Ημερολόγιο

Ιούνιος.2024
17
Δευτέρα
09:21
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 38

Εβδομάδα 38

Μήνας 7730

Σύνολο 490792

Το περιοδικό μας...

Πρόταση προς τον κ. Υπουργό ΠτΠ για κατάθεση τροπολογίας σχετικά με τις κρατήσεις του Μ.Τ.Σ.

 POAXIA logoΘΕΜΑ : «Κατάθεση τροπολογίας».

ΣΧΕΤ: 

Σχέδιο νόμου με τίτλο: «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις»

          

Κύριε Υπουργέ,

Στο ανωτέρω σχετικό σ/ν κατατέθηκε τροπολογία-προσθήκη του ΥΠ.ΕΘ.Α. (δείτε εδώ) στην οποία στο άρθρο 1 παρ. 2 εδάφιο β’ προβλέπει τη δυνατότητα κρατήσεων υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού για τους για τους εξερχόμενους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς από παραγωγικές στρατιωτικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, τη δυνατότητα καταβολής αυτής για την αναγνώριση των ετών σπουδών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μετοχικής σχέσης. Σε περίπτωση παραίτησης ή αποστρατείας του αξιωματικού ή υπαξιωματικού και εφόσον δεν έχει καταβληθεί το σύνολο των κρατήσεων, οι οποίες αφορούν στην αναγνώριση μετοχικής σχέσης των εξερχομένων από τις στρατιωτικές παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων στο Μ.Τ.Σ., καταβάλλεται εφάπαξ το υπόλοιπο του συνόλου των αναλογουσών προβλεπόμενων κρατήσεων. Επιπλέον στο εδάφιο γ προβλέπει για τους εξερχόμενους, μετά την έναρξη ισχύος του νόμου, από παραγωγικές αστυνομικές σχολές, τα έτη σπουδών τους σε αυτές αναγνωρίζονται ως χρόνος μετοχικής σχέσης στο Ταμείο αμέσως μετά την έξοδό τους από αυτές, οπότε και αρχίζει η καταβολή της, κατά την προηγούμενη περίοδο, κράτησης για τον αναγνωριζόμενο χρόνο υπηρεσίας των ετών σπουδών τους.

Θεωρούμε ότι αντίστοιχη τροπολογία θα πρέπει να κατατεθεί άμεσα στο ανωτέρω νομοσχέδιο (ή σε άλλο νομοσχέδιο), η οποία να προβλέπει το ίδιο καθεστώς και για τους εξερχόμενους των παραγωγικών σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας που είναι μέτοχοι του Μ.Τ.Σ. και να επεκταθεί η καταβολή των κρατήσεων καθ΄ όλη τη διάρκεια της μετοχικής τους σχέσης, καθόσον η ανωτέρω τροπολογία του ΥΠ.ΕΘ.Α. κινείται σε σωστή κατεύθυνση ως προ την ελάφρυνση του ύψους των κρατήσεων για τα στελέχη τους, και θα ήταν εξαιρετικά ωφέλιμο το ίδιο να γίνει και για τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρακαλούμε προς τούτο, όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας, προκειμένου να επωφεληθούν και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας από την ευνοϊκή αυτή ρύθμιση, την οποία προβλέπει η τροπολογία του ΥΠ.ΕΘ.Α.

2021 03 poaxia no ypografes

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...