Ομιλία Προέδρου Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. ΓΕΩΡΓΑΤΖΗ Δημητρίου στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ευαγγελισμού - 01/11/2012

 

Ομιλία - Χαιρετισμός του Προέδρου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
κ. ΓΕΩΡΓΑΤΖΗ Δημήτρη
στην Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας
την 01/11/2012 στην Πλατεία Ευαγγελισμού – Αθήνα

Κύριοι εκπρόσωποι των κομμάτων,
Κύριοι Βουλευτές,
Κύριοι εκπρόσωποι φορέων και ενώσεων,
Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,
Κυρίες και κύριοι,

Βρισκόμαστε λίγα μόλις 24ωρα πριν από την ψήφιση στη Βουλή των πιο επώδυνων, των πιο ανάλγητων, των πιο βάρβαρων και των πιο επαχθών μέτρων σε βάρος του λαού και της κοινωνίας.
Το μνημόνιο 1 και το μνημόνιο 2 ωχριούν μπροστά σε αυτά που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο 3 και ειδικά τα μέτρα που αφορούν τους Ενστόλους, εν ενεργεία και συνταξιούχους.

Συνάδελφοι,

Η σημερινή μας συγκέντρωση αποτελεί την κορύφωση μιας σειράς κινητοποιήσεων που ξεκινήσαμε εδώ και δύο μήνες σε όλη την Ελλάδα.
DSC 0183Δεν είναι όμως το τέλος. Σήμερα κλείνει ένας κύκλος κινητοποιήσεων και από αύριο ξεκινάει ένας άλλος.
Έστω και αν ψηφιστούν ως έχουν τα μέτρα του μνημονίου, εμείς θα πολεμήσουμε να τα ανατρέψουμε γιατί όχι μόνο φτάσαμε αλλά ξεπεράσαμε τα όρια μας.
Τα σημερινά συμβολικά συσσίτια, αν ψηφιστούν τα μέτρα ως έχουν, θα αποτελέσουν και για τους ένστολους, δυστυχώς την σκληρή πραγματικότητα.
Κάνουμε έκκληση, την ύστατη ώρα, στον Πρωθυπουργό να θυμηθεί τις δεσμεύσεις του και όσα έχει υποσχεθεί για τους ένστολους, λίγα μόνο εκατοντάδες μέτρα από το σημείο που βρισκόμαστε στον χώρο του Ζαππείου.
Καλούμε την κυβέρνηση και τους Αρχηγούς των κομμάτων που τη στηρίζουν να πάψουν πια να επικαλούνται για να δικαιολογήσουν την αθέτηση των δεσμεύσεών τους την σωτηρία της πατρίδος και ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Η επίκληση αυτή, μόνο ως κακόγουστη φάρσα ηχεί στα αυτιά μας γιατί την είχε επικαλεστεί δύο φορές και ο πρώην Πρωθυπουργός και όλοι γνωρίζουμε πόσους, με ποιο τρόπο και ποιους έπεισε….
Τους θυμίζουμε λοιπόν έτσι πολύ απλά και κατανοητά, ότι εμείς βρισκόμαστε σε πόλεμο πραγματικό και όχι εικονικό καθημερινά. Όχι μόνο σήμερα, αλλά από την πρώτη στιγμή που δίνουμε τον όρκο να υπηρετούμε την πατρίδα και την κοινωνία.
fasolada2Το αίμα των συναδέλφων μας και οι νεκροί μας αποτελούν την καλύτερη απόδειξη στα λεγόμενά μου.
Αν μερικοί θέλουν να το αγνοούν, εμείς είμαστε εδώ για να τους το υπενθυμίζουμε.
Δώσαμε και δίνουμε τον καλό αγώνα ζητώντας όχι ειδική μεταχείριση, αλλά για το δίκιο μας και την αξιοπρέπειά μας.
Όμως τα μέτρα που εισηγούνται δεν είναι απλώς σκληρά και αναποτελεσματικά. Είναι άδικα. Κάποιος μπορεί να αντέξει τις στερήσεις. Όμως η αδικία τον πνίγει. Η αδικία κυρίες και κύριοι δεν αντέχεται.
Καλό αγώνα μέχρι την τελική δικαίωσή μας.


{youtube}TVJ8Ph_5MFE{/youtube}