Ημερολόγιο

Ιούνιος.2024
17
Δευτέρα
09:38
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 44

Εβδομάδα 44

Μήνας 7736

Σύνολο 490798

Το περιοδικό μας...

Απότιση φόρου τιμής στους Ήρωες Πεσόντες Αστυνομικούς - Επιμνημόσυνη δέηση

Poaxia Poasy1DSC02371 800x533Την μνήμη των ενδόξων Πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, τίμησε σήμερα, το Α’ Ψυχοσάββατο, το συνδικαλιστικό μας κίνημα, σε όλη τη Χώρα, υπενθυμίζοντας στην ελληνική πολιτεία τον αναντικατάστατο ρόλο όλων εκείνων που υπηρετούν το καθήκον, φυλάττοντες Θερμοπύλες είτε εν καιρώ ειρήνης είτε σε πολεμικές και ταραγμένες περιόδους της πατρίδας μας, αλλά και το διαρκές της χρέος, να διασφαλίζει στους καθημερινούς πολεμιστές και στους αφανείς ήρωες της πρώτης γραμμής, τα απαραίτητα εφόδια ώστε να ανταποκρίνονται επάξια στην υψηλή τους αποστολή.

Στην Αθήνα, η καθιερωμένη τελετή έλαβε χώρα στο Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Προϊσταμένου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αρχιμανδρίτη Αλέξιου ΚΟΥΡΤΕΣΗ, παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Ανωτάτων Αξιωματικών και Προϊσταμένων Διευθύνσεων Αστυνομίας της ΓΑΔΑ και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπροσώπων της Κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικών οργανώσεων, συγγενών και φίλων των αδικοχαμένων συναδέλφων μας.

DSC02352 800x533DSC02362 800x533DSC02361 800x533

Ειδικότερα,  μετά την επιμνημόσυνη δέηση και τις ομιλίες των επισήμων, ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών, στο προαύλιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από:

DSC02349 800x533IMG 9135 800x515DSC02364 800x533

DSC02405 800x533Τον εκπρόσωπο του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Κυριάκου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,  τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ, τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, τον  Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Παύλο ΜΑΡΙΝΑΚΗ, τον Εκπρόσωπο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ, Επικεφαλής του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας,  Υποναύαρχο ε.α. ΛΣ κ. Θρασύβουλο  ΣΤΑΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟ, τον εκπρόσωπο του Προέδρου του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ  κ. Νίκου ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, βουλευτή κ. Γεώργιο ΚΑΜΙΝΗ, την Επικεφαλής Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας κα. Ιωάννα ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ, τον Περιφερειάρχη Αττική κ. Γεώργιο ΠΑΤΟΥΛΗ, τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κωνσταντίνου ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,  Αντιδήμαρχο κ. Σάκη ΚΟΛΛΑΤΟ,  τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, την Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κα Ειρήνη ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ, τον Πρόεδρο της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Ευάγγελο ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικού Προσωπικού Υ.Δ.Τ. κ. Γεώργιο ΚΟΛΟΒΟ, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος κ. Κωνσταντίνο ΤΣΙΓΚΑ, τον Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος κ. Νικόλαο ΛΑΥΡΑΝΟ,  τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος κ. Παναγιώτη ΤΣΙΑΝΟ, τον Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών κ. Βασίλειο ΛΑΜΠΡΟΥ, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κ. Ανδρέα ΒΕΛΛΙΟ και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γρηγόριο ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ.

IMG 9265 1280x335

Εκ μέρους των διοργανωτών της εκδήλωσης, Προέδρων της ΠΟΑΣΥ και της ΠΟΑΞΙΑ κ.κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ Γρηγορίου και ΒΕΛΛΙΟΥ Ανδρέα, κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους ενώπιον των επισήμων προσκεκλημένων, τέθηκαν για άλλη μια φορά τα διαχρονικά αιτήματα των Ομοσπονδιών για την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την επαγγελματική καταξίωση των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και την έμπρακτη αναγνώριση του παρεχόμενου έργου τους. Αποτίοντας φόρο τιμής στους άνδρες και τις γυναίκες του σώματος, που έπεσαν ηρωϊκά στο καθήκον, υπηρετώντας τις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας σε διάφορες φάσεις της ελληνικής ιστορίας, δεσμεύτηκαν να αναδείξουν ακόμα περισσότερο τη θυσία τους, αλλά και να αγωνιστούν έτι περισσότερο για να περιοριστεί η συνεχιζόμενη αιματοχυσία της αστυνομικής οικογένειας.

DSC02501 800x533DSC02503 800x533DSC02504a 800x446

Η συγκυρία, άλλωστε, της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και οι υψηλές απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας ολόκληρης για αποτελεσματική αστυνομία σε όλα τα μέτωπα, όπως επισημάνθηκε εκ μέρους του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αναδεικνύουν τη μεγάλη ευθύνη τόσο εκείνων που υπηρετούν το καθήκον  όσο και εκείνων που λαμβάνουν τις αποφάσεις και καθοδηγούν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας έτσι ώστε να κατοχυρώνεται η ασφάλεια ως προϋπόθεση ανάπτυξης και ευημερίας.

                 20                DSC02509 800x533

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα τιμά τη μνήμη όλων εκείνων που κατέλαβαν επάξια μια θέση στο Πάνθεον των Ηρώων της Ελληνικής Αστυνομίας, δηλώνοντας, τέλος, πίστη και αφοσίωση στον δικό του αγώνα για να μην αμαυρωθεί ποτέ η ιστορία τους, αλλά και για να ανταποκριθεί στις σημερινές προσδοκίες των συναδελφισσών και των συναδέλφων μας που συνεχίζουν, τιμώντας τον όρκο τους, να υπερασπίζονται αψηφώντας τους κινδύνους, τα υπέρτατα αγαθά της τιμής, της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας.

IMG 9285 800x600

2021 03 poaxia poasy

 

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...