Ημερολόγιο

Μάιος.2021
16
Κυριακή
18:25
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 33

Εβδομάδα 408

Μήνας 1202

Σύνολο 366348

Το περιοδικό μας...

Ναι στην ενότητα της Ομοσπονδίας - Του κ. Γεώργιου ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

 

Όταν το 2004 νομιμοποιήθηκε από τον τότε Υπουργό Δημοσίας Τάξης κ. Στέλιο ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ η λειτουργία των συνδικαλιστικών μας ενώσεων με το νόμο 2265/94’ θεσμοθετήθηκε η μη ύπαρξη παρατάξεων και η ενιαία εκπροσώπηση στα ψηφοδέλτια ακριβώς για να μην υπάρξει κομματικοποίηση της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των συνδικαλιστικών οργάνων. Από τότε σταθερή μας επιδίωξη ήταν η αποφυγή κομματισμού και η εκλογή των οργάνων με συναινετικές διαδικασίες.

Τις διάφορες θέσεις στα όργανα τις καταλάμβαναν συνάδελφοι ανεξαρτήτως από 'την ιδεολογική και πολιτική τους ταυτότητα, ακόμα και όταν ο αριθμός των αντιπροσώπων που εκπροσωπούσαν ήταν πολύ μικρός και δεν τους επέτρεπε να συμμετέχουν στα όργανα Τούτο γινόταν χάριν της ενότητας και της εκπροσώπησης όλων των θέσεων και των απόψεων για τα συνδικαλιστικά μας δρώμενα. Αυτό το διαφυλάξαμε μέχρι τελευταία «ως κόριν οφθαλμού» και έτσι επιτυγχάναμε την ενότητα στο χώρο μας. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν επιτρέψαμε σε πολιτικούς, υπηρεσιακούς ή άλλους παράγοντες να υπεισέλθουν στη λειτουργία της Ομοσπονδίας ή των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων για να την ποδηγετήσουν ή να καθοδηγήσουν τη δράση μας. Είχαμε μια ανεξαρτησία την οποία διατηρούμε ακόμα και μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα να καθορίζουμε εμείς την πορεία μας με τις αποφάσεις που εμείς λαμβάνουμε.

Τελευταία, όμως, παρατηρείται ότι κάποιοι συνάδελφοι που είναι δυστυχώς και εκλεγμένοι, δεν συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο, αλλά λειτουργούν ως φερέφωνα των κομμάτων με αποτέλεσμα να μην συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία της Ομοσπονδίας, διότι υπηρετούν κυρίως τα κομματικά συμφέροντα και όχι το συμφέρον της Ομοσπονδίας και των συναδέλφωνμας.


Ευτυχώς που οι συνάδελφοι αυτοί είναι στη μειοψηφία και δεν μπορούν να επηρεάσουν τα πράγματα. Κάνουν, όμως, κακό, διότι παρατηρούμε ότι εμφανίζονται στα ΜΜΕ επί παντός επιστητού και κάνουν κακό σε όλους. Οι ίδιοι δε πολλές φορές νομίζουν ότι έτσι βοηθούν και το κόμμα τους, ενώ το ίδιο το κόμμα έχει άλλη άποψη...

Είναι χρέος όλων μας να απομονώσουμε αυτούς τους συναδέλφους, να διαφυλάξουμε την ενότητα και να συνεχίσουμε να μην επιτρέπουμε σε κανένα κόμμα, πολιτικό ή υπηρεσιακό παράγοντα «να μπει» στην Ομοσπονδία για να την καθοδηγήσει. Πρέπει «ως κόριν οφθαλμού» να διαφυλάξουμε την ενότητα των αξιωματικών της Αστυνομίας στα συνδικαλιστικά όργανα διότι μόνο έτσι θα δικαιολογήσουμε και την ύπαρξη τους και θα έχουμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Οι συνδικαλιστές υπάρχουμε για να προωθήσουμε λύσεις στα προβλήματα των συναδέλφων μας. Αν δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε αυτόν τον στόχο, δεν έχουμε λόγο ύπαρξης. Αν κάποιοι θέλουν να εξυπηρετήσουν άλλες καταστάσεις, είναι προτιμότερο να το κλείσουμε το «μαγαζί». Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ακολουθήσουμε την πρακτική του υπόλοιπου συνδικαλιστικού κινήματος του δημόσιου τομέα με τα αρνητικά φαινόμενα του κομματισμού και του παραγοντισμού, που είναι κατακριτέα και από τους ίδιους τους πολίτες.
Για να αποφευχθεί αυτό πρέπει να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία της γνώμης μας, να διατυπώνουμε με παρρησία τις απόψεις μας και να διατυπώνουμε αυτό που πάντοτε υπηρετεί το συμφέρον των συναδέλφων και της υπηρεσίας.

Τονίζουμε, λοιπόν, ενότητα, ανεξαρτησία, όχι επηρεασμός, όχι καθοδήγηση των συνδικαλιστικών οργάνων από τρίτους. Όχι στην συνδικαλιστική δραστηριότητα : για ιδιοτελείς σκοπούς.

Οι συνάδελφοι οφείλουν να απομονώσουν και να αποβάλλουν από τα συνδικαλιστικά μας όργανα όποιον αντιλαμβάνονται ότι λειτουργεί εκτός κανόνων και αρχών.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα περνά μια δύσκολη καμπή και γι' αυτόν ακόμα το λόγο επιβάλλεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί. Εμείς δεν συμβιβαστήκαμε ούτε το 2003 όταν φτάσαμε κοντά στην επίλυση οικονομικών αιτημάτων και αντιμετωπίσαμε τα "δακρυγόνα, ούτε τώρα που είμαστε πάλι κοντά στην επίλύση σοβαρών προβλημάτων και πρέπει να επιδείξουμε όλοι πνεύμα ενότητας, μη υποστέλλοντες τη σημαία του αγώνα.

Του Υποστράτηγου κ. Γεώργιου ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Πηγή Δημοσίευσης Άρθρου:

Περιοδικό «Αξιωματική Αστυνομία», σελ. 6 – 7
Τεύχος 12ο
Οκτώβριος 2006

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...