Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Ε.Α.Ε.Α.Σ.Ε.

 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την 12/04/2011, η 16η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αξιωματικών Στερεάς Ελλάδας, στην Λαμία (Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δ. Λαμιέων), με κεντρικό σύνθημα:

 

«ΜΕΛΗΜΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Η ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΣ.
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»

 

dsc 0018_400Με την έναρξη των εργασιών τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων συναδέλφων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Άμεσης Δράσης Αττικής. Τις εργασίες της γενικής συνελεύσεως τίμησαν με την παρουσία τους πολιτικές αρχές του τόπου, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γεώργιος ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Δημήτριος ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ και κ. Ιωάννης ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ αντίστοιχα, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας Ταξίαρχος κ. Απόστολος ΚΑΣΚΑΝΗΣ, οι Αστυνομικοί Διευθυντές των Διευθύνσεων Στερεάς, ο Οργανωτικός Γραμματέας κ. Ανδρέας ΒΕΛΛΙΟΣ, το μέλος του Δ.Σ. κ. Βασίλειος ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, πρόσφατα αποστρατευθέντες συνάδελφοι καθώς και το σύνολο σχεδόν των εγγεγραμμένων μελών της Ένωσης, ενώ παρευρέθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους τα τοπικά Μ.Μ.Ε.dsc 0072_400
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης, Α/Α΄ κ. Γεώργιος ΜΠΡΑΝΗΣ αναφέρθηκε στις τεράστιες ελλείψεις, σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό που αντιμετωπίζουν στο σύνολο τους οι Υπηρεσίες της Στερεάς, συνεπεία της εφαρμοστέας πολιτικής των περικοπών, στηλιτεύοντας την στάση της πολιτείας για την εφαρμογή εκπτώσεων και στο αγαθό της ασφάλειας. Κάλεσε όλους τους αστυνομικούς από όποια θέση και αν βρίσκονται, υπηρεσιακή ή συνδικαλιστική να αναδείξουν στην κοινωνία τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να είναι αρωγός στις προσπάθειες μας και όχι απέναντί μας.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε με την σειρά του στις ευθύνες τις πολιτείας για τα προβλήματα πολλών υπηρεσιών, που τις έχουν οδηγήσει σχεδόν σε κατάρρευση παρότι είχαν επισημανθεί έγκαιρα και είχαν προταθεί λύσεις από την Ομοσπονδία αλλά η πολιτική ηγεσία δυστυχώς εκώφευσε. Επίσης τονίσθηκε ότι πρέπει όλοι μας να βγούμε προς την κοινωνία και να πείσουμε τους συμπολίτες μας, ότι θέλουμε την κοινωνία δίπλα μας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ενώ εξήρε την προσπάθεια και τις ενέργειες που καταβάλλει το Προεδρείο της Ένωσης.
dsc 0081_400Ο Δήμαρχος Λαμιέων δήλωσε αρωγός στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και στις προσπάθειες της Ενώσεως, δηλώνοντας ότι το σύνολο της τοπικής κοινωνίας στηρίζει την Ελληνική Αστυνομία.
Τιμήθηκαν επίσης οι διατελέσαντες Πρόεδροι της Ένωσης, με ιδιαίτερη μνεία στο πρόσωπο του πρώην Γ.Γ. της Ομοσπονδίας και νυν Αντιδημάρχου Λαμιέων κ. Δημοσθένη ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ, ενώ τιμήθηκαν και οι πρόσφατα αποστρατευθέντες συνάδελφοι και τα παιδιά των συναδέλφων που πέτυχαν σε ΑΕΙ.