Συνάντηση Ομοσπονδιών Σ.Α. με εκπροσώπους του ΛΑ.Ο.Σ.

 

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων των Ομοσπονδιών μας με τα Πολιτικά Κόμματα, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τους εκπροσώπους του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ.κ. Αθανάσιο Πλεύρη, βουλευτή, τον γραμματέα Συνδικαλιστικού κ. Γιώργο Κανελλόπουλο, κ. Ιωάννη Δαραβίγγα επικεφαλής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη και τα μέλη της Γραμματείας Ιωάννη Χριστόπουλο και Αικατερίνη Στερ
γίου προκειμένου να τους εκθέσουμε αναλυτικά τις θέσεις μας για τις προβλεπόμενες στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα περικοπές δαπανών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
dsc 0031_400
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο του γενικού ξεσηκωμού που προκαλούν και στους ένστολους τα κυβερνητικά μέτρα, όπως αποτυπώθηκε χθες με τη μαζική και δυναμική πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μας στην Πλατεία Συντάγματος, όσο και με τις περιφερειακές κινητοποιήσεις μας τις προηγούμενες ημέρες.
Για άλλη μια φορά τονίσαμε ότι τα Σώματα Ασφαλείας βρίσκονται στα όρια κατάρρευσης και η αγανάκτηση των ενστόλων λόγω της γενικότερης αντιμετώπισής τους από την πολιτεία, τους οδηγεί σε νέες κινητοποιήσεις. Η πολιτεία πρέπει να αντιληφθεί επιτέλους ότι όσο περικόπτονται οι λειτουργικές δαπάνες, τόσο μειώνεται και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, με άμεση αρνητική αντανάκλαση στην ποιότητα της ίδιας της Δημοκρατίας μας. Απτό παράδειγμα η επένδυση που έγινε στον τομέα της ασφάλειας την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και αποδείχθηκαν οι δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού. 
Τονίστηκε επίσης ότι η εφαρμογή των ισοπεδωτικών μέτρων ενδέχεται να οδηγήσει εκ νέου σε αθρόες αποστρατείες συναδέλφους μας, που θα διογκώσουν το πρόβλημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, εξαιτίας και του περιορισμού των προσλήψεων νέων υπαλλήλων.dsc 0010_400_02
Οι εκπρόσωποι του ΛΑΟΣ εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα μας, αναφερόμενοι και στη χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μας και τόνισαν ότι τα Σώματα Ασφαλείας μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους εφόσον τύχουν της απαιτούμενης ηθικής και υλικής στήριξης εκ μέρους της πολιτείας, η οποία αντιμετωπίζει τον ένστολο άλλοτε ως δημόσιο υπάλληλο, σε ό,τι αφορά περικοπές και άλλα βάρη του δημοσίου και άλλοτε ως στρατιωτικό όταν πρόκειται να περιορίσει τα εργασιακά, ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματά του. Τέλος, τονίστηκε ότι ο ΛΑΟΣ έχει ένα πλαίσιο ενεργειών και παρεμβάσεων για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό για τους ένστολους στην κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε.
proomosponswmatasfal 400