Ημερολόγιο

Μάιος.2021
12
Τετάρτη
07:36
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 6

Εβδομάδα 177

Μήνας 971

Σύνολο 366117

Το περιοδικό μας...

Ανακοίνωση Π.Ο.ΑΞΙ.Α. για τα νέα οικονομικά μέτρα

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τα πλέον άδικα και ανάλγητα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόστηκαν ποτέ, περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα - νέο μνημόνιο - που κατατέθηκε σήμερα στη βουλή από την κυβέρνηση.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, τον λογαριασμό της παταγώδους αποτυχίας του μνημονίου και της αστοχίας της οικονομικής της πολιτικής, ξαναστέλνει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους της χώρας, τους μισθωτούς και συνταξιούχους, δηλαδή στους μη προνομιούχους.


Προκειμένου λοιπόν να καλύψει την μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού, στο πρώτο μόλις εξάμηνο του 2011, που δημιουργήθηκε από την αποτυχημένη οικονομική της πολιτική και την έλλειψη ελπιδοφόρας πολιτικής, επιβάλλει κεφαλικό φόρο [έκτακτη εισφορά την ονόμασαν] για όλα τα εισοδήματα άνω των 12.000,00 ευρώ του 2010 και μέχρι το 2015 σε ποσοστό 3%.
Η έκτακτη αυτή εισφορά, αποτελεί ασφαλώς και την μεγαλύτερη κοινωνική αδικία, καθώς τιμωρούνται οι συνεπείς και έντιμοι φορολογούμενοι που θα φορολογηθούν δυο φορές, μια με την εκκαθάριση φόρου και μια με την έκτακτη εισφορά, σε αντίθεση με τους φοροφυγάδες οι οποίοι και πάλι δεν θα φορολογηθούν εξ αιτίας των ανύπαρκτων δομών και μηχανισμών του ελληνικού κράτους για την πάταξη της φοροδιαφυγής, διαχρονικά.
Παράλληλα επιβάλλεται και εισφορά 3% στους μισθωτούς του δημοσίου επί του συνόλου των αποδοχών τους υπέρ των ανέργων. Δηλαδή και πάλι οι μισθωτοί του δημοσίου καλούνται να χρηματοδοτήσουν τους ανέργους που αυξάνονται κατά χιλιάδες, εξαιτίας της ανύπαρκτης αναπτυξιακής πολιτικής που ακολουθείται λόγω του μνημονίου και των επιταγών της τρόικας.
Την ίδια μεταχείριση όμως, επιφυλάσσει η κυβέρνηση και για τους συνταξιούχους, δηλ. επί πλέον Λάφκα για τις συντάξεις άνω των 1.700,00 ευρώ και έκτακτη και πάλι εισφορά για τους κάτω των 60 ετών συνταξιούχους σε ποσοστό 8%.

Ο παραλογισμός και πάλι σε όλο του το μεγαλείο.

Όποιος εργαζόμενος παρέμεινε επί 30 και πλέον έτη ή αγωνίστηκε και έγινε αξιωματικός, προκειμένου να έχει ένα καλύτερο εισόδημα ή να θεμελιώσει μια αξιοπρεπή σύνταξη καταβάλλοντας προς τούτο επί πλέον εισφορές, τιμωρείται από τους φωστήρες που επεξεργάστηκαν τα μέτρα, με επί πλέον εισφορά γιατί κατάφερε να εξασφαλίσει το υπερβολικό ποσό των 1.700,00 ευρώ, ενώ αντίθετα αυτός που αποχώρησε από την υπηρεσία με την συμπλήρωση του κατώτατου ορίου για συνταξιοδότηση στην ουσία επιβραβεύεται, καθώς δεν ξεπερνά το ποσόν των 1.700,00 ευρώ και έτσι σε ουδεμία μείωση υπόκειται!!!
Κύριοι αρχιτέκτονες της οικονομικής αποτυχίας που οδηγεί στην μεγαλύτερη κοινωνική κρίση, θα βρείτε την Ομοσπονδία μας απέναντι στις λογικές ισοπέδωσης που θέλουν τον Αξιωματικό με μισθό και σύνταξη ανειδίκευτου εργάτη. Επισημαίνουμε τον κίνδυνο… να μείνει η ΕΛ.ΑΣ. ‘‘ακυβέρνητο καράβι’’.

