Ημερολόγιο

Ιούνιος.2023
11
Κυριακή
03:33
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 1

Εβδομάδα 263

Μήνας 486

Σύνολο 437748

Το περιοδικό μας...

Ανακοίνωση των Ομοσπονδιών για την καταστροφή του μνημείου του Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ

‘’ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ’’ (Ομήρου Οδύσσεια, ραψ.Ξ)

Για μια ακόμη φορά η φασιστική νοοτροπία κάποιων ‘’γνωστών -αγνώστων’’ εκδηλώθηκε στην πιο ανίερη μορφή της. Τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 19 Ιουνίου λίγες ώρες μετά την τελετή του μνημοσύνου εις μνήμη του Νεκτάριου Σάββα και την εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων μετονομασία της οδού Λάμπρου Πορφύρα σε οδό Νεκτάριου Σάββα, το μνημείο που υπάρχει στο σημείο βανδαλίστηκε για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός μηνός.

Αυτή η θρασύδειλη πράξη μαρτυρά τον ηθικό ξεπεσμό και την απώλεια κάθε ανθρωπίνου συναισθήματος των αυτουργών της. Ακόμα και στις χειρότερες στιγμές του ο λαός μας είχε αποδείξει ότι τουλάχιστον σεβόταν την μνήμη των νεκρών. Δυστυχώς φαίνεται ότι κάποιοι θολωμένοι από τις μηδενιστικές αντιλήψεις τους έχασαν κάθε μέτρο και πλέον δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.

Αναμένουμε από όλες τις πολιτικές παρατάξεις να πράξουν δημοσίως το αυτονόητο, δηλαδή να αποδοκιμάσουν ξεκάθαρα, χωρίς αστερίσκους ή υποσημειώσεις, αυτή τη σκοταδιστική πράξη των βέβηλων δραστών.

Οι Ομοσπονδίες μας θα σπεύσουν και πάλι να αποκαταστήσουν το μνημείο του Νεκτάριου Σάββα ως το ελάχιστο που έχουν να πράξουν εις μνήμην ενός ανθρώπου που δολοφονήθηκε άνανδρα την ώρα που έπραττε το καθήκον που η ίδια η Πολιτεία του είχε αναθέσει. Οι βέβηλοι ας μείνουν μακριά όπως ζητούσε και ο Όμηρος.
 
2021 03 poaxia poasy
 

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...