Ημερολόγιο

Μάιος.2021
16
Κυριακή
19:08
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 35

Εβδομάδα 410

Μήνας 1204

Σύνολο 366350

Το περιοδικό μας...

(Π.Ο.ΑΞΙ.Α.-Π.Ο.ΑΣ.Υ.):Καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται

 

Προς τι ο γογγυσμός;
Πολιτικό το πρόβλημα της ΕΛ.ΑΣ.
(Όλο την αλλάζουνε – κι όλο στα ίδια μένει) 
Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις πράξεις ωμής βίας απ’ όπου κι αν προέρχονται και όπως σημειώθηκαν για άλλη μια φορά στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και ευχόμαστε να βγει νικητής στη μάχη που δίνει για να κρατηθεί στη ζωή ο νεαρός που τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι κάτω από αδιευκρίνιστες και άγνωστες μέχρι στιγμής σε μας συνθήκες.
Όμως, την ίδια ώρα, οφείλουμε να επισημάνουμε για μια ακόμα φορά, ότι τα χθεσινά έκτροπα και οι βιαιότητες είναι γνωστού πατρός και διευθύνσεως. Η βία, η εγκληματικότητα καθώς και η αστυνομική αυθαιρεσία έχουν «ονοματεπώνυμο» και όσο δεν το αναζητούμε θα γινόμαστε μάρτυρες ανάλογων τραγικών συμβάντων, άλλοτε με θύματα αστυνομικούς και άλλοτε πολίτες.
Σε ό,τι αφορά την Αστυνομία, ζητούμε με απόλυτη σαφήνεια να αποδοθούν ευθύνες  όπου προκύπτουν σε υπηρεσιακό επίπεδο και να ανακοινωθεί το πόρισμα της ΕΔΕ το ταχύτερο δυνατόν για να μην δημιουργούνται υπόνοιες περί συγκάλυψης.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να παραδεχθεί επιτέλους ότι το πρόβλημα –πέρα από τις προσωπικές ευθύνες- είναι καθαρά πολιτικό και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσει άμεσα. Η Ελληνική Αστυνομία γεννά διαρκώς κρίσεις διότι αφίεται να λειτουργεί με ξεπερασμένα μοντέλα αστυνόμευσης και ασφάλειας. Η πρότασή μας για τη συνολική μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο παραμένει αναξιοποίητη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τόσο περισσότερο θα αποδεικνύει την αναγκαιότητά της. 
Η Πολιτική Ηγεσία  οφείλει να δώσει το έναυσμα για την συγκρότηση μιας νέας, σύγχρονης, επαγγελματικής Ελληνικής Αστυνομίας, που θα αποδεικνύει καθημερινά ότι σέβεται τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, όπως έντονα απαιτούν οι Ομοσπονδίες μας. Οφείλει να μην αφήσει τους συναδέλφους μας εκτεθειμένους στον κίνδυνο, που επιτρέπει ακόμα και την μετατροπή τους σε θύτες και θύματα μιας αντιεπαγγελματικής και υπέρμετρα σκληρής συμπεριφοράς. 
Προστατέψτε τον αστυνομικό από όλους εκείνους που τον θέλουν όχι φίλο και προστάτη του πολίτη, αλλά άβουλο όργανο στυγνής καταστολής.
ds poaxia_poasy_no_sfrag

 

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...