Ημερολόγιο

Ιούλιος.2021
28
Τετάρτη
04:11
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 3

Εβδομάδα 109

Μήνας 1879

Σύνολο 374650

Το περιοδικό μας...

Ανακοίνωση με αφορμή τη μείωση του χορηγ. μερίσματος από το Μ.Τ.Σ.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,


Με κοινή απόφαση του Υπουργού και του Αναπλ. Υπουργού ΥΠ.ΕΘ.Α. κ.κ. Βενιζέλου και Μπεγλίτη, αποφασίσθηκε η μείωση του χορηγούμενου στους συνταξιούχους μερίσματος από το Μ.Τ.Σ. κατά 25% και παράλληλα με κοινή Υπουργική απόφαση των Υπουργών ΥΠ.ΕΘ.Α. και Προστασίας του Πολίτη η αύξηση της ασφαλιστικής εισφοράς των εν ενεργεία κατά μία μονάδα δηλ. από 4% σε 5%. Σημειωτέον ότι η παρακράτηση αυτή γίνεται επί του συνόλου του Β.Μ. και του χρονοεπιδόματος ενός εκάστου ασφαλισμένου στο Μ.Τ.Σ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,


Η Κυβέρνηση για μια ακόμη φορά, δυστυχώς, διάλεξε τον εύκολο δρόμο της επίλυσης ενός πράγματι - δύσκολου προβλήματος – μετακυλίοντας τα βάρη και πάλι στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων, δηλ. των εύκολων θυμάτων,  οι οποίοι αν και δεν φέρουν την παραμικρή ευθύνη για τη σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση του ταμείου, καλούνται για μια ακόμη φορά να βγάλουν ΄΄τα κάστανα από τη φωτιά΄΄.
Έτσι οι μεν συνταξιούχοι θα δουν το μηνιαίο  μέρισμά τους να μειώνεται από 50 μέχρι και 130€ περίπου, ενώ οι εν ενεργεία να αυξάνεται η μηνιαία παρακράτηση υπέρ του Μ.Τ.Σ από 20 μέχρι και 35€. Αν μάλιστα σε αυτά, προστεθεί και η αντίστοιχη αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης που ήδη έχει γίνει και μάλιστα αναδρομικά από τον Απρίλιο του 2010, για το Τ.Α.Α.Σ. επίσης κατά 1%, τότε βλέπουμε ότι η μηνιαία μείωση του μισθού των ασφαλισμένων στα ταμεία της πρώην Χωροφυλακής θα είναι της τάξης των 40 μέχρι και 70€. Πρόκειται ουσιαστικά για νέα οικονομική αφαίμαξη στην οποία θα υποβληθούν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, γεγονός που επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουμε περιέλθει μετά τις αντίστοιχες περικοπές των επιδομάτων μας και την ουσιαστική κατάργηση των δώρων που υποστήκαμε το περασμένο έτος.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 


Για μια ακόμη φορά, η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α. αρνείται πεισματικά ν’ αποδώσει τις διαπιστωμένες - καθ’ ολοκληρωτική ομολογία – διαχρονικές ευθύνες των Διοικήσεων του Ταμείου, καθώς και τις πολιτικές των ηγεσιών του ΥΠ.ΕΘ.Α., οι οποίες όχι μόνο διόριζαν τις εκάστοτε Διοικήσεις, αλλά είχαν και την ευθύνη «ως εγγυητές» για την εξασφάλιση των μετο-μερισματούχων  από τις άλογες αποφάσεις που λάμβαναν και οι οποίες το οδήγησαν στη σημερινή κατάντιά του. Και αυτό παρά τις προειδοποιήσεις και τις συχνές παραστάσεις ενώπιον των αρμοδίων – για τα φαινόμενα της κακοδιαχείρισης – διαμαρτυρίας του συνδικαλιστικού μας κινήματος, οι οποίες όχι μόνο δεν ελήφθησαν υπόψη, αλλά αντιθέτως χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να συκοφαντηθεί ο αγώνας μας.  
Επειδή λοιπόν ουδείς μέχρι σήμερα φέρεται διατεθειμένος ν’ αναζητήσει και ν’ αποδώσει τις ευθύνες αυτές, αποφάσισε να πράξει αυτό η Ομοσπονδία μας, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη, γι’ αυτό και δώσαμε ήδη εντολή στο νομικό μας σύμβουλο να μελετήσει σε βάθος τα μέχρι σήμερα διαδραματισθέντα στο Μ.Τ.Σ. για να υποβάλλουμε σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Επειδή θεωρούμε ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου αλλά και οι συνθήκες επιβάλλουν ώστε να αποκτήσουν επιτέλους και οι εργαζόμενοι τη δική τους φωνή στο Μ.Τ.Σ. και να σταματήσει η λήψη αποφάσεων που τους αφορούν ερήμην τους από διορισμένες Διοικήσεις, καλούμε την ηγεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και να προβεί άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση ανασύνθεσης του Δ.Σ. με την αναλογική συμμετοχή των εκλεγμένων εκπροσώπων των μερισματούχων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,Για μια ακόμη φορά βλέπουμε να συνεχίζονται τα δημοσιεύματα από μερίδα του τύπου – ρεσιτάλ υποκρισίας και γελοιότητας – σαν να έχουν αναλάβει εργολαβικά, τη στήριξη των αποφάσεων της Κυβέρνησης για το πετσόκομα των μερισμάτων του Μ.Τ.Σ. με την κατασυκοφάντηση των μερισματούχων, κάνοντας και πάλι λόγο ΄΄περί βιομηχανίας στρατηγών΄΄ που δήθεν φέρουν την ευθύνη για την κατάρρευση του ταμείου με τα υποτιθέμενα υψηλά μερίσματα που λαμβάνουν. 
Επειδή για το θέμα αυτό αναφερθήκαμε αναλυτικά ήδη σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, καταρρίπτοντας όλες τις εκτεθείσες στα δημοσιεύματα αυτά ανακρίβειες – αξιοδάκρυτα επιχειρήματα – χωρίς εντούτοις να υπάρξει η παραμικρή δημοσιοποίηση των θέσεών μας αυτών από τα εν λόγω μέσα,  καλούμε και πάλι τις πολιτικές ηγεσίες των ΥΠ.ΕΘ.Α. και Προστασίας του Πολίτη να αποδοκιμάσουν αυτά, αλλά και τα πολιτικά κόμματα να ενεργήσουν στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών τους αρμοδιοτήτων και δραστηριοτήτων για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

 ds _poaxia_20092010_400

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...