Συνάντηση των Ομοσπονδιών Σ.Α. με Γεν. Γραμματέα Υπ. Οικονομκών

 

Πραγματοποιήθηκε χθες 1η Σεπτεμβρίου 2011 κοινή συνάντηση των προεδρείων των Ομοσπονδιών μας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλία ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗ, ενόψει της ένστολης πανελλαδικής διαμαρτυρίας μας στη Θεσσαλονίκη στις 9/9/2011.

Για άλλη μια φορά εκφράσαμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τις «μνημονιακές αποφάσεις» με τις οριζόντιες περικοπές και τις αναδρομικές μειώσεις των μισθών μας λόγω των εκτάκτων εισφορών του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος», οι οποίες «στεγνώνουν» τις τσέπες μας, ιδιαίτερα το προσεχές τρίμηνο, με ένα βομβαρδισμό αρνητικών μισθοδοσιών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων και του χρονοεπιδόματος. Τα όρια εξαντλήθηκαν. Δεν αντέχουμε άλλο!
Επίσης, αναφερθήκαμε αναλυτικά σε όλες τις αδικίες που προκαλεί το μισθολόγιό μας, αλλά και στην αδυναμία της πολιτείας να ανταποκριθεί στην κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών, στην πληρωμή των οδοιπορικών εξόδων, των νυχτερινών όπου αν δεν υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα πυροδοτηθούν νέες εντάσεις στις υπηρεσίες κλπ . Καταστήσαμε δε σαφές ότι ο χαρακτηρισμός της εργασίας μας ως επικίνδυνης και ανθυγιεινής είναι όρος απαράβατος για να δείξει πραγματικά η πολιτεία ότι αναγνωρίζει την προσφορά των Σωμάτων Ασφαλείας, ικανοποιώντας ένα πάγιο ηθικό αίτημά μας.
Κυρίαρχα ζητήσαμε να πληροφορηθούμε τις προθέσεις της κυβέρνησης για τα ειδικά μισθολόγια και δη των ενστόλων.
Ο κ. Πλασκοβίτης απάντησε ότι η συζήτηση για το μισθολόγιο του Δημοσίου δεν αφορά τους ένστολους και ότι θα υπάρξει διάλογος σε επικείμενο σχέδιο νόμου, το οποίο ευελπιστεί να έχει κατατεθεί και ψηφιστεί στη Βουλή ως το τέλος του 2011. Η δε άρση του «παγώματος» των μισθολογικών ωριμάνσεων θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο αυτό, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με τους υπαλλήλους του Δημόσιου Τομέα.
Σε ό,τι αφορά την επικινδυνότητα της εργασίας μας, είπε ότι αφού τελειώσει η κατάρτιση του καταλόγου για τα βαρέα και ανθυγιεινά του υπουργείου Εργασίας, το υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει και αυτά του δημόσιου τομέα.
Αναφερόμενος τέλος στην πολιτική των περικοπών, την απέδωσε στην οικονομική συγκυρία, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έλαβε υπόψη τις ιδιαιτερότητες των Σωμάτων Ασφαλείας, όπου μπορούσε και δεν παραβλέπει τις δυσκολίες των ενστόλων.
Οι Ομοσπονδίες μας αντιστεκόμενες στην οικονομική λαίλαπα και στην αφαίμαξη των αποδοχών μας, προχωρούν δυναμικά, όπως έχουν προγραμματίσει στην πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία μας στις 9 Σεπτεμβρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη.

 

Αντιστεκόμαστε στην εξαθλίωση.
Θα λάβουν την απάντηση…