Ημερολόγιο

Μάιος.2021
12
Τετάρτη
08:48
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 7

Εβδομάδα 178

Μήνας 972

Σύνολο 366118

Το περιοδικό μας...

Απάντηση Π.Ο.ΑΞΙ.Α. στην Ένωση Αξ-κών Κεντρικής Μακεδονίας

 

Κύριοι Συνάδελφοι – Αγαπητό Δ.Σ.,

 

Σε απάντηση του ανωτέρου β΄ σχετικού εγγράφου σας, σας γνωρίζουμε ότι με το α΄ σχετικό γνωστοποιήσαμε, ως οφείλαμε, την εκ των ισχυουσών διατάξεων, καθώς και όσων πηγάζουν εκ των καταστατικών μας, υποχρέωση των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων να προβούν εγκαίρως σε σύννομη εκλογική διαδικασία, για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία, λόγω της λήξης στο αμέσως προσεχές διάστημα της θητείας των ήδη εκλεγμένων αντιπροσώπων.

Άλλες θέσεις ή απόψεις που διατυπώνονται, θέτουν σε κίνδυνο τη νόμιμη λειτουργία της Ομοσπονδίας, καθώς επίσης πρακτικά, θα στερήσουν τη δυνατότητα εκπροσώπησης των μελών της σε αυτή, με την μη εκλογή αντιπροσώπων.
Δεν είναι δυνατόν μετά την ψήφιση νόμου, για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, να σταματήσει η νόμιμη λειτουργία των Ενώσεων και της Ομοσπονδίας, να παύσουν οι εκλογικές τους διεργασίες για τις αρχαιρεσίες των αιρετών οργάνων τους και να αναζητούνται «λύσεις» με τον διορισμό προσωρινών διοικήσεων μέσω των δικαστηρίων. Ουδείς νομίζουμε ότι επιθυμεί αυτό, αφού όπως σαφώς προκύπτει ούτε ο νομοθέτης με τον νόμο 3938/11, είχε τέτοια πρόθεση.
Κάθε άλλη σκέψη κινείται στα όρια της παρεξήγησης καθ’ όσον μπορεί να ερμηνευθεί ως επιχειρούμενη επιβολή συνδικαλιστικής αφωνίας ή ακόμα χειρότερα χειραγωγούμενη κατεύθυνση απαξίωσης του συνδικαλιστικού μας κινήματος, για ορατούς και προφανείς λόγους.
Εξάλλου διλλήματα του τύπου, του αν κατισχύει ο νόμος του καταστατικού ή για το ποιο εκλογικό σύστημα τυγχάνει εφαρμογής, μόνο ως πρόφαση για μη συμμόρφωση προς τις καταστατικές του υποχρεώσεις, μπορεί να τα επικαλείται κάποιος, καθώς επ’ αυτού έχει αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα ο ΑΠ (υπ’ αριθμ. 1430/1987 απόφαση - 18592).
Περαιτέρω τέτοιες ενέργειες και αποφάσεις καταστρατηγούν τις θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές του συνδικαλισμού και θέτουν σε κίνδυνο το συνδικαλιστικό μας κίνημα, διότι σε περίπτωση μη εκλογής αντιπροσώπων θα οδηγηθεί σε αδράνεια η Ομοσπονδία, αφού θα αδυνατεί να εκλέξει διοίκηση.
Ο εγωκεντρισμός όμως, ο οποίος και ενισχύεται μέσα από τον αυτοθαυμασμό του μικροσύμπαντός μας, μας καθιστά αναποτελεσματικούς στην προσπάθεια αυτή.
Ο συνδικαλισμός όπως εκφράζεται -ηθική πλευρά- πρέπει να πείθει τους συναδέλφους για την ορθότητα των λόγων μας, τη συνέπεια λόγου και πράξης και να καθοδηγεί στη διευθέτηση των στόχων μας, χωρίς υπερβολές και λαϊκισμούς.
Την κρίσιμη δηλαδή αυτή ώρα που θα κληθούμε να δώσουμε το παρόν σε ότι μας αφορά, για τα εργασιακά, μισθολογικά, υπηρεσιακά επαγγελματικά συμφέροντα των μελών μας, εμείς ή μάλλον κάποιοι από εμάς θα στερηθούν αυτής της δυνατότητας γιατί κάποιοι επιλέγουν ή επιλέχθηκαν να ρίξουν το «καράβι στην ξέρα».
Εμείς όμως επιλέγουμε τη συνέχιση του έργου της Ομοσπονδίας και στην προσπάθεια μας, να συνεχίσει αταλάντευτα το δύσκολο αυτό έργο της, στη δυσχερή συγκυρία για όλους και χωρίς κανένα ψεγάδι επί της νομιμότητας, η Ομοσπονδία κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια συνεννόησης με όλες τις Ενώσεις, προσφεύγοντας παράλληλα τόσο σε νομικούς συμβούλους, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν σχετικά για τις διατάξεις του νέου νόμου, όσο και στο επισπεύδων το νόμο αυτό Υπουργείο, όπως καθίσταται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε με τα πλέον βάσιμα επιχειρήματα, λάβει τις νόμιμες και ωφελιμότερες για το κίνημά μας, αποφάσεις.
Διευκρινίζεται ότι, όπως είναι παγκοίνως γνωστό, ο επισπεύδων το νόμο φορέας είναι και αρμόδιος να γνωμοδοτήσει με βάση, αφ’ ενός το γράμμα αυτού και αφ’ ετέρου με βάση την αιτιολογική έκθεση να δώσει την τελολογική ερμηνεία των ισχυουσών διατάξεων. Ουδεμία εμπλοκή υφίσταται και είναι λυπηρό να γίνεται προσπάθεια δημιουργίας τέτοιων εντυπώσεων.
Κατόπιν των ανωτέρω και με γνώση του ιστορικού ρόλου που καλούμαστε στις μέρες μας να επιτελέσουμε, σας καλούμε έστω και τώρα, να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να προβείτε στην προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία, όπως οφείλετε άλλωστε, σύμφωνα και με το καταστατικό της Ομοσπονδίας το οποίο και επικαλείστε, ώστε να εκπροσωπηθείτε στο Πανελλήνιο Συνέδριο των Αντιπροσώπων και να μην στερήσετε το αναφαίρετο δικαίωμα των συναδέλφων - μελών της Ένωσής σας, που επιθυμούν να διεκδικήσουν την εκλογή τους στα όργανα της Π.Ο.ΑΞΙΑ.
Έχοντας πάντα υπόψη σας, ότι η Ομοσπονδία μας, έχει αποδείξει με έργα διαχρονικά ότι, ούτε «κηδεμονεύεται», ούτε «κατευθύνεται», ούτε «ποδηγετείται» και προπαντός δεν εκβιάζεται, αλλά επιλέγει να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης δίνοντας τον αγώνα για τα συμφέροντα των συναδέλφων και μόνο των συναδέλφων, που έχει την τιμή να εκπροσωπεί. Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματά της το αποδεικνύουν περίτρανα.

 

ds _poaxia_no_sfragides

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...