Ημερολόγιο

Μάιος.2021
18
Τρίτη
00:43
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 1

Εβδομάδα 39

Μήνας 1261

Σύνολο 366407

Το περιοδικό μας...

Ανακοίνωση συμπαράστασης (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.-Π.Ο.ΑΣ.Υ.) στην διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ

 

«Ως Εδώ!»

 

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα εκφράζει τη συμπαράστασή του στους αγώνες των εργαζομένων του δημόσιου τομέα με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ και τονίζει για μια ακόμη φορά ότι είναι αλληλέγγυο στους αγώνες όλων των κοινωνικών τάξεων.

Εμείς οι αστυνομικοί ανησυχούμε το ίδιο όπως και άλλοι εργαζόμενοι ενόψει των εξαγγελιών νέων μέτρων εκ μέρους της Κυβέρνησης κατ’ επιταγήν των μνημονιακών της πολιτικών. Δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι θα κληθεί και πάλι ο λαός να πληρώσει τα αδιέξοδα της εφαρμοζόμενης πολιτικής, η οποία παρά τις βάρβαρες περικοπές δικαιωμάτων και εισοδημάτων που επέβαλε πέρυσι, όχι μόνο δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα των ελλειμμάτων και του χρέους, αλλά αυτά οξύνθηκαν και οδηγούν τη χώρα σε παρατεταμένη ύφεση.
Οι Ομοσπονδίες μας καλούν την Κυβέρνηση να αναγνωρίσει εμπράκτως τις ιδιαιτερότητες της φύσης και του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας και να προβεί άμεσα στην εξαίρεσή της από τις περικοπές των λειτουργικών της δαπανών και την εφαρμογή του κανόνα μια νέα πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις από το δημόσιο. Παράλληλα επανερχόμαστε στο αίτημά μας για άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για όλα τα εκκρεμή θέματα (νέο μισθολόγιο, αναδιάρθρωση κ.λπ.), καθώς δεν νοείται οποιαδήποτε αλλαγή χωρίς να υπάρξει διάλογος.

 

ΚΕΡΑΤΕΑ:
Το πελατειακό κράτος, το πολιτικό κόστος
και η Ελληνική Αστυνομία ως αποδιοπομπαίος τράγος

 

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει να χρησιμοποιεί την Ελληνική Αστυνομία ως μέσο εκτόνωσης των κοινωνικών αντιδράσεων και ειδικότερα για το μείζον θέμα της Κερατέας, να αποσύρει άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή. Οι συνάδελφοί μας όσο κι αν επιτελούν το καθήκον τους, είναι ανεπίτρεπτο να ζουν με τον κίνδυνο πιθανών δολοφονικών επιθέσεων, να λοιδορούνται και να απαξιώνονται επειδή η πολιτεία δεν κατάφερε επί τόσα χρόνια να προασπισθεί το δημόσιο συμφέρον.
Εξάλλου, οι σημερινές απαράδεκτες εικόνες από τον Πειραιά με τις επιθέσεις εναντίον συναδέλφων μας, εντείνουν την ανησυχία μας για τα φαινόμενα βίας και θέτουν όλους προ των ευθυνών μας.

 

ds poaxia_poasy_no_sfrag

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...