Ανακοίνωση για τα κρούσματα Βίας κατα Πολιτικών Προσώπων

 

Τα φαινόμενα των κρουσμάτων βίας κατά πολιτικών προσώπων, που το τελευταίο χρονικό διάστημα βαίνουν συνεχώς κλιμακούμενα με τους προπηλακισμούς ιδίως Κυβερνητικών Στελεχών και τις τρομοκρατικές ενέργειες, με χαρακτηριστικότερη αυτήν του εμπρησμού στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα ΛΟΒΕΡΔΟΥ, προκαλούν σε εμάς τους Έλληνες Αστυνομικούς εύλογη ανησυχία και θέτουν επιτακτικότερα προ των ευθυνών τους τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας για τον εντοπισμό και την τιμωρία των δραστών.


Οι Ομοσπονδίες μας, οι οποίες διαχρονικά έχουν εκφράσει τις θέσεις τους και έχουν καταδικάσει τη βία απ' όπου και αν αυτή προέρχεται και όποια και να είναι τα θύματά της, επαναλαμβάνουν ότι τούτες τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα μας, δεν βοηθούν οι ακρότητες και οι εξαλλοσύνες. Όσο υπεύθυνοι είναι οι εκάστοτε κυβερνώντες για τις αποφάσεις τους, άλλο τόσο υπεύθυνοι είναι και εκείνοι που δυναμιτίζουν την όποια προσπάθεια για την εξεύρεση λύσεων, μέσω της πειθούς και του δημοκρατικού διαλόγου.

Για άλλη μια φορά κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας, να κατανοήσουν ότι τα όποια προβλήματά τους δεν επιλύονται ούτε με τραμπουκισμούς και πράξεις απαξίωσης των πολιτικών μας, πολύ δε περισσότερο, ούτε με απρόκλητες επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που είναι επιφορτισμένες με την εφαρμογή των νόμων και την τήρηση της τάξης.

Καλούμε τέλος την κυβέρνηση να μην επιτρέψει την «ποδοσφαιροποίηση» της πολιτικής ζωής, αλλά να εργαστεί με σύνεση και αυτοσυγκράτηση για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων της χώρας μας, μη εμπλέκοντας την Ελληνική Αστυνομία σε πιθανές αποφάσεις που θα τη φέρνουν αντιμέτωπη με τους συμπολίτες μας.
 ____400