Ημερολόγιο

Μάιος.2021
12
Τετάρτη
16:35
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 39

Εβδομάδα 210

Μήνας 1004

Σύνολο 366150

Το περιοδικό μας...

Συνάντηση προεδρείων ΠΟΑΞΙΑ και ΕΝΑΞΙΑ με τον Δ' Αντιπρόεδρο της Βουλής για το θέμα της ελεύθερης μετακίνησης των αστυνομικών με τα ΜΜΜ.

20181005 1107512 532x600Συνάντηση με τον Δ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής είχαν σήμερα τα Προεδρεία της ΠΟΑΞΙΑ και της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Κακλαμάνης προς τους αρμόδιους Υπουργούς για το θέμα της ελεύθερης μετακίνησης των αστυνομικών με τα ΜΜΜ.

Αφού ευχαριστήσαμε τον κ. Αντιπρόεδρο για το διαχρονικό ενδιαφέρον του για τα προβλήματα που απασχολούν τους ενστόλους γενικότερα, του εξηγήσαμε τις μέχρι τώρα ενέργειές μας και τις απαντήσεις που έχουμε λάβει από τους αρμόδιους υπουργούς, για το μείζον αυτό πρόβλημα που έχει διαμορφωθεί για τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς η μετακίνησή τους με τα ΜΜΜ έχει καταστεί ουσιαστικά σε έναν άνευ προηγουμένου ευτελισμό της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας τους.

Όπως διαπιστώθηκε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Κακλαμάνη με την Υπουργό και Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από την άρνηση μέχρι τώρα του κ. Χουλιαράκη να υπογράψει τη σχετική ΚΥΑ.

Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι θα υποβάλει άμεσα και νέα επερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, ώστε να πάρει θέση ο ίδιος μέσα στο κοινοβούλιο για το θέμα αυτό και να σταματήσει να κρύβεται.

Στον κ Κακλαμάνη θέσαμε και το θέμα της περικοπής του επιδόματος της ΕΚΑΜ κάτι το οποίο δεν γνώριζε. Αναγνωρίζοντας και ο ίδιος την αδικία που έχει συντελεστεί σε βάρος της επίλεκτης αυτής μονάδας της ΕΛ.ΑΣ., δήλωσε ότι θα καταθέσει άμεσα σχετική τροπολογία στο πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

 Μετά τη λήξη της συνάντησης μας ενημερωθήκαμε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Χουλιαράκη, ο οποίος του δήλωσε ότι είναι σύμφωνος να ικανοποιήσει το δίκαιο αυτό αίτημα και θα αναμένει την σχετική νομοθετική πρωτοβουλία από το Υπουργείο μας.

Υπενθυμίζουμε ότι καμία επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στον προϋπολογισμό δεν υπάρχει, η οποία άλλωστε είναι και μηδαμινή, δεδομένου ότι το σχετικό κονδύλι έχει ήδη προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2018 και το όλο θέμα δημιουργήθηκε από τη ψήφιση του νέου μισθολογίου και εντεύθεν.

Είμαστε δίπλα στο συνάδελφο και θα είμαστε συνεχώς σε επαγρύπνηση, έως ότου τα καίρια αυτά ζητήματα επιλυθούν οριστικά από την Κυβέρνηση που έχει και την αρμοδιότητα, αλλά και την ευθύνη για την υλοποίησή τους.

2014 poaxia no ypografes

 

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...