Ομιλία Προέδρου Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. ΓΕΩΡΓΑΤΖΗ Δημητρίου στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Παναθηναϊκό Στάδιο - 06/09/2012

 Δεν ήθελα να ξεκινήσω έτσι και συγχωρέστε με, μετά την καταλυτική παρουσία του συναδέλφου…100 μέτρα πιο πέρα είναι η μάνα ενός συναδέλφου που έπεσε νεκρός πριν από λίγα χρόνια από σφαίρες. Πριν από 10 λεπτά απομακρύνθηκε γιατί δεν ήθελε να σταματήσει το κλάμα…συγχωρέστε με για τη συγκίνηση…Ποιος θα πει σ’ αυτή τη μάνα για το παιδί της ότι δεν θα γυρίσει πίσω ποτέ…


Κύριε Πρόεδρε,

Κύριοι εκπρόσωποι των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Κύριοι Βουλευτές,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Ανεβαίνοντας στο βήμα για να χαιρετήσω τη σημερινή μας συγκέντρωση δεν μπορώ να μη θυμηθώ τα ΄΄ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα΄΄ που μας έλεγαν πριν από τις εκλογές και με την ειλικρίνεια που μας διακρίνει πιστέψαμε πως έχουνε μπέσα.
DSC 0192Να όμως που με τις πράξεις τους οι κυβερνώντες αυτοδιαψεύδονται και αυτοακυρώνονται, αναγκάζοντας όλους εμάς για άλλη μια φορά να υψώσουμε το ανάστημά μας και να διαμαρτυρηθούμε για τον εμπαιγμό που υφιστάμεθα.
Δυστυχώς για αυτούς είναι τραγική η διαπίστωση. Οι κυβερνώντες, μας κατατάσσουν υπαλλήλους τελευταίας κατηγορίας όταν πρόκειται για παροχές και σε πρώτης όταν πρόκειται για υποσχέσεις.
Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να τους καταγγείλουμε τουλάχιστον ως αναξιόπιστους και να τους καταστήσουμε σαφές ότι δεν περιμένουμε να μας σώσουν. Αγωνιζόμαστε για να μη μας σώσουν έτσι όπως το εννοούν. Αγωνιζόμαστε για να κάνουν πράξη αυτά που μας υποσχέθηκαν, αλλιώς ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ αν έχουν λόγο ύπαρξης.
Αυτό είναι το κατάντημά τους. Να αναγκάζουν τον αστυνομικό, τον λιμενικό, τον πυροσβέστη, να τους καταγγέλλει ενώνοντας τη φωνή του με τις φωνές των εκατομμυρίων συμπολιτών μας, που συνθλίβονται κάτω από το βάρος των περικοπών των οικογενειακών τους προϋπολογισμών, του ενός εκατομμυρίου ανέργων, των νέων παιδιών που αναγκάζονται να ξενιτευτούν για να βρουν ΄΄στον ήλιο μοίρα΄΄.
Ας μην έχουμε αυταπάτες.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι αποφάσεις τους ήταν προειλημμένες, απλώς από καιρό προσπαθούσαν να μας παραπλανήσουν και να χρυσώσουν το χάπι της νέας λαίλαπας που μας επιφυλάσσουν.
Χρησιμοποίησαν τις προηγούμενες φορές την αστυνομία ως μέσο εκτόνωσης των κοινωνικών αντιδράσεων για να περάσουν τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα, είναι προφανώς και πάλι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν την ίδια συνταγή, ίσως αυτή τη φορά διαφοροποιημένη, εμπλουτίζοντας το σουρεαλιστικό σκηνικό της πλατείας συντάγματος και προκαλώντας νέες μετασεισμικές δονήσεις στο προ πολλού χρεοκοπημένο κράτος μας.
