
Τετάρτη
04:25
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 3

Εβδομάδα 109

Μήνας 1879

Σύνολο 374650

Το περιοδικό μας...

Συνάντηση Ομοσπονδιών των Σ.Α. με εκπροσώπους Πολ. Κομμάτων

 

Διαδοχικές συναντήσεις είχαν σήμερα οι Ομοσπονδίες μας με τον πρόεδρο του Συνασπισμού της Αριστεράς κ. Αλέξη Τσίπρα και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Σπύρο Χαλβατζή, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις ενόψει της συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος της Κυβέρνησης, και να ζητήσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα μας.

dsc 0141_400Εκ μέρους των Ομοσπονδιών τονίστηκε ότι τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την Κυβέρνηση θα οδηγήσουν το ένστολο προσωπικό στην εξαθλίωση και τα Σώματα Ασφαλείας στην πλήρη διάλυση.
Όταν η ίδια η Κυβέρνηση ανακοινώνει ότι για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι πιστώσεις του προϋπολογισμού εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν μείωση κατά 315,36 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 16,4%, τα επόμενα χρόνια, από τα οποία τα 270 αφορούν τη μισθοδοσία του προσωπικού, τότε δεν απομένει τίποτε άλλο από το να διεκδικήσουμε δυναμικά την εξαίρεση των Σωμάτων Ασφαλείας από την καταστροφική επιλογή όλων των περικοπών, που συν τις άλλοις καθηλώνουν όλα τα Σώματα σε ένα περιβάλλον μόνιμης λειψανδρίας με χιλιάδες πλέον κενές οργανικές θέσεις, χωρίς καμία ελπίδα νέων προσλήψεων, λόγω της υπαγωγής στον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις.
Πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό ότι το θέμα της εσωτερικής ασφάλειας χρειάζεται άμεσα διακομματική συνεννόηση και στήριξη. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε δυναμικά και με κάθε νόμιμο μέσο τα δίκαια αιτήματά μας, δεδομένου ότι η ελληνική κοινωνία συμμερίζεται τις αγωνίες μας και στέκεται σταθερά στο πλευρό μας.
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα αγωνίζεται πέρα από συντεχνιακές λογικές, για να υπάρχουν συνθήκες ασφαλείας σε όλη την επικράτεια για όλους τους συμπολίτες μας, μη δεχόμενο να μετατραπεί ο ένστολος σε μακρύ χέρι της εξουσίας. Η χώρα μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραδοθεί στην ανομία, στην αυτοδικία και στις συμμορίες του εγκλήματος.dsc 0061_63_400
Ελπίζουμε οι κυβερνώντες και η τρόικα να αντιληφθούν έγκαιρα ότι πέραν από αγανακτισμένους πολίτες, δεν πρέπει και δεν θα τους επιτρέψουμε να μας μετατρέψουν και σε εξαγριωμένους αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς, αφού την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του μνημονίου καλούνται για μια ακόμη φορά να την πληρώσουν οι ειλικρινείς φορολογούμενοι.
Τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο κ. Χαλβατζής, συμμερίστηκαν τις εύλογες ανησυχίες μας, καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση για την αδιέξοδη πολιτική που εφαρμόζει, και επανέλαβαν ότι στηρίζουν διαχρονικά τον αγώνα μας για τη βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου και την εμπέδωση ανθρώπινων συνθηκών εργασίας στις υπηρεσίες των τριών Σωμάτων. Τα Σώματα Ασφαλείας τόνισαν ότι δεν πρέπει να βρεθούν αντιμέτωπα με το λαό που αγωνίζεται στο πεζοδρόμιο για μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική.
Συναντήσεις θα ακολουθήσουν και με τα άλλα πολιτικά κόμματα, ενώ λεπτομέρειες για τις κινητοποιήσεις θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

proomosponswmatasfal 400

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...