Ημερολόγιο

Μάιος.2021
12
Τετάρτη
09:04
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 7

Εβδομάδα 178

Μήνας 972

Σύνολο 366118

Το περιοδικό μας...

Ανακοίνωση Π.Ο.ΑΞΙ.Α. για τις περικοπές του μεσοπρόθεσμου

 

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΙΑ !

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Με μια αιφνιδιαστική προσθήκη -όμοιά της δεν έχει προηγούμενο- του Υπουργού Οικονομικών στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, παγώνουν όλες οι μισθολογικές ωριμάνσεις καθώς και οι προσαρμογές των χρονοεπιδομάτων, με το αιτιολογικό ότι επίκειται η αναμόρφωση των μισθολογίων.

Η εξέλιξη αυτή θίγει όπως είναι επόμενο και τους ένστολους, οι οποίοι το προσεχές διάστημα ανέμεναν έστω και την ελάχιστη αύξηση στο μισθό τους, είτε λόγω αύξησης του χρονοεπιδόματος είτε λόγω αλλαγής μισθολογικού κλιμακίου.
Η Ομοσπονδία μας, διαμαρτύρεται εντόνως και καταγγέλλει την τακτική της σαλαμοποίησης που ακολουθεί η κυβέρνηση, για να περάσει τμηματικά τις αβάσταχτες περικοπές και καλεί τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών, να συγκαλέσουν άμεσα τις υπηρεσιακές επιτροπές με τη συμμετοχή των συνδικαλιστικών μας φορέων, με θέμα συζήτησης το νέο μισθολόγιο ώστε να πληροφορηθούμε τι ακριβώς σχεδιάζουν πίσω από τις πλάτες μας.Τους προειδοποιούμε και το εννοούμε ότι οποιοσδήποτε νέος αιφνιδιασμός δεν θα μείνει αναπάντητος.

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε επιπλέον, ότι με τον εφαρμοστικό νόμο οι μηνιαίες αποδοχές μας, θα μειωθούν ανάλογα με τις μεικτές αποδοχές εκάστου από 60 έως 200 ευρώ περίπου το μήνα! Σημειωτέον ότι οι προαναφερόμενες περικοπές προκύπτουν από πρόσθετες εισφορές (2% υπέρ ανέργων στο σύνολο των αποδοχών, ειδική εισφορά αλληλεγγύης 2% στο ετήσιο εισόδημα, μείωση αφορολογήτου ορίου στα 8.000 ευρώ), χωρίς να έχουν υπολογιστεί οι μειώσεις που θα επέλθουν μόλις συγκεκριμενοποιηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος περιόδου 2011-2015, όπως σας έχουμε ενημερώσει με προγενέστερα έγγραφά μας (-12,6% για μισθολογικές δαπάνες και -49,2% για πρόσθετες αμοιβές κ.λ.π.).
Παράλληλα, τα δικαιούμενα εφάπαξ από το ΤΠΔΥ θα μειωθούν από 4.600 ευρώ περίπου έως και 8.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχο χαράτσι επιβάλλεται και στους συνταξιούχους που αρχίζει από τα 95 ευρώ και φτάνει στα 300 ευρώ μηνιαίως.
Αν κάποιοι θεωρούν ότι μπορούμε όλα αυτά να τα «χωνέψουμε» ή ότι συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, μάλλον κάνουν μεγάλο λάθος. Γι’ αυτό ο αγώνας που έχουμε ξεκινήσει θα είναι μακρύς, δύσκολος και επίπονος και γι’ αυτό θα πρέπει όλοι μαζί να βρεθούμε στις επάλξεις για να προασπίσουμε τα αυτονόητα.

Κύριοι της Κυβέρνησης, στο δύσκολο περιβάλλον που δημιουργείτε με την πολιτική σας και τις αποφάσεις σας σε βάρος των εργαζομένων, σας καλούμε απλά να αναρωτηθείτε:

Μέχρι πότε θα μπορούμε να στεκόμαστε όρθιοι;

 

ds _poaxia_no_sfragides

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...