Ημερολόγιο

Ιούλιος.2021
28
Τετάρτη
04:30
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 3

Εβδομάδα 109

Μήνας 1879

Σύνολο 374650

Το περιοδικό μας...

Επιστολή στον Πρόεδρο της Διαρ.Επιτ.Δημ.Διοικ. της Βουλής

 

Κύριε Πρόεδρε,


Θα θέλαμε κατ’ αρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την τιμητική πρόσκλησή σας να προσέλθουμε στη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης  της Βουλής των Ελλήνων, της οποίας προεδρεύετε προκειμένου να εκθέσουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας επί των συζητούμενων διατάξεων του σχεδίου νόμου “Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες δ/ξεις” του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σας γνωρίζουμε ωστόσο - με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό σας και τα μέλη της Επιτροπής - ότι δεν μπορούμε ν’ ανταποκριθούμε στην πρόσκλησή σας, καθώς αφενός μεν επί της ουσίας του νομοσχεδίου είχαμε τοποθετηθεί και είχαμε εκθέσει τις απόψεις μας - όταν αυτό είχε τεθεί προς δημόσια διαβούλευση -  θεωρώντας ότι αυτό κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, αφετέρου δε όσον αφορά τις παραγράφους 3 & 4 του άρθρ.18 που τέθηκαν στη συνέχεια και αντικαθιστούν  το άρθρ. 30 παρ. 5 του Ν. 1264/1982, το οποίο προστέθηκε με το άρθ. 1 του Ν. 2265/1994,  θα θέλαμε να γνωρίζετε και παρακαλούμε αυτό να το γνωστοποιήσετε και στα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, ότι αυτά θα τεθούν προς συζήτηση αύριο στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας και δεν μπορούμε να εκφέρουμε προκαταβολικά άποψη. 
Για το ζήτημα αυτό, μόλις πληροφορηθήκαμε την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου, συγκαλέσαμε εκτάκτως Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, η συνεδρίαση του οποίου έχει προγραμματισθεί για αύριο, Τετάρτη 16/02/2011 και οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα κοινοποιηθούν δημόσια με ανακοίνωσή μας.
Σε κάθε περίπτωση η Ομοσπονδία μας, προσβλέπει στην ψήφιση του νομοσχεδίου, καίτοι τούτο έρχεται να ικανοποιήσει μόνο επί μέρους αιτήματα του συνδικαλιστικού μας κινήματος. 
Διατυπωμένη θέση της Ομοσπονδίας μας, μόλις στο πρόσφατο 19ο τακτικό συνέδριό μας, είναι ότι επιβάλλεται η ριζική αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών και η λειτουργία μιας άλλης αστυνομίας, ικανής να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Τη θέση μας αυτή, άλλωστε, την υιοθετούν όλα τα πολιτικά κόμματα, με τα οποία είμαστε σε διαρκή επικοινωνία, προκειμένου να λάβει σάρκα και οστά.

ds _poaxia_20092010_400

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...