Ημερολόγιο

Ιούνιος.2023
11
Κυριακή
04:28
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 1

Εβδομάδα 263

Μήνας 486

Σύνολο 437748

Το περιοδικό μας...

Εφάπαξ αποζημίωση 600 ευρώ για την υπερεργασία

Poaxia Poasy1Μετά την εξαγγελία του κ. Πρωθυπουργού ότι, με την προσεχή μισθοδοσία του Δεκεμβρίου, θα χορηγηθεί, ως οικονομική ενίσχυση, εφάπαξ ποσό 600 ευρώ στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, δεδομένης της 24ωρης αυξημένης αστυνόμευσης των τελευταίων ετών, οι Ομοσπονδίες μας εκφράζουν την ικανοποίησή τους γιατί με την απόφαση αυτή, απαντάται κατ’ αρχάς, ένα από τα βασικά αιτήματα των ενστόλων, που αγωνιωδώς έβλεπαν έως σήμερα να εξαιρούνται από κάθε άλλη προηγούμενη κυβερνητική παροχή, προς άλλες κοινωνικές τάξεις.

Η αποζημίωση της υπερεργασίας που προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει το αστυνομικό προσωπικό για την αντιμετώπιση πολλών και διαφορετικών κρίσεων (μεταναστευτικό, πανδημία κλπ), ήταν καθολική απαίτηση όλων των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως είχαμε εξάλλου επισημάνει και στο Ψήφισμα της πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας με αποδέκτη τον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργό, πριν από τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Είναι σαφές ότι με την τελευταία εξαγγελία οι προσδοκίες για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας γίνονται ακόμα πιο έντονες, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ένστολοι πολίτες είναι ενωμένοι όσον αφορά την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Η θεσμοθέτηση της αναγνώρισης της επικινδυνότητας της εργασίας αποτελεί υποχρέωση τόσο ως προς τους ενστόλους όσο και προς την κοινωνία.

Είναι η πρώτη φορά, από ιδρύσεως της Ελληνικής Αστυνομίας, που ο Έλληνας αστυνομικός αμείβεται για την υπερεργασία του. Προσβλέπουμε δε, στο να είναι και πάλι η πρώτη φορά που με πρωτοβουλία του κ. Πρωθυπουργού θα αναγνωριστεί το επικίνδυνο της εργασίας.

500 13 11

2021 03 poaxia poasy

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...