Ημερολόγιο

Ιούλιος.2021
28
Τετάρτη
05:09
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 4

Εβδομάδα 110

Μήνας 1880

Σύνολο 374651

Το περιοδικό μας...

Ανακοίνωση Π.Ο.ΑΞΙ.Α. - Π.Ο.ΑΣ.Υ. για τον αδικοχαμένο συνάδελφο

 

Πλήθος τα ερωτήματα για τον αδικοχαμένο συνάδελφο
Η είδηση για τον τραγικό θάνατο ενός νεαρού συναδέλφου με το υπηρεσιακό του όπλο, ενώ ήταν υπηρεσία σε μέτρα φύλαξης των γραφείων πολιτικού κόμματος, έρχεται να προστεθεί στα τόσα άλλα τραγικά συμβάντα βίαιων θανάτων ή θανάτων από παθολογικά αίτια εν ενεργεία συναδέλφων μας, προκαλώντας εύλογη ανησυχία και πλήθος ερωτημάτων αναφορικά με την εφαρμογή των προβλεπομένων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, τη λειτουργία των υγειονομικών επιτροπών και την υιοθέτηση του θεσμού του ιατρού εργασίας στην Ελληνική Αστυνομία.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού και διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους μας ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα αγωνίζεται για την ανάδειξη όλων εκείνων των παραγόντων που επιδρούν αρνητικά στον υπηρεσιακό βίο, γεννούν την ανασφάλεια και αφήνουν ακάλυπτο το συνάδελφο στους παντοειδείς κινδύνους που τον απειλούν σε καθημερινή βάση. 
Η έντονη πίεση την οποία δεχόμαστε σε συνδυασμό με την απουσία οποιασδήποτε διεξόδου, δημιουργούν ένα επικίνδυνο μείγμα με απρόβλεπτες αντιδράσεις.
Είναι ανεπίτρεπτο να τίθεται σε δεύτερη μοίρα η ζωή του αστυνομικού εξαιτίας της μη εφαρμογής των προβλεπομένων από τη νομοθεσία για τη χρήση των όπλων και από το π.δ. 45/2008 περί μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στην Ελληνική Αστυνομία και να απαντά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι δεν υπάρχουν τα σχετικά κονδύλια. 
Καλούμε για άλλη μια φορά την πολιτεία και κυρίως το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης να σταματήσει την ολέθρια πολιτική των περικοπών του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας και να εγκρίνει τα απαιτούμενα κονδύλια για τη θωράκιση των ενστόλων. 
Άραγε, τι άλλο πρέπει να υποστούμε για να αντιληφθούν οι αρμόδιοι ότι ο αστυνομικός δεν είναι πολίτης β’ κατηγορίας και ότι με συγκυριακές και νεφελώδεις προτάσεις για την ασφάλεια, δεν οικοδομείται το στερέωμα της σύγχρονης αστυνομίας;
ds poaxia_poasy_no_sfrag

 

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...