Ημερολόγιο

Μάιος.2021
16
Κυριακή
18:02
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 32

Εβδομάδα 407

Μήνας 1201

Σύνολο 366347

Το περιοδικό μας...

Κοινωνία, Συνδικαλισμός και Αστυνομία - Του κ. Ιωάννη ΧΡΗΣΤΙΔΗ

 

1. Σε μια κοινωνία που Αξίες, Ιδανικά και Θεσμοί ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΝΤΑΙ, ηθικές αντιστάσεις ΛΥΓΙΖΟΥΝ από την παντοδυναμία του άκρατου υλισμού, όπου όλοι θυσιάζουν στο ΒΩΜΟ του προσωπικού συμφέροντος και οι πνευματικοί ΤΑΓΟΙ αναπαύονται στο «κοιμητήριο συνειδήσεων».


2. Σε μια εποχή που οι πολίτες βολεύονται στις αναπαυτικές τους πολυθρόνες, απαθείς δέκτες μηνυμάτων ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΩΣ και ελπίζουν μόνο σε «ΘΕΟΣΤΑΛΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ», διότι αφού απέτυχαν να αναδείξουν ισχυρό το ΔΙΚΑΙΟ κατέστησαν δικαίους τους ΙΣΧΥΡΟΥΣ.

3. Σ' ένα περιβάλλον που το παρασκήνιο υπόσχεται άκοπη ΑΝΟΔΟ και ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ μέσω καιροσκοπικών συμβιβασμών και τυχοδιωκτικών μεταλλάξεων, μέσω τυπολατρικής υποκρισίας και αδιαφανών συναλλαγών, όπου η διαφθορά άγγιξε κι αυτούς «που τάχτηκαν να φυλάγουν Θερμοπύλες».

4. Σε μια χώρα όπου ολίγοι Αστυνομικοί έγιναν ευάλωτοι στις σειρήνες του υποκόσμου και από φύλακες του νόμου έγιναν παράγοντες του εγκλήματος, δίδοντας άλλοθι στους «αυτόκλητους σωτήρες του δικαίου», ώστε να εμφανίζουν την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ως «αποκαθαρτήριο» των αμαρτιών του δημοσίου βίου η Π.Ο.ΑΞΙ.Α με π ί σ τ η και υπομονή, τ ό λ μ η και ρεαλισμό, υψηλό αίσθημα ευθύνης και οδηγό το αιώνιο δίπτυχο «ΧΡΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ» αγωνίζεται:

α. Για ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ του Αστυνομικού Έργου εντός των Συνταγματικών επιταγών και μακράν εξωθεσμικών παρεμβάσεων και σκοπιμοτήτων, που συνοπτικά περιέχεται στο τρίπτυχο:

1) ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ατομικών ελευθεριών - δικαίωματων των πολιτών και των δημοκρατικών θεσμών, χωρίς ιδεολογικές, φυλετικές ή θρησκευτικές διακρίσεις.

2) ΠΡΟΛΗΨΗ - ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ της εγκληματικότητας και ΠΑΤΑΞΗ της διαφθοράς σε όλες τις μορφές της, με αμερόληπτη εφαρμογή του νόμου προς κάθε κατεύθυνση, από Αστυνομικούς κοινωνικά καταξιωμένους.

3) ΠΑΓΙΩΣΗ αισθήματος ασφαλείας, χωρίς σύγχυση - ανασφάλεια στελεχών, ατελή εκπαίδευση του προσωπικού ανεπαρκή υλικό-τεχνικό εξοπλισμό -ανθρωποβόρα ωράρια εργασίας - οικονομική μιζέρια και οργανωτικές - δομικές λειτουργίες.

β. Για μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ αρωγό των Αστυνομικών, οι οποίοι καλούνται να ενεργούν μέσα σ' ένα ΟΡΓΟΥΕΛΙΚΟ ΤΟΠΙΟ, με αμυντικά αντανακλαστικά, απογυμνωμένοι νομικά, υποβαθμισμένοι ηθικά και υλικά, σ' ένα ιδιότυπο ρατσιστικό ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, όπου η αξία της Ζωής του Αστυνομικού είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη.

γ. Για μια ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ που θα κρίνεται από το μέγεθος και την ποιότητα του έργου της και όχι μέσα από απατηλά ΚΑΤΟΠΤΡΑ, παραμορφωτικούς ΦΑΚΟΥΣ και ΚΡΑΥΓΕΣ παραπληροφορήσεων.

δ. Για μια ΠΟΛΙΤΕΙΑ αποφασισμένη να λάβει όλα χα αναγκαία μέτρα ριζικής αντιμετώπισης του εγκλήματος «που αυξάνεται αριθμητικά και μεταλλάσσεται ποιοτικά», αφού τα μέχρι σήμερα μέτρα:

1) αγνοούσαν τον παράγοντα άνθρωπο και
2) στόχευαν στην απορρόφηση της οργής των πολιτών και των κοινωνικών κραδασμών.

ε. Για ένα ΚΡΑΤΟΣ ισχυρό και έτοιμο να προστατεύσει, έναντι οιουδήποτε κόστους, το μέλλον της χρυσής εθνικής μας εφεδρείας της ελληνικής νεολαίας, κυρίως από:

1) Την θανάσιμη απειλή «των ναρκωτικών», από τα οποία πανίσχυρα πολυεθνικά καρτέλ, μέσω εγχωρίων κακοποιών, αποκομίζουν τεράστια κέρδη, εκμεταλλευόμενα την πολυνομία και τη δύναμη του χρήματος, που τους εξασφαλίζουν ατιμωρησία ή ασήμαντες ποινές για τις αποτρόπαιες κακουργηματικές τους πράξεις.

2) Από την ΑΝΕΡΓΙΑ που δημιουργεί αδιέξοδα και οδηγεί πολλούς στην περιθωριοποίηση, αφού αποφάσεις που τους αφορούν λαμβάνονται συνήθως «ερήμην τους», χωρίς επιστημονική ΕΡΕΥΝΑ – ΜΕΛΕΤΗ -ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ και κυρίως χωρίς την διαδικασία, που αποτελεί πεμπτουσία της δημοκρατίας, το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!-

Ως αιρετοί εκπρόσωποι των στελεχών της Αστυνομίας ας αγωνισθούμε για να αποδείξουμε ότι «το μέλλον ανήκει σ' όσους αυτοπειθαρχούν, οριοθετούν το μέτρο, καθιστούν συνείδηση τους Θείους κανόνες δικαίου κι ανακαλύπτουν τη χρυσή τομή Ατομικών Ελευθεριών και κοινωνικών κανόνων, στο μακρύ και ανηφορικό ταξίδι μέχρι τ'απάνεμο λιμάνι της ισονομίας, της ισοπολιτείας και δικαιοσύνης.

Του Αστ. Υποδ/ντή κ. Ιωάννη ΧΡΗΣΤΙΔΗ

Πηγή Δημοσίευσης Άρθρου:

Περιοδικό «Αξιωματική Αστυνομία», σελ. 17
Τεύχος 2ο
Απρίλιος 2004

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...