Ημερολόγιο

Μάιος.2021
16
Κυριακή
18:01
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 32

Εβδομάδα 407

Μήνας 1201

Σύνολο 366347

Το περιοδικό μας...

Επιστολή (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.-Π.Ο.ΑΣ.Υ.) στον Υπουργό Οικονομικών

 

Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Υφυπουργέ,

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να απευθυνθούμε εκ νέου προς εσάς, αυτή τη φορά, όμως, υπό το βάρος των τραγικών γεγονότων της 1ης Μαρτίου 2011, όταν δυο νέοι συνάδελφοί μας δολοφονήθηκαν άνανδρα ενώ κατεδίωκαν πάνοπλους ληστές στην περιοχή του Ρέντη.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μια εβδομάδα πριν, στις 24 Φεβρουαρίου 2011 (υπ’ αριθμ. 605/13/25) με κοινή μας επιστολή σας εκθέταμε τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στις αστυνομικές υπηρεσίες λόγω της περικοπής των προϋπολογισθέντων κονδυλίων για τις λειτουργικές τους ανάγκες και βεβαίως λόγω της κατάργησης της αυτοτελούς διαδικασίας έγκρισης των τρεχουσών και έκτακτων δαπανών της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία ως γνωστόν περιήλθε στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.), με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί ανεκτέλεστα χιλιάδες εντάλματα πληρωμών σε όλη την Ελλάδα.
Τα προβλήματα, βεβαίως, εξακολουθούν να υφίστανται και με την πάροδο του χρόνου θα οξύνονται ακόμα περισσότερο, παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν εκ μέρους σας για την επιτάχυνση των ελεγκτικών διαδικασιών και την αποδέσμευση κονδυλίων για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών. Ακόμα κι αν επιλυθούν όλα τα διαδικαστικά προβλήματα που προκλήθηκαν με την κατάργηση της Διεύθυνσης Ελεγκτηρίου Δαπανών της Ελληνικής Αστυνομίας, παραμένει στο ακέραιο το κυρίαρχο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της πολιτικής ασφαλείας. Εμείς, πολύ έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι στο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές και τη θέση μας αυτή με αφορμή και το πρόσφατο τραγικό γεγονός διαπιστώνουμε ότι την έχουν υιοθετήσει όλα τα πολιτικά κόμματα.
Όλοι πλέον ομιλούν για την αναγκαιότητα αναθεώρησης της πολιτικής που ακολουθείται στον τομέα της δημόσιας τάξης διότι κατανοούν ότι αν δεν υπάρχουν συνθήκες ασφαλείας σε μια χώρα δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα και οικονομική ανάκαμψη. Είναι δε αυτονόητο ότι οι χορηγίες και οι όποιες δωρεές υλικοτεχνικών μέσων προς την Ελληνική Αστυνομία, μόνο το μέγεθος του προβλήματος καταδεικνύουν και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν από τη δική μας τουλάχιστον πλευρά να εκληφθούν ως διέξοδος αντιμετώπισης των τεράστιων προβλημάτων των αστυνομικών υπηρεσιών.
Επειδή, λοιπόν, οι συνάδελφοί μας από όλη την Ελλάδα συνεχίζουν να περιγράφουν με μελανά χρώματα τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στις αστυνομικές υπηρεσίες και επειδή θέτουν επιτακτικά το ζήτημα της διάθεσης των απαραίτητων κονδυλίων για τον εκσυγχρονισμό σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο στάδιο της Ελληνικής Αστυνομίας και την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού της, παρακαλούμε όπως ανταποκριθείτε στο αίτημά μας και δεχθείτε αντιπροσωπεία μας αύριο 23 Μαρτίου 2011, προκειμένου να σας εκθέσουμε αναλυτικά τα αιτήματά μας.

ds poaxia_poasy_no_sfrag

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...