Χαιρετισμός Προέδρου Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Α/Δ' Κ. ΓΕΩΡΓΑΤΖΗ Δημητρίου στο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., στη Καλαμάτα

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
κ. ΓΕΩΡΓΑΤΖΗ Δημητρίου
στο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.,
την 18/05/2012 στη Καλαμάτα.

κ. Βουλευτά - Κύριοι εκπρόσωποι των κομμάτων - Κύριε Δήμαρχε - Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Κύριοι εκπρόσωποι φορέων - οργανώσεων και ενώσεων,

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Κύριε Πρόεδρε – Αγαπητό Δ.Σ.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμητική πρόσκλησή σας και να δηλώσω τη χαρά μας για την παρουσία μας σήμερα εδώ. Θέλω να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς και τις ειλικρινείς ευχές μας για κάθε επιτυχία της κορυφαίας αυτής συνδικαλιστικής εκδήλωσης, του 13ου Τακτικού Συνεδρίου που διοργανώνει η Ομοσπονδία σας.


Επιτρέψτε μου στα όσα γλαφυρά παρουσίασε ο Πρόεδρος, ο φίλος μου ο Γιώργος, να συμπληρώσω ότι το συνδικαλιστικό κίνημα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε στάθηκε όρθιο, προσπάθησε και πολέμησε με τα όπλα που διαθέτει. Το λέω αυτό, γιατί πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι υπάρχει ανάγκη συστράτευσης γύρω από τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες για να γίνουμε δυνατότεροι και αποτελεσματικότεροι.
Δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω κάποια πράγματα ή καταστάσεις που βιώνουμε σαν εργαζόμενοι και πολίτες, με κρίση και γνώμη γι’ αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και μας αφορούν.
Με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, εκφράστηκε η καθολική αντίθεση του λαού μας στο Μνημόνιο και στις αρνητικές συνέπειες που προκαλεί στην κοινωνία και στην ίδια την οικονομία της Χώρας. Να μη λησμονούμε, ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα πολύ έγκαιρα, σχεδόν από την αρχή, διαχώρισε τη θέση του και κράτησε μια στάση σοβαρή, αξιοπρεπείς και καταγγελτική. Προχώρησε στη συνέχεια σε σειρά πρωτοβουλιών και συναντήσεων με καθαρό αντιμνημονιακό περιεχόμενο. (συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ε.Κ. κ. Martin Schulz, κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες στις πρεσβείες, στην Ε.Ε. κλπ).
Αυτό δείχνει ότι δεν λειτουργούμε στενά συντεχνιακά, περιχαρακωμένοι σε ένα περιοριστικό συνδικαλιστικό ρόλο με άποψη μόνο για τα του οίκου μας, αλλά ότι αφουγκραζόμαστε τις κοινές αγωνίες και τα προβλήματα των συμπολιτών μας. Καταγράφουμε τον προβληματισμό μας και αρθρώνουμε ένα ώριμο συνδικαλιστικό λόγο, χωρίς κραυγές και περιττές εξάρσεις για εντυπωσιασμό των συναδέλφων μας ή και όσων άλλων κοινωνικών φορέων και πολιτικών κομμάτων παρακολουθούν και στηρίζουν τη δράση μας.
Η περίοδος που διανύουμε εξακολουθεί να είναι ρευστή πολιτικά. Το μέλλον προδιαγράφεται αβέβαιο και δυστυχώς μάλλον δυσοίωνο, όποιες κι αν είναι οι πολιτικές εξελίξεις. Το πολιτικό σύστημα με ευθύνη του συνεχίζει να απαξιώνεται χωρίς να διαφαίνεται ελπίδα εξόδου από την κρίση. Δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε τουλάχιστον τη συμπεριφορά κομμάτων που κατά την ταπεινή μας γνώμη συμπεριφέρονται ιδιοτελώς και όχι υπεύθυνα.
Οι πολιτικοί που αγνοούν την πραγματική φωνή της κοινωνίας και αρέσκονται στο να παραμένουν στο σύστημα της εξουσίας που δημιούργησαν, απλά αποδεικνύουν το μέγεθος της απόστασης που τους χωρίζει από τα πραγματικά προβλήματα του λαού.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον καλούμαστε να χαράξουμε τα επόμενα βήματά μας, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα των μελών μας, της κοινωνίας που υπηρετούμε και της πατρίδας μας.
Κλείνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω, να ευχηθώ από την καρδιά μου Καλή επιτυχία στο Συνέδριό σας, Καλή δύναμη και Επιτυχή Πορεία στα συνδικαλιστικά μας δρώμενα.

Σας ευχαριστώ πολύ.