Επειδή κανείς από μας πιστεύω δεν αιθεροβατεί και επειδή όλοι μας πρέπει να έχουμε ακούσει τις κραυγές των αγανακτισμένων συμπολιτών μας σε προηγούμενες διαδηλώσεις να διαχωρίσουμε τη θέση μας και να ενταχθούμε στα μπλόκα των διαδηλωτών, και επειδή το ίδιο θέμα απασχολεί την κοινή γνώμη ήδη ενόψει νέων δυναμικών κινητοποιήσεων, θέλω από αυτό εδώ το βήμα να καταστήσω σαφές με την ιδιότητά μου ως πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ ότι καμία κυβέρνηση δεν δικαιούται να πυροδοτεί την ένταση πόσω μάλλον να διαλύει την κοινωνική συνοχή και την ίδια ώρα να έχει την απαίτηση από τον ένστολο ΄΄να βγάλει το φίδι από την τρύπα΄΄.
DSC 0583Εμείς, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε πλέον στα έξοδα μιας αξιοπρεπούς ζωής παρά την βαριά και επικίνδυνη – υπεράνω ωραρίων – εργασία μας με δεδομένο ότι πλην της ισοπεδωτικής μείωσης των αποδοχών μας περιορίστηκαν δραστικά και οι στοιχειώδεις υπηρεσιακές λειτουργικές δαπάνες.
Είμαστε όμως ταυτόχρονα και πολίτες, οικογενειάρχες, εργαζόμενοι. Και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την καταστροφή της ζωής μας, χωρίς τουλάχιστον να φωνάξουμε αυτό που πρέπει να ακούσουν στη κυβέρνηση, αλλά και να καταλάβουν οι πολίτες, ειδικά αυτοί που έβλεπαν και βλέπουν με δυσπιστία τις αντιδράσεις μας.
Τα κυβερνητικά σχέδια και μέτρα μας οδηγούν σε διάλυση και τελικά σε αδυναμία να εκτελέσουμε αποτελεσματικά την αποστολή μας. Γιατί εκτός από τα τραγικά προβλήματα που έχουν ήδη προκαλέσει στη λειτουργία των υποδομών του Οργανισμού μας, επηρεάζουν το σημαντικότερο σύστημα που διαθέτουμε: το έμψυχο δυναμικό μας.
Δυστυχώς πολλοί είναι εκείνοι που με τη λέξη δίκαιο εννοούν την ισοπέδωση προς τα κάτω. Αυτό όμως δεν αποτελεί στοιχείο δικαιοσύνης, αλλά προσπάθεια διαχείρισης του πολιτικού κόστους με μικροκομματική λογική.
Καλούμε την κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν να θυμηθούν τις κατά καιρούς δεσμεύσεις τους, να σταθούν δίπλα μας και ν’ αντισταθούν στους εκβιασμούς των τροϊκανών, να μην λησμονούν δε, ότι δεν είναι οφειλέτες μόνο έναντι αυτών, αλλά και του ελληνικού λαού που έχουν ταχθεί να υπηρετούν.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να μείνουμε ακροατές ή απλοί θεατές των εξελίξεων που δρομολογούνται για μας, χωρίς εμάς.
Κάθε μέρα που περνάει η ιστορία γράφεται για όλους μας.
Στο χέρι μας είναι να μην μας γράψει ως λιγόψυχους και αναποφάσιστους.
Όσο μένουμε αδρανείς, υποτελείς σε αβάσταχτες πολιτικές, τόσο καθιστούμε τους εαυτούς μας συνυπεύθυνους του βέβαιου αφανισμού μας.
Ισοπεδωθήκαμε οικονομικά και παλεύουμε να διασώσουμε την αξιοπρέπειά μας.
Σας καλώ όλες και όλους να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, στέλνοντας σε Κυβέρνηση και τροϊκανούς ένα ξεκάθαρο μήνυμα:
Αποτύχατε κύριοι. Άλλα μας λέγατε χθες, άλλα μας λέτε σήμερα και άλλα έχετε στο μυαλό σας.
Είστε αναξιόπιστοι.
Μας φτάσατε στα όρια μας, αλλά αρνούμαστε να μας αποτελειώσετε.
Μην περιμένετε να σας προσκυνήσουμε κιόλας.


Καλή δύναμη και καλό αγώνα.

Σας ευχαριστώ πολύ


Παρακολουθείστε το σχετικό Video :