Ημερολόγιο

Μάιος.2021
18
Τρίτη
01:40
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 2

Εβδομάδα 40

Μήνας 1262

Σύνολο 366408

Το περιοδικό μας...

Ανακοίνωση για τις περικοπές στην επιχειρησιακή εκπαίδευση

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

 

Η περικοπή των ημερών εκπαίδευσης επιχειρησιακού χαρακτήρα
αφήνει ακάλυπτο τον Αστυνομικό και απαξιώνει την Αστυνομία.

 

Η απόφαση για περικοπή των ημερών της κατ’ έτος συντηρητικής εκπαίδευσης των Αστυνομικών, που αρχίζει την 21-2-2011 σε θέματα αυτοάμυνας – αυτοπροστασίας – οπλοτεχνικής και σκοποβολής έτους 2011, από πέντε σε τρεις ημέρες και της περικοπής του αριθμού των εκπαιδευτικών βολών υπονομεύει τις προϋποθέσεις για την ποιοτική υπηρεσιακή κατάρτιση των Αστυνομικών σε ζωτικής σημασίας ζητήματα που αφορούν την θεσμική αποστολή τους εναντίον της εγκληματικότητας αλλά και της σύννομης και ορθής αστυνομικής τακτικής στους καθημερινούς ελέγχους που σχετίζονται με τους απλούς πολίτες.

Κοινή αίσθηση όλων των μάχιμων Αστυνομικών είναι ότι ουδέποτε η Υπηρεσία έδωσε πρώτη προτεραιότητα στα ζητήματα της μετεκπαίδευσης στην αστυνομική αυτοπροστασία κάτω από το βάρος της γραφειοκρατίας και της ανάλωσης του καθημερινού υπηρεσιακού χρόνου σε ξένα προς την αποστολή του Σώματος έργα.
Επιζητείται ως υπηρεσιακή κατεύθυνση η πλήρωση στατιστικών στόχων για επικοινωνιακή περισσότερο διαχείριση και προβολή μιας αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας, παρά ο σωστός τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να προσεγγιστούν στόχοι τεθέντες επιστημονικά και τεκμηριωμένοι ουσιαστικά, ώστε να υπάρχουν διαχρονικά αποτελέσματα.
Ο επικεφαλής μιας υπηρεσίας θα ελέγξει τον υφιστάμενό του γιατί δε βεβαίωσε π.χ. τον Χ αριθμό τροχονομικών παραβάσεων που του υπέδειξε αλλά είναι αμφίβολο αν θα τον ελέγξει για τον τρόπο που πραγματοποίησε τους ελέγχους σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της αυτοπροστασίας και τον σεβασμό των δικαιωμάτων του ελεγχόμενου. Το ίδιο μπορούμε να επισημάνουμε και για το επίμαχο θέμα της φύλαξης – μεταγωγής κρατουμένων, με τις αποδράσεις να ακολουθούν αυξητικό ρυθμό και τις λήψεις από την άλλη, μέτρων αντιμετώπισης του φαινομένου μόνο στο επίπεδο της μεταβίβασης ευθυνών.
Λόγω αυτού του κλίματος και οι μέχρι πρότινος ολιγοήμερες εκπαιδεύσεις στερούνταν της επιβαλλόμενης βαρύτητας σ’ ό,τι αφορά την εφαρμογή των διδαχθέντων σε επιχειρησιακό, πρακτικό καθημερινό επίπεδο.
Παρότι θα ανέμενε κανείς την αύξηση και αναβάθμιση της ποιοτικής λειτουργίας της Αστυνομίας, αφού λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, υπάρχει διαρκής και αυξανόμενος ο κίνδυνος των ένοπλων περιστατικών με δεκάδες και εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες αστυνομικούς υπέρ του καθήκοντος, η συγκεκριμένη απόφαση καταδεικνύει την παραίτηση του Οργανισμού από τις προϋποθέσεις αποτελεσματικής λειτουργίας του στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης. Καταδεικνύει ότι δεν υφίσταται βούληση ανατροπής αντιλήψεων και νοοτροπίας που καθηλώνουν το Σώμα σε υποβάθμιση και τους Αστυνομικούς χωρίς τα απαραίτητα εφόδια, περιθωριοποιημένους υπαλλήλους του κράτους.
Αν το ζήτημα είναι η εξοικονόμηση κονδυλίων από την περικοπή των φυσιγγίων στις εκπαιδευτικές βολές, ουδείς από τους αρμοδίους δικαιούται να μεταβιβάζει ευθύνες από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία όταν «όπλα εκπυρσοκροτούν» και έχουμε τραγωδίες, με διαστάσεις ενίοτε ανεξέλεγκτες.
Καλούμε την Αστυνομική Ηγεσία πριν την έναρξη της προαναφερόμενης εκπαίδευσης την 21-02-2011, να αναθεωρήσει την απόφαση αυτή και να προβεί σε μια συνολική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης των Αστυνομικών γιατί αυτό απαιτούν οι καιροί και έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ άλλοτε σήμερα η Ελληνική Κοινωνία στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.

ds poaxia_poasy_no_sfrag

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...