Ημερολόγιο

Μάιος.2021
12
Τετάρτη
07:17
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 5

Εβδομάδα 176

Μήνας 970

Σύνολο 366116

Το περιοδικό μας...

Επιστολή σε Αρχηγό για Λειτουργία Σχολ. Επιμ. Α/Δ΄ & στη Βέροια

 

Κύριε Αρχηγέ,

 

Ως γνωστόν με το Π.Δ. 84/2010 που αναφέρεται στο α΄ σχετικό, προβλέπεται η λειτουργία στο Τ.Ε.Μ.Ε.Σ. της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Σχολείου επιμόρφωσης διάρκειας τουλάχιστον δύο (2) εβδομάδων στο οποίο μετεκπαιδεύονται υποχρεωτικά όλοι οι Αστυνομικοί Διευθυντές, Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων, εντός του έτους προαγωγής στο βαθμό αυτό.

Με το β΄ σχετικό, διατάχθηκε η λειτουργία του εν λόγω Σχολείου με μέριμνα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, η διάρκεια του οποίου καθορίστηκε σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή) και σε πέντε (5) εκπαιδευτικές σειρές αρχής γενομένης από 09/05/2011. Και ενώ αναμένετο να υπάρξει κατανομή των εκπαιδευομένων, τόσο στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στην Αττική, όσο και στο οικείο παράρτημα αυτής στη Βόρειο Ελλάδα (Βέροια), -όπως άλλωστε γίνεται και για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια του Τ.Ε.Μ.Ε.Σ.- με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω Σχολείο θα λειτουργήσει μόνο στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Αττική (Αμυγδαλέζα).
Το γεγονός αυτό κ. Αρχηγέ, έχει προκαλέσει όπως αντιλαμβάνεστε, την εύλογη δυσαρέσκεια και τις αντιδράσεις των νεοπροαχθέντων Αστυνομικών Διευθυντών που υπηρετούν στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς καλούνται να μετακινηθούν για παρακολούθηση του Σχολείου σε διπλάσια ή και τριπλάσια απόσταση από τις έδρες των υπηρεσιών τους και των οικογενειακών τους εστιών. Γεννάται λοιπόν το εύλογο ερώτημα, για το ποιος ο σκοπός της λειτουργίας του παραρτήματος στη Βόρεια Ελλάδα, για τη δημιουργία του οποίου αγωνίστηκε το συνδικαλιστικό μας κίνημα, ενώ και στο πρόσφατο μόλις παρελθόν, τόσο η Ομοσπονδία μας όσο και οι Ενώσεις μας της Βορείου Ελλάδος, επισήμαναν με ποικίλους τρόπους την αναγκαιότητα πλήρως αξιοποίησής του.
Για το σκοπό αυτό κ. Αρχηγέ, σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε προσωπικά, ώστε οι επόμενες εκπαιδευτικές σειρές κατανεμηθούν αντίστοιχα τόσο στο κεντρικό τμήμα της Σχολής στην Αθήνα όσο και στο παράρτημα αυτής στη Βέροια.
Έτσι, αφενός μεν θα αποσυμφορηθούν οι εγκαταστάσεις της Σχολής των Αθηνών και αφετέρου θα διευκολυνθούν,π τόσο σε προσωπικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο οι συνάδελφοι Αστυνομικοί Διευθυντές της Βορείου Ελλάδος.

 

ds _poaxia_no_sfragides

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...