Ημερολόγιο

Ιούλιος.2021
31
Σαββάτο
09:11
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 8

Εβδομάδα 274

Μήνας 2044

Σύνολο 374815

Το περιοδικό μας...

Συνάντηση (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.-Π.Ο.ΑΣ.Υ.) με Γρ. Εθνικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

 

Αντιπροσωπείες των Ομοσπονδιών μας συναντήθηκαν χτες 10 Δεκεμβρίου 2010 στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ με τον Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, παρόντων και των κ.κ. Δημήτρη Καρύδη βουλευτή και Γραμματέα του ΚΤΕ Προστασίας του Πολίτη και Θανάση Κατερινόπουλο, μέλος του Τομέα Εσωτερικών, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν το οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για άλλη μια φορά τονίσαμε ότι στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα δεν προβάλλει συντεχνιακά αιτήματα. Δεν μπορεί ωστόσο να μην επισημαίνει διαρκώς ότι προέχει η διασφάλιση των ενστόλων σε θεσμικό και εργασιακό επίπεδο, όχι μόνο επειδή ο τομέας της ασφάλειας έχει παραμεληθεί τα τελευταία χρόνια επειδή δεν υπήρξαν εκσυγχρονιστικές τομές και ανανέωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αλλά και διότι με τις καθημερινές προκλήσεις σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, αναδεικνύεται σε πρώτης προτεραιότητας ζήτημα.
dscn5012 400Οι πρόσφατες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας στον τομέα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και όχι μόνο δεν πρέπει να αποτελέσουν πρόφαση για να μην προωθηθούν, αντί αποσπασματικών μέτρων, ριζικές τομές και οργανωτικές μεταρρυθμίσεις, βάσει στρατηγικού σχεδιασμού που θα κατοχυρώνει το αγαθό της ασφάλειας και θα δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας για όλους σε όλη την ελληνική επικράτεια. Μια τέτοια εκσυγχρονιστική πολιτική για να εφαρμοστεί, προϋποθέτει βεβαίως τη διάθεση κονδυλίων και όχι περικοπές δαπανών.
Επίσης, έγινε ενημέρωση για την αναγκαιότητα αγαστής εποικοδομητικής συνεργασίας με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας ότι εκκρεμεί ακόμα συνάντηση των Ομοσπονδιών με τον κ. Χρήστο Παπουτσή από την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο διάλογος πριν από την προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος είναι εκ των ων ουκ άνευ, τονίστηκε στον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, με αφορμή την πρόσφατη προώθηση – δημοσιοποίηση Σχεδίου Νόμου και Σχεδίου Π.Δ. που αφορούν και θέματα αστυνομικού προσωπικού. Τονίστηκε επίσης ότι οι συνάδελφοι μας δεν πείθονται πλέον με υποσχέσεις και απαιτούν έμπρακτο ενδιαφέρον.

Ο κ. Καρχιμάκης, εξήρε την προσφορά των αστυνομικών στον καθημερινό αγώνα για την ασφάλεια του πολίτη και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ με εντολή του Προέδρου του και Πρωθυπουργού της Χώρας κ. Γιώργου Παπανδρέου, είναι ανοιχτό στο διάλογο, συμβάλλοντας στην προώθηση για επίλυση των αιτημάτων που απασχολούν το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. Είναι δε αυτονόητο ότι προέχει η ικανοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, διότι αν δεν έχει εξασφαλιστεί αυτή η αναγκαία προϋπόθεση, οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια θα είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Σημείωσε δε ότι η Ηγεσία του Υπουργείου, στην οποία θα μεταφέρει τους προβληματισμούς και την αγωνία μας, κατανοεί τις αντικειμενικές δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες των συνθηκών εργασίας των ενστόλων και επιδιώκει πράγματι την επίλυση προβλημάτων στο μέτρο του εφικτού.

ds poaxia_poasy_no_sfrag

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...