Ημερολόγιο

Ιούνιος.2024
17
Δευτέρα
09:36
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 44

Εβδομάδα 44

Μήνας 7736

Σύνολο 490798

Το περιοδικό μας...

Συνάντηση ΠΟΑΞΙΑ με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα

20230718aΣυνάντηση με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα είχε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της Ομοσπονδίας σχετικά με την πορεία των διαδικασιών για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακίνησης των δικογράφων καθώς και της δυνατότητας παρουσίας κρατουμένων στις δικαστικές αίθουσες, μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι ανωτέρω διαδικασίες αποτελούν κυβερνητική δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης και η υλοποίησή τους πλέον εναπόκειται στη νέα πολιτική Ηγεσία των Υπουργείων Δικαιοσύνης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη.

Επισημάναμε στον κ. Υφυπουργό ότι είναι αδήριτη ανάγκη να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό η υλοποίηση αυτών των πρωτοβουλιών, προκειμένου να απεμπλακεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών, ο οποίος θα αποδοθεί στα πραγματικά καθήκοντα της τήρησης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Ο κ. Υφυπουργός από την πλευρά του μας διαβεβαίωσε ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η μεγάλη θεσμική τομή, όπως την χαρακτήρισε, στη διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα συναρμόδια Υπουργεία για την εξεύρεση των βέλτιστων πρακτικών και λύσεων οι οποίες χρειάζονται, όπως τόνισε, για να γίνει μία παρέμβαση σε ένα σύστημα το οποίο ανάγεται από την εποχή της ίδρυσης του ελληνικού κράτους.

Γνωρίζοντας την εργατικότητα, τη μεθοδικότητα, το ήθος και την ποιότητα του έργου του κ Υφυπουργού είμαστε βέβαιοι ότι αυτά τα δύο φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν καθημερινά εκατοντάδες συναδέλφους μας θα επιλυθούν προς όφελος της δημόσιας τάξης, της ποιότητας της δικαιοσύνης και της απεμπλοκής του αστυνομικού προσωπικού από πάρεργα.

 2021 03 poaxia no ypografes

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...