Κύριοι της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών συγχαρητήρια για την καινοτόμο σκέψη σας και την μεγαλοφυή ιδέα σας!!!

Όσον αφορά τώρα ειδικότερα τις περικοπές που προβλέπονται για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε γενικές γραμμές έχουν ως ακολούθως : μέχρι το 2015 οι μειώσεις σε πραγματικά ποσά θα είναι της τάξης των 315 περίπου εκατομμυρίων ευρώ ή 16,4%. Εξ’ αυτών το ποσό για την μισθολογική δαπάνη θα είναι της τάξης των 260 περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Σε τι ακριβώς μεταφράζεται αυτή η μείωση ουδείς γνωρίζει.
Προς τούτο καλούμε τον παρόντα δια της σιωπής του Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να πάρει ξεκάθαρα δημόσια θέση και να διευκρινίσει : Οι περικοπές αυτές αφορούν την κατάργηση η την μείωση των πενθημέρων και της νυχτερινής απασχόλησης, όπως έντονα φημολογείται, αφορούν περικοπές άλλων επιδομάτων, την καθυστέρηση της μισθολογικής ωρίμανσης ή όλα τα παραπάνω.
Τέλος, τον καλούμε να πάρει θέση αν αποδέχεται την ρύθμιση της μιας πρόσληψης για κάθε δέκα αποχωρήσεις που όπως φαίνεται περιλαμβάνει και την ΕΛ.ΑΣ., με ότι αυτό συνεπάγεται για τον οργανισμό της και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφαλείας στον ελληνικό λαό.
Δεν μπορεί και δεν πρέπει η αστυνομία να υπολειτουργεί. Χρειάζεται το ελάχιστο σε προσωπικό, κτιριακό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Δεν θα επιτρέψουμε να παραδοθεί η χώρα στην ανομία ή στην αυτοδικία με την επιχειρούμενη μείωση της επιχειρησιακής δράσης και αποστολής της ΕΛ.ΑΣ.
Απορία και αγανάκτηση προκαλεί η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να πετσοκόψει και το χορηγούμενο εφάπαξ καταρχάς σε ποσοστό 10% και ‘‘ένας θεός είδε’’ πόσο τελικά, με πρόσχημα τις αναλογιστικές μελέτες που θα εκπονηθούν και οι οποίες όπως πάντα θα βγάζουν ελλειμματικά τα αντίστοιχα ταμεία, που το χορηγούν σε βάθος τριακονταετίας, καθώς αυτό προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από εισφορές δικές μας, χωρίς την παραμικρή ανάμειξη του δημοσίου.
Η ομοσπονδία μας, όπως έχει τονίσει είναι υπέρ του εξορθολογισμού στην χορήγηση του, δεν θα επιτρέψει όμως και γι’ αυτό θα αγωνισθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, την παραμικρή μείωση του.

Γι’ αυτό λοιπόν στέλνουμε το μήνυμα καθαρά : Κάτω τα χέρια σας από τους κόπους μιας ζωής.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση και η τρόικα είναι καταστροφικός για τους εργαζόμενους και την κοινωνία και δεν οδηγεί πουθενά παρά μονό στην καταστροφή και τον όλεθρο.
Τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας θα διαδέχονται το ένα το άλλο (ηχούν ακόμη στ’ αυτιά μας οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού τον περασμένο Νοέμβριο, πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ότι δεν πρόκειται να θιγούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις και δυστυχώς πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρεις.....) και θα οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία.
Μόνο οι αγώνες μας μπορούν να αποτρέψουν αυτή την πολιτική που πέρα από αγανακτισμένους πολίτες, μας μετατρέπουν σε εξαγριωμένους και συνάμα εξαθλιωμένους αστυνομικούς!!!

 

Συναδέλφισσα - Συνάδελφε,

 

Στο προσκλητήριο του αγώνα οφείλεις να δώσεις
δυναμικά και μαζικά το παρών σου!!!

 

ds _poaxia_no_sfragides

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...