Συνάντηση Ομοσπονδιών των Σ.Α. με εκπροσώπους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

 

Την Δευτέρα 18/7/2011, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Προεδρείων της ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΕΠΛΣ, ΠΕΑΛΣ, ΣΥΣΜΕΔ και ΑΝΕΑΕΔ με τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη, Θ. Δρίτσα και το μέλος του Τμήματος  Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΝ κ. Τάσο Μαυρόπουλο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα που αφορούν τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μέτοχοι και μερισματούχοι τους από τις απαράδεκτες και διαλυτικές επιλογές της Κυβέρνησης.
Ως εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων, καταθέσαμε τις προτάσεις μας και δηλώσαμε την αντίθεσή μας στην ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων, όπως αυτή επιχειρείται από την Κυβέρνηση,  τη μετατροπή τους σε Επικουρικά  και τη μεταφορά τους στο Υπουργείο Εργασίας.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσαν τη συμφωνία τους με τις θέσεις των συνδικαλιστικών φορέων για τα Ταμεία μας. Δεσμεύτηκαν, επίσης, ότι θα ασκήσουν τον απαραίτητο κοινοβουλευτικό έλεγχο και ότι θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας στο αίτημα της εκπροσώπησής μας στα Ταμεία, στην προσπάθεια εξυγίανσής τους και διασφάλισης της καταβολής των μερισμάτων στους δικαιούχους, καθώς και του Βοηθήματος Επαγγελματικής Αποκατάστασης.

ds _poaxia_20092010_400