Ημερολόγιο

Μάιος.2021
18
Τρίτη
02:09
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 2

Εβδομάδα 40

Μήνας 1262

Σύνολο 366408

Το περιοδικό μας...

Ανακοίνωση (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.-Π.Ο.ΑΣ.Υ.) για το θέμα του ΟΠΑΔ

 

ΟΥΔΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ
ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ…

 

Η υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου με την ανατροπή των εργασιακών-ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας στο όνομα του "Ελληνικού μνημονίου" συνεχίζεται.

Έτσι μετά την κατακρεούργηση των αποδοχών μας, οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι των Σωμάτων Ασφαλείας δεχόμαστε ένα ακόμη χτύπημα αφού πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε εξ’ ολοκλήρου το ποσόν που αναλογεί για την αγορά των φαρμάκων, το κόστος της επίσκεψης σε ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους με το Δημόσιο, καθώς και το κόστος για τις όποιες εξετάσεις (μικροβιολογικές κλπ).


Και αυτό γιατί οι γιατροί συνεχίζουν να μην εξετάζουν τους υπαλλήλους και συνταξιούχους του Δημοσίου και οι φαρμακοποιοί επίσης να μην εκτελούν τις συνταγές με τα βιβλιάρια υγείας των ασφαλισμένων, λόγω των χρεών του ΟΠΑΔ προς αυτούς.
Για την δημιουργηθείσα αυτή κατάσταση, την κύρια και αποκλειστική ευθύνη φέρει η Κυβερνητική Πολιτική που εφαρμόζεται στον χώρο της Υγείας, που στοχεύει στην εξοικονόμηση χρημάτων προκειμένου να εμφανίσει μειωμένες τις δαπάνες, όπως επιτάσσουν το Μνημόνιο, οι Διεθνείς Δανειστές μας και η Τρόικα. Φυσικά, ουδείς νοιάζεται αν υπάρχει η δυνατότητα καταβολής του κόστους των φαρμάκων από τους ασφαλισμένους, ιδίως σε περιπτώσεις που κάποιος χρήζει θεραπείας με πολύ ακριβή φαρμακευτική αγωγή και αν έτσι τίθεται σε κίνδυνο ακόμη και η ίδια τους η ζωή. Ούτε το γεγονός ότι αναγκάζονται να στήνονται επί ώρες στις ουρές προκειμένου να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για να λάβουν μέσω του ΟΠΑΔ «ένας Θεός οίδε πότε» το όποιο ποσό αντιστοιχεί για τα φάρμακα που αγόρασαν ή τις εξετάσεις που έκαναν.
Για μια ακόμη φορά δυστυχώς, τα θύματα αυτής της τραγικής κατάστασης είναι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, οι οποίοι αν και κατέβαλλαν και συνεχίζουν να καταβάλουν κανονικά τις εισφορές τους, εν τούτοις βλέπουν να μην έχουν την στοιχειώδη υγειονομική περίθαλψη, το δε κράτος ν' αδυνατεί ή να μην θέλει ν' ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντί τους!
Ως εργαζόμενοι στην ΕΛ.ΑΣ., απευθυνόμαστε στον αρμόδιο Υπουργό μας κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ, τον οποίο καλούμε να παρέμβει προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, ώστε να δοθεί άμεση λύση στο παραπάνω πρόβλημα, καθώς ουδείς δικαιούται να αδιαφορεί και να ΄΄παίζει ΄΄ με θέματα, όπως αυτά της υγείας και ανθρωπίνων ζωών που τίθενται σε κίνδυνο.

ds poaxia_poasy_no_sfrag

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...