Ημερολόγιο

Δεκέμβριος.2023
2
Σαββάτο
17:32
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 36

Εβδομάδα 360

Μήνας 103

Σύνολο 454779

Το περιοδικό μας...

Απώλεια ελέγχου και αδράνεια συστήματος - Του Α/Δ΄ Δημήτρη ΓΕΩΡΓΑΤΖΗ

 

H EΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, έτσι όπως οργανώθηκε το 1984 με τη συγχώνευση της Αστυνομίας Πόλεων και της Ελληνικής Χωροφυλακής, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. Το παραδέχεται πλέον και το ίδιο το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Το ίδιο το υπουργείο μόλις φέτος εξήγγειλε την αναδιάρθρωση της. Εμείς διατηρούμε ωστόσο τις επιφυλάξεις μας για τον διαγωνισμό που ανακοινώθηκε και προειδοποιούμε την όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές να μην επαναλάβει τους ερασιτεχνισμούς που γνωρίσαμε στο παρελθόν και οι οποία κόστισαν ακριβά στον φορολογούμενο πολίτη και κυρίως σε ζωές συναδέλφων μας και πολιτών.


Είμαστε υπέρ της μεταρρύθμισης, όχι μόνο γιατί το λένε πλέον όλοι, αλλά διότι είμαστε αναγκασμένοι να παλεύουμε για πράγματα για τα οποία υποτίθεται ότι έγινε η ενοποίηση πριν από 28 χρόνια, δηλαδή για την απαλλαγή από ξένα έργα, για την αντιμετώπιση των νέων μορφών εγκληματικότητας, για τον επαγγελματισμό των στελεχών κ.λπ. Υπάρχει διαχρονικά έλλειμμα πολιτικής στον τομέα της ασφάλειας, με κραυγαλέα παραδείγματα την ίδρυση αρχηγείου Αστυνομίας 16 ολόκληρα χρόνια μετά τη σύσταση της, δηλαδή το 2000.
Είναι ένα αντίστοιχο φαινόμενο με αυτό που παρατηρείται στις μέρες μας με τη Λιμενική Αστυνομία, όπου τα πολιτικά κόμματα ερίζουν αν πρέπει να υπάγεται σε άλλο υπουργείο ή αν πρέπει να εποπτεύεται από έναν ενιαίο πολιτικό φορέα. Θυμίζω επίσης τις παλινωδίες όσον αφορά τη λειτουργία αυτού καθ’ αυτού του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Αυτά και άλλα πολλά οδήγησαν στην απώλεια «ελέγχου» των υπηρεσιών ασφαλείας και στην αδράνεια του αστυνομικού μας συστήματος. Σε ότι αφορά τη μεταρρύθμιση, πρέπει να επισημανθεί ότι διαθέτουμε την τεχνογνωσία και τη διάθεση να οικοδομήσουμε μια πιο αποτελεσματική Αστυνομία. Για να έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία και διάρκεια το όλο εγχείρημα, είμαστε υπέρ της σύστασης διακομματικής επιτροπής, ώστε να τεθεί σε μια θεσμοθετημένη μόνιμη βάση η συζήτηση για την αναδιοργάνωση της Αστυνομίας και την ένταξη της σε ένα ενιαίο δόγμα ασφαλείας».


Του Αστυν. Δ/ντή κ. Γεωργατζή Δημήτρη

Πηγή Δημοσίευσης Άρθρου:


Εφημερίδα «Επενδυτής»,
Αριθμ. Φύλ. 9ο

Ιούνιος 2012

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...