Ημερολόγιο

Σεπτέμβριος.2020
23
Τετάρτη
02:26
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 5

Εβδομάδα 105

Μήνας 357

Σύνολο 335624

Το περιοδικό μας...

Ανακοίνωση Π.Ο.ΑΞΙ.Α. - Π.Ο.ΑΣ.Υ. για τα χθεσινά γεγονότα στην Πλ. Συντάγματος και τον τραυματισμό δημοσιογράφων

 

ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ

Πριν στεγνώσει το μελάνι από τη χθεσινή (5/4/2012) ανακοίνωσή μας για τη βία, δυστυχώς τα γεγονότα ήρθαν να καταδείξουν αλήθειες που πονάνε…


Εκφράζουμε τη λύπη μας για τους τραυματισμούς δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερς κατά τη διάρκεια μέτρων τάξης στην Πλατεία Συντάγματος και απαιτούμε από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να διερευνήσουν τις συνθήκες των τραυματισμών και να αποδώσουν τάχιστα ευθύνες εάν και όπου αυτές εντοπίζονται, ώστε επιτέλους να λάβουν σάρκα και οστά οι εξαγγελίες της Ηγεσίας για την απομόνωση των ακραίων συμπεριφορών βίας εναντίον των λειτουργών του Τύπου.
Καλούμε την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να ασχοληθούν προσωπικά με τα επαναλαμβανόμενα καταδικαστέα από όλους κρούσματα βίας, λαμβάνοντας υπόψη τους τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε στην ειδική ημερίδα που διοργανώσαμε με δική μας πρωτοβουλία στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, τον Οκτώβριο του 2011 με θέμα «Αστυνομία και Ανθρώπινα Δικαιώματα», όπου κυριάρχησε και το θέμα της διασφάλισης των λειτουργών της ενημέρωσης ώστε απερίσπαστα να επιτελούν το έργο τους.
Το δυστύχημα είναι ότι ένας εκ των ομιλητών ήταν και ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος κ. Μάριος Λώλος, που υπέστη χθες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σήμερα σε κλινική της Αθήνας. Δεν είναι δυνατόν το συνδικαλιστικό μας κίνημα να αγωνίζεται για μια σύγχρονη, δημοκρατική και αποτελεσματική αστυνομία που θα σέβεται τον πολίτη και θα διασφαλίζει τα δικαιώματά του και την ίδια ώρα να σημειώνονται τέτοια συμβάντα, που τορπιλίζουν πέραν όλων των άλλων και τον δικό μας συνδικαλιστικό αγώνα.
Ευχόμαστε σε όλους ταχεία ανάρρωση με τη βεβαιότητα ότι συμμερίζονται τον αγώνα μας και θα συνεχίσουν να στηρίζουν και τις δικές μας προσπάθειες.


ds poaxia_poasy_no_sfrag

